[ dejan92 @ 02.09.2009. 16:48 ] @
Ljudi posto cesce u poslednje vreme dobijam opomene da nisu pitanja koja ja postavljam dozvoljena na ovom forumu molim da admini se neljute na mene posto ne znam dali ovo sme!!!!Dali ima negde na netu da sme da se uzmu matrice nekih dj-jeva,koje smem da iskoristim za neke moje pesme?Ja snimam pomalo neke pesme za moju dusu,kada mi smor ja to radim...!Ja sam skinuo neke ali mi je drug rekao da se neigram tako jer moze ako taj sazna cija je matra da me tuzi pa sad nisam upucen dali ima negde da se skidaju a da se neljute,da su bas za to namenjene!
[ Kovacevic Vladimir @ 02.09.2009. 19:36 ] @
Na Net-u ima kompozicija koje su snimljene po kanalima (8 -16 -24) i sa (na) njima se može vežbati produkcija, ima i za DJ- ve kompozicija (o kojima će Ti detaljnije informacije dati Supermoderator, kada se vrati sa odmora)

Ali, znam da je taj "proces" nelegalan, ako nema odobrenje od autora.

Tvoj drugar ima pravo, a ko god koristi "materijal" sa Net-a, to radi veoma oprezno i jedini način da se donekle opravda upotreba, je tumačenje - da se to koristi u edukativne svrhe.
Sa tim u skladu, ni ovde se neće moći objavljivati izvor za "matrice"...osim, ako nije izričito naznačena dozvoljena namena od strane autora za javno izvođenje.

Pozdrav
[ acaradio @ 02.09.2009. 20:02 ] @
Postoje sajtovi i forumi gde se razmenjuju matrice. Necu da ulazim u legalnost toga, ali ako koristis neki segment objavljenog autorskog dela (u ovom slucaju vokal iz neke pesme), ako ga izvodis javno ili ga na neki nacin prepravljas (remix), moras da znas da to podleze zastiti autorskih prava....verovatno te niko nece juriti ako to koristis za privatne zurke i sl., ali javni DJ nastupi sa tim materijalom su verovatno nesto drugo. Raspitaj se na nekom forumu koji iskljucivo okuplja ljude koji se bave DJ-ingom.
A ako neko zna za sajtove gde se razmenjuju acapella vokali i slicno, neka ti javi na PP, da bismo izbegli bilo kakvo postavljanje linkova ovde.

Temu cu preventivno zakljucati, a onaj ko bude imao odgovor, u svakom slucaju ce te kontaktirati preko PP.

Citat:
Kovacevic Vladimir: ...o kojima će Ti detaljnije informacije dati Supermoderator, kada se vrati sa odmora...

Ja svracam na ES i kada sam na odmoru, daleko (dobro, ne bas toliko daleko) od kuce