[ IRdesign @ 06.09.2009. 21:43 ] @
Pozdrav
Evo mog problema...kada sam jutros pokrenuo racunar ispisala mi se sledeca poruka:

Probao sam repair, mada ni to ne pomaze.
Ploca: Asus P5N32-SLI Premium
Ram: 4 x 2GB Kingston
Hard: WD 320GB

Takodje, ponovo sam preistalirao sistem, mada je i to islo tesko, tek iz 5 pokusaja.
I opet imam isti problem. Kada izbaci ovu poruku, ja ubacim instalacioni disk i restartujem racunar, tada se sistem podigne normalno.
Cim izvadim cd i uradim restart, opet ista prica
Menjao sam sve kablove, rezace itd. Nista ne pomaze.
Trazio sam po netu, dosta ljudi ima ovaj problem.
Hard mi je star oko 2 meseca, nisam nikakve gluposti instalirao, samo osnovne stvari za posao.

Ima li pomoci?
Ivan

PS Win 7 7600 x64
[ Catch 22 @ 07.09.2009. 01:19 ] @
Da li je prilikom instalacije Windows 7 kreirao onu svoju skrivenu particiju od 100MB "System Reserved"?

Pošto se na toj skrivenoj particiji nalazi bootmgr

Mogućno da je iz nekih razloga ta particija oštećena, ili je mbr oštećen?!?

A probao si da butuješ instalacioni DVD, pa iz Repair / Command prompt kucaš:
bootrec /fixboot
bootrec /fixmbr

PS
Napomena: ovim se uz popravku boot sektora uklanja i eventualni "lekić" kojim si pripitomio Widows
[ IRdesign @ 07.09.2009. 09:29 ] @
Da, ima te particije, bila je i pre nego sto sam oborio sistem.
Juce sam instalirao nov sistem i opet je ostao taj problem, sve dok ponovo nisam uradio RESET biosa :)
Za sada je taj problem nestao.Hvala ti na odgovoru.
[ dragan965 @ 23.09.2009. 09:53 ] @
I meni se isto dešava, ja ga prinudno rešavam tako što svaki put kad dižem sistem idem preko f12 pa izaberem frst - HD i tako prođe ali ako to isto podesim u biosu opet neće, nije mi jasno što
ako neko ima još kakvu ideju ...
[ dragan965 @ 23.09.2009. 10:51 ] @
Privremeno sam rešio problem tako što sam u biosu podesio kako predhodno rekoh frst boot HD ali pošto imam dva harda pomoćni sam otkačio i sad podiže bez problema ali ako ponovo vratim na CD opet se isto dešava
[ calexx @ 23.09.2009. 13:25 ] @
Da li si u biosu podesio i redosled hardova?
[ dragan965 @ 23.09.2009. 14:52 ] @
nisam znao zato sam ga isključio
[ Aleksa83 @ 28.01.2012. 00:42 ] @
Hard od lap topa sam formatiro i sad hocu da instaliram novu 7 ali mi pise bootmgr is missing ! sad ne kontam nece da mi pokrene ni jedan windows 7 ni 32 ni 64 bita ????