[ m.stojanov @ 05.09.2009. 18:40 ] @
Pozdrav. Pokusao sam da instaliram Windows 7. Ubacio disk, namestio da se bootuje sa DVD citaca. To je proslo. Pisalo je ono Windows is loading files (crna pozadina, dole belo - nesto ucitava, sam pocetak dakle) i tada je zelena lampica na DVD ROM-u upaljena i radi nesto...
Nakon toga, pojavljuje se onaj Windows logo, a nakon toga i ona plava pozadina. Dalje od toga nista. Tu se ugasi lampica DVD ROM-a.

Instalacioni disk je dobar - instalirao sam na dva kompjutera sa tog diska.

Mislio sam da je problem u DVD citacu, pa sam uzeo od druga, medjutim i sa tim je isto tako.

Moja konfiguracija:

Ploca: MSI K9N Neo v2/v3 (MS-7369)
CPU: AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3500+
Graficka: ASUS X1050.
RAM: 1GB

Da li neko zna u cemu bi mogao problem da bude?
[ 93 Stefan @ 08.09.2009. 12:58 ] @
To se i meni desilo kad sam instalirao kod druga! Potpuno isto, a na mom kompu je bilo potpuno uredu. Baš si me obradovao :) Ja mislio da nisam sposoban ili šta već.
Ništa nije moglo da se uradi, sem da se instalacija pokrene iz starog Wina XP-a. Onda se on lepo instalirao na istoj particiji, a ono što se pre nalazilo tu je prebacio u folder Windows.old koji sam posle samo obrisao.
Jedino što vam je zajedničko u konfiguraciji je da obojica imate gig RAM-a. Možda zato. Njemu ni ne bih na to instalirao, nego je rekao da je zbog nečega na kratko prebacio u drugi komp još jedan gig.
[ Zoran Rodic @ 08.09.2009. 13:33 ] @
Za početak uzmi od njega jednu štanglu memorije ... možda je tvoja problematična.

Šta znam, a da isključiš lan i sound u biosu pre instalacije ... pa ako prodje da uključuješ jedno po jedno.

I vidi šta stoji u biosu za diskove ... "IDE" ili "AHCI"
[ fangorn @ 08.09.2009. 22:19 ] @
i meni se isto desilo a imam 2gb memorije, znaci nije do toga. probaj da ga pustis malo duze, ja sam otisao da klopam i kad sam se vratio krenuo je da instalira normalno. mislim da je proslo oko 10-15 minuta.
[ Catch 22 @ 08.09.2009. 22:24 ] @
A da li je taj hard disk prethodno "prepariran" nekim posebnim alatima pre instalacije, ili je particionisanje / formatiranje rađeno iz same instalacione procedure za Win?
[ fangorn @ 08.09.2009. 22:36 ] @
ja sam radio formatiranje iz windowsa.
[ Milan86 @ 09.09.2009. 08:54 ] @
Uradi Clear CMOS i nakon toga ponovo pokušaj da instaliraš Windows 7.
Uputstvo za Clear CMOS imaš ovde: http://www.elitesecurity.org/p2360212
[ IRdesign @ 09.09.2009. 09:25 ] @
^ Da, to obavezno, imao sam i ja slicnih problema, Milan to najbolje zna
[ m.stojanov @ 12.09.2009. 01:09 ] @
Hvala svima na odgovorima i savetima. Nisam nadgledao ovu temu jer sam pomislio da sam jedini sa ovim problemom.

Citat:
Zoran Rodic:
I vidi šta stoji u biosu za diskove ... "IDE" ili "AHCI"

Pokusao prvo sa IDE, a potom i sa AHCI. U oba slucaja nije htelo.

Citat:
Milan86Catch 22: A da li je taj hard disk prethodno "prepariran" nekim posebnim alatima pre instalacije, ili je particionisanje / formatiranje rađeno iz same instalacione procedure za Win?

Nije nicim. Na disku je XP, i hteo sam da ga particionisem u samom toku instalacije.

Citat:
Milan86: Uradi Clear CMOS i nakon toga ponovo pokušaj da instaliraš Windows 7.
Uputstvo za Clear CMOS imaš ovde: http://www.elitesecurity.org/p2360212

Hvala....Ovih dana cu pokusati, pa javljam kako je proslo.
[ djyova @ 12.09.2009. 07:56 ] @
Ako win 7 nece da ti se instalira, pokusaj ovo:

Kada stignes do dela gde treba da odaberes particiju, ili da napravis novu, ti nemoj nista od toga da uradis, vec samo obrisi vec postojecu particiju i nastavi dalje.

Ovo je kod mene pomoglo nekoliko puta.

Najbolje je ako nemas podatke na ostalim particijama, pa da pobrises sve particije, i da instaliras Windows 7 na neparticionisan hard. Tako ce on sve sam da podesi kako mu odgovara, i nece da se zaglupljuje.

Ako nece da stigne do tog dela gde se bira particija, ti nekim drugim alatom, na primer Hiren's Boot-om i Partition-om, obrisi particije, pa pokusaj posle toga.

Ja sam kao sto sam rekao u vise navrata imao taj problem, i uvek sam ga uspesno resio na ovaj nacin.
[ banex77 @ 15.09.2009. 18:33 ] @
Meni je definitivno pomoglo sa vadjenjem jedne memorije napolje...