[ zadrugarka @ 01.09.2009. 15:33 ] @
imam problem sa "lažnom popunjenošću" hard diska. operativni sistem Windows XP Pro SP3.hd od 80 Gb podeljen na dve particije. Sistemska od oko 17 Gb i druga od oko 60 Gb. Kada pogledam propertis sistemskog diska "vidim" da imam oko 900 Mb slobodnog prostora. Kada obeležim sve stavke na tom HD-u i pogledam propertis windows mi kaže da je zauzeto 4.57 Gb. gde je "razlika". Da napomenem isključen je sistem restore i CCleanerom je počišćen disk i prazan prostor. otkrio sam i nevidljive stvari na disku. ima li neko savet ?
[ Dashkes @ 01.09.2009. 15:51 ] @
Preuzmite program Dr.Web CureIt!.

• Posle preuzimanja restartujte racunar u Safe Mode-u (dok se pali racunar pritiskajte F8 pa kada se pojavi meni odaberite Safe Mode).
• Kada se ucita Safe Mode pokrenite Dr.Web CureIt!.
• Kad se upali odaberite Start. On ce automatski poceti da skenira racunar. Pustiti da skenira (to je Express Scan).
• Kada zavrsi sa skeniranjem odaberite kompletno skeniranje - Complete scan i sa desne strane pritisnite dugme Start Scanning (izgleda kao Play dugme).
Moram da vas upozorim da kompletno skeniranje moze da potraje nekoliko sati!

Pokazite log (zapakujte u ".rar" arhivu i upload-ujte) CureIt!-a koji se nalazi u C:\Documents and Settings\USERNAME\DoctorWeb\
[ zadrugarka @ 01.09.2009. 16:22 ] @
disk sam stavio pod drugi windows/računar i pregledao sa malwer byts i avir-om free. kaže da je "čisto" sve. da li da poslušam savet i dalje? nemojte me pogrešno razumeti.
[ Dashkes @ 01.09.2009. 16:35 ] @
Ne, ne, svakako, razumem. Onda je veoma moguce da nije prouzrokovano virusom. Isprobajte WinDirStat i pogledajte sta najvise zauzima mesto na vasem disku.
[ Shadowed @ 01.09.2009. 17:22 ] @
Ja preporucujem pretragu. Vec x puta bilo pitano, odgovoreno i objasnjeno u sitna crevca...
[ zadrugarka @ 01.09.2009. 17:39 ] @
pretrage sam izvršio naveo sam kakve, molim Vas nemojte mi uzeti za zlo. neću sebi više dozvoliti da pitam nešto.
[ calexx @ 01.09.2009. 19:03 ] @
Nije mislio na to ali nema veze. Da li ti je uključen prikaz skrivenih i sistemskih fajlova? Uključi to pa onda proveri, posle toga nekim programom (pomenut je bar jedan) proveri koji folder je problematičan. Ako koristiš Total Commander, na korak si do rešenja.
[ Shadowed @ 01.09.2009. 20:02 ] @
Citat:
zadrugarka: pretrage sam izvršio naveo sam kakve, molim Vas nemojte mi uzeti za zlo. neću sebi više dozvoliti da pitam nešto.

Ovu pretragu http://www.elitesecurity.org/pretraga
[ zadrugarka @ 02.09.2009. 14:33 ] @
rešeno, u pitanju su bili zlonameran-i kod-ovi. pomogao mi drweb-livecd. ali dokumenti za jedan nalog su bespovratno izgubljeni. čudom korisnik je napravio bekap dan ranije, nisu zaraženi isti drweb mi saopštio. svi sretni a ja potrošio uzalud moje i vaše vreme. nisam znao pre početka borbe sa istim. inače bih odmah formatirao sistemsku particiju. da necitiram...rešeno-hvala. izvor zaraze smo "utvrdili" da je jedan pdf dokument donet iz firme na fleš-memoriji. stara priča.
[ Dashkes @ 02.09.2009. 17:41 ] @
Da niste mozda sacuvali taj .pdf fajl?
[ zadrugarka @ 03.09.2009. 17:35 ] @
...u gnevu nisam razumno razmišljao. a samo sam čekao kad će neko da prepozna moju "glupost". kasnije mi je došlo iz du..ta u glavu, da bi to "nekom koristilo". sorry.