[ Neznalica_sa_ugla @ 03.09.2009. 21:17 ] @
| Možda malo čudno pitanje , al velim .... Nije cak ni Google pomogao !!! Ovako :::
radi se o C#
Pokušavam !!!!
Code:
String kontrola = "polazna" ;
String ?kontrola? = "24"; // nije kod nego sta bih htio
*kontrola="24" -> bli kakva ideja ;;
i ond a bih htio da polazna ima vrijednost "24";
"Polazna" je var koju ja ne mogu znati osim da se radi u o neprekidnom stringu ogranicene duzine
Mislim da sam bio jasan .Hvala ...
|
[ Aleksandar Ružičić @ 03.09.2009. 21:40 ] @
ako ti treba unutar funkcije, mozes da koristis
ref parametar:
Code:
public void func(ref String variable) {
variable = "foo";
}
....
String a = "bla";
func(a);
// a ti je sad "foo"
ako hoces prave pointere moras da koristis
unsafe blok
[ Neznalica_sa_ugla @ 03.09.2009. 22:10 ] @
Pokusavam ovo shvatiti ali ne ide .MENI ne treba a= foo ;,
NEGO bla="foo" , pokusavam ,al ne ide !!!
a Kada nece , nece ::
Error 1 Unsafe code may only appear if compiling with /unsafe C:\C#\KPI\WindowsApplication1\Mes.cs 53 13 WindowsApplication1
[Ovu poruku je menjao Neznalica_sa_ugla dana 03.09.2009. u 23:30 GMT+1]
[ marko_81 @ 04.09.2009. 08:42 ] @
Idi u Project-> Properties i na tabu Build chekiraj opciju Allow unsafe code. Nadam se da ce ti pomoci.
[ mmix @ 04.09.2009. 09:04 ] @
Stringovi su immutable u .NETu i iako mozes unsafe mahinacijama da ih menjas u data segmentu ne bi trebao to da radis. Realno su vrlo retke situacije u kojima ne postoji bolje resenje za problem (koji nisi ni izneo) od menjanja inicijalnih stringova u memoriji. Za pocetak .NET kompajler koristi cinjenicu da su strinogvi immutable da bi optimizovao kod. Tj ako u programu imas dva stringa "abc" kompajler moze da ih redukuje na jedan string. Dalje, posto su stringovi immutable pristup karakterima u stringu je thread-safe, ako je string promenljiv vise nij thread-safe, itd, itd.
[ Neznalica_sa_ugla @ 04.09.2009. 16:59 ] @
Hvala na odgovoru , ali imam ovakav problem :: ( Možda sam ja na pogrešnom putu )
Imam tablicu u bazi i kolone: ime , vrjednos_x1 , vrjednos_x2, ...
-------- ------------- ---------------
var1 "danas" "ruža vjetrova"
var2 ponedjeljak "dobar dan djeco " // naravno veze nema sa bazom
........ ................ ...................
U programu hocu da korisim recimo var1 i da mi on ispise "danas" , pod uvijetom da je aktivan vrjednost_x1 ... , var2 da ima vrijednos "dobar dan djeco" . Promijenuti tabelu ne mogu jer mi to zahtijevalo veklike izmijene na programu , koji se vec koristi . a u programu je hardcodirao vec var1 ="danas" , var2="ruža vjetrova" ... i tako i sve su pisane ručno , ali kako ih imam u tablici , bilo bi jednostavnije te podatke tako formirati da odmah varijabla var1 bude "danas" .Kako je ovo nadogradnja i dosta je novi stavki to je sasvim besmisleno kodirati u program , a kako su vec korištene varijabel , zahtijevalo bih veliku promijenu da se sve recimo stavi u neko polje i preko indeksa pristupa vrijednostima .Meni se cini najjednistavnije ( ako je to moguce ) napraviti metodu u klasii koja inace ucitava to iz baze da var1="danas" i onda nikakvih promijena ne treba u cijelom programu . a moguce je nadopisivanjem u bazu vrlo jednostave prosirivati set opcija. S obzirom ovo sto si rekao , prihvati bi bilo koje rešenje , sa što manje rada ,al da program radi "!!!!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.