[ nebek @ 01.09.2009. 21:31 ] @
Imam problem sa kačenjem na wireless mrežu, laptop vidi sve susedne mreže (stalno ih ima od 3-8), prikazuje njihove nazive, ali ne može da se konektuje ni na jednu, nemoguće da su baš sve zaštićene ... naravno nemam nameru da se ljudima kačim i kraduckam jer imam sopstvenu flat ADSL već samo probam dok ne kupim Wireless Router. Inače stalno su mi upaljene dve ikonice u tray-u: WiFi i Wireless, Wireless dugo traži i prijavljuje: "Acquiring network adddress" dok WiFi prijavljuje: "Conecting to ...net please wait..." Prva situacija: Posle dužeg traženja (oko3-4min) kod ikoknice za Wireless iskače balončić: "Unable to connect. The connection has limited or no connectivity. You might net be able to access the internet ...! U Properties za Wireless connection stoji: Address type: Invalid IP address IP address: 0.0.0.0 Subnet Mask: 0.0.0.0 Default Gateway: nema ništa Druga situacija: Kada uspe da se konektuje pojavi se obaveštenje da je sve u redu ali ne može da se izađe na net: Tada pogledam u Properties i stoji: Address type: Asigned by DHCP IP address: 10.0.0.135 Subnet Mask: 255.255.255.0 Default Gateway: nema ništa Tada uđem u properties za konekciju i piše da je konektovano ali da postoji problem i da konsultujem Intel troubleshoter. Uglavnom i u jednom i u drugom slučaju browser ni da ćukne! Konfiguracija: Notebook Acer 5738G Wireless Intel WiFi Link 5100AGN OS: WinXP 32bit Firewall isključen Da li neko može da mi pomogne da me uputi na neko setovanje, opciju, šta da proverim, ... sa wireless-om nemam iskustva. Da li je moguće da su sve mreže zaštićene? Čak i u tom slučaju kako da znam da je sve dobro podešeno? [Ovu poruku je menjao nebek dana 01.09.2009. u 22:45 GMT+1] [Ovu poruku je menjao nebek dana 01.09.2009. u 22:46 GMT+1] |