[ pedjabu @ 02.09.2009. 23:19 ] @
| Laptop je PII 366 Mhz... od moje prijateljice, služo bi je samo za slušanje muzike...
Medjutim ima bios password. Skinuo sam eeprom AT24c164 (ATMEL) isčitao i poslusao savet da se na adresi 0x7F upisem 00 sto sam i uradio. Medjutim kada se upali laptop cuje se jedno dugo beeeep i dva kratka beep (1-2) pretpostavljam da je "RAM checksum failure".
Prethodno sam probao sa "HUSH system code" i unlock 6 da generišem master password ali nije dalo rezultat
Potrebna pomoc.
|
[ Darije @ 03.09.2009. 16:17 ] @
jesi probao da vratis stari sadrzaj eeprom-a, naravno ako si ga sacuvao, pa da vidis sta se desava. U najgorem slucaju da vidis da nadjes od nekog ako ima neku plocu od tog hp-a pa da skines eeprom i bios i da stavis na tu tvoju plocu
[ 4A6F76616E4B @ 04.09.2009. 00:31 ] @
Vrati na staro, nego inace zbog cega ti treba bios pass. Jesi li probao neki on standardnih. Ako uspijes da vratis stari i proradi laptop, mogu ti dati msn momka koji ih odkljucava softwersi, bez skidanja security chipa.
[ pedjabu @ 04.09.2009. 16:48 ] @
Citat:
Darije: jesi probao da vratis stari sadrzaj eeprom-a, naravno ako si ga sacuvao, pa da vidis sta se desava. U najgorem slucaju da vidis da nadjes od nekog ako ima neku plocu od tog hp-a pa da skines eeprom i bios i da stavis na tu tvoju plocu
Naravno da sam sacuvao stari sadržaj eeprom-a. A da nadjem isti teško.
[ pedjabu @ 04.09.2009. 16:54 ] @
Citat:
4A6F76616E4B: Vrati na staro, nego inace zbog cega ti treba bios pass. Jesi li probao neki on standardnih. Ako uspijes da vratis stari i proradi laptop, mogu ti dati msn momka koji ih odkljucava softwersi, bez skidanja security chipa.
Izvini juce sam bio na roštiljadi u Leskovcu i nisam bio u situaciji da ti odgovorim, danas od posla nema nista zbog jucerašnjeg dana. Vraticu stari sadržaj eeproma i radice nije problem, možes da mi das msn tipa koji to radi softwerski.
Pozdrav
[ Binary Mind @ 04.09.2009. 17:20 ] @
@pedjabu
Ako je taj laptop uredno kupljen (nije kraden ili kupljen polovan), i tvoja prijateljica poseduje svu potrebnu dokumentaciju za njega sve sto treba da se uradi je da se nazove predstavnistvo HP-a u Beogradu i verujem da ce da rese problem za dzabe preko telefona iako je davno prosla garancija.
[ pedjabu @ 11.09.2009. 18:37 ] @
Opet sam skinuo eeprom i isčitao sa programator uperedio sadržaj sa onim koji sam učitao i utvdio da je na još 4 mesta upisana 00, što znači da je prilikom startovanja laptopa dšlo do upisivanja ovih 00 ...
[ pedjabu @ 24.09.2009. 21:29 ] @
Zar je moguce da vise ovo niko ne radi
[ Darko_zed @ 27.09.2009. 14:59 ] @
Mislim da ste opet pogresili forum, vise je za forum elektronika::mikrokontroleri
[ robert63 @ 27.09.2009. 15:53 ] @
@pedjabu
-odavno nije tu !___Realnost!
[ ac1bd4 @ 27.09.2009. 20:20 ] @
Možda čovek još prati ovu temu. A da skineš sa neta bios za taj laptop pa da ga snimiš direktno na EEPROM?
[ pedjabu @ 04.10.2009. 22:01 ] @
Citat:
ac1bd4: Možda čovek još prati ovu temu. A da skineš sa neta bios za taj laptop pa da ga snimiš direktno na EEPROM?
U ovom eeprom-u se ne čuva BIOS nego samo neki parametri o tipu laptopa power i setup pasword itd.
Na NET-u ne može da se nadje bios za ovaj laptop.
Ipak hvala na saradnji.
Poydrav
[ rodjakzmija @ 01.12.2009. 20:34 ] @
Ja imam isti takav problem, ne mogu da pristupim racunaru, ceo hardver sam rasturio, sklopio, lap top radi, sada hocu da mu podignem sistem, da boot-ujem cd, ali ne mogu da udjem u bios, zbog password-a, da li neko je imao slican slucaj...
Bateriju sam izvadio, nekoliko dana je proslo... i nista, negde jos uvek se nalazi memorija, a nigde nisam video da ima jumper na ploci...
Svaka pomoc je dobrodosla...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.