[ spezia @ 02.09.2009. 16:29 ] @
Odem u add/remove programs i izaberem programe.
Kada kliknem apply, on mi trazi neki disk dodatni, gde ja kada kliknem enter on downloaduje po 2-3 %.
Znaci ja 30 puta kliknem da sam navodno ubacio disk a on skida do 100 %.
Kako da podesim da mi se to ne desava. Inace ubacio instalacioni disk i ne prihvata ga...
[ Srđan Pavlović @ 02.09.2009. 16:48 ] @
Jesi povezan na internet? Ako jesi, programe jednostavno instaliraj iz konzole sa:

sudo apt-get install ime_programa

(recimo: sudo apt-get install gimp)

KUbuntu i Ubuntu instalacioni disk se razlikuju, da li je to sto si ubacio sigurno Kubuntu 8.04 install disk?
[ maksvel @ 02.09.2009. 19:12 ] @
Ukloni CD iz "Software Sources", možda mu CD i ne treba (instalira preko neta), a on ko-zna-zbog-čega traži...
[ spezia @ 03.09.2009. 08:00 ] @
Na netu sam -adsl.
Cudno. Mada probacu Ubuntu 8.10. Nekako Kubuntu se dosta razlikuje od Ubuntua-ne samo po KDE-vec ima dosta stvari koje bas ne sljakaju.
Cini mi se da je Ubuntu ipak bolje resenje od Kubuntu,bar ja tako vidim.
[ combuster @ 03.09.2009. 08:25 ] @
9.04 je izasao jos u Aprilu ja mislim :)
[ Srđan Pavlović @ 03.09.2009. 09:09 ] @
A jos malo ce i 9.10 final, mesec i nesto... ;)
[ spezia @ 03.09.2009. 12:18 ] @
Ma to da ,ali...
Imam 384 RAM i 1GHz procesor, Ge Force II graficku...
mislim da je i ubuntu 8 malo veci zalogaj, narocito ako pokrenem i neke programe amarok+ neki editor+ jos nesto...
Mada mislim da bi islo nekako. A 9 je sigurno jos malo zahtevnija,dovoljno da je lose resenje za mene
[ combuster @ 03.09.2009. 12:24 ] @
Ja mislim da sa 384MB RAM-a Ubuntu 9.04 moze fino da radi dok god ne teras compiz i slicne zezancije. Sto se procesora i graficke tice sasvim dovoljno...

# 700 MHz x86 processor
# 384 MB of system memory (RAM)
# 8 GB of disk space
# Graphics card capable of 1024x768 resolution

Ovo je preporucena konfiguracija za ubuntu bez vizualnih efekata.

Ako hoces pokusaj i sa Xubuntu-om, on je bas lagan...
[ spezia @ 03.09.2009. 14:01 ] @
Da li je velika razlika u Ubuntu 8.10 i verzije 9?
Posto bih ja hteo i efekte, zato sam birao 8. Video sam samo zahtevnost u 1,2 GHz procesora...
Ali ne vidim jasnu zahtevnost verzije 9, a proslo je godinu dana. Mislio sam da cu koliko toliko i efekte da proguram na tu konfiguraciju,pa zato skidam sada verziju 8.10. Jer po sajtovima po zahtevnosti dodju mu slicne,pa opet sumnjam da je sve bas tako...
A zarad cega je Xubuntu tako lagan? Nebih da se oslobodim nekih stvari,zarad samo brzine.
[ combuster @ 03.09.2009. 14:12 ] @
Xubuntu je lagan zato sto koristi xfce kao DE umesto Gnome-a i KDE-a. I njega mozes da "ispimpujes" kako valja ako su u pitanju efekti... Veruj mi sto se zahtevnosti hardware-ske tice uopste ne mora da znaci da je novija verzija zahtevnija, moze biti cak kontra (ispatch-ovani neki app-ovi koji su imali memory leak bug-ove i sl). Uglavnom i ti mozes optimizovati zauzece memorije ako poizbacujes gomilu nepotrebnih gluposti...