[ mls @ 08.09.2009. 08:33 ] @
Odmah da naglasim kako bi se izbegli sturi komentari i eventualna intervencija moderatora. Dakle nije hakovanje nego ispitivanje mogucnosti za laziranje rezultata (highscore) u flash igrama. Interesuje me na koji nacin se score iz igre prenosi na server. Verovatno postoji neka php skripta koja obradi i prekontrolise rezultat i onda ga upise u bazu i isti preuzima preko nekih linija koda iz flash-a. Ali ako je to na fazonu post/get (grubo receno) ili slicno verovatno je moguce poslati laznu informaciju. Vidjao sam cesto high score koji je van svake pameti. Recimo na facebook-u takvih primera ima milion. Da pojasnim, radim svoja 2 projekta i jos uvek je sve na localhost. Trenutno se mucim sa ovim o cemu sam poceo pricu. Sve sto sam do sada uradio, uradio sam od nule, peske tako reci... uz pomoc foruma i slicno, pa bih tako i ovo da proucim i sam probam napisati a ne da uzmem vec gotovo i brinem u autoriskim pravima ili u krajnjem slucaju da nemam pojma kako mi skripta radi a koristim je. Radim html, php, mysql... pa ni sa javom nisam los, ali nikada nisam ispitivao to kako se iz flash igre salje score na server. Inace flash (dugmice, galerije, daleko bilo ceo sajt :D) jako slabo koristim prilikom izrade sajta. Skoro pa da veze nemam sa flash-om. :D Eto, pitanje je kako se salje score i na koji nacin se to moze lazirati kako bi se bolje izvela provera putem neke skriptice? Ako neko ima vremena i volje da prodiskutujemo malo. :) Hvala. :) |