[ igvan @ 08.09.2009. 11:44 ] @
i nece ih ni biti najmanje jos mesec dana prema info-u sa korisnickog servisa.

nestasica je krenula u vecim gradovima (BG i NI) ali ce uskoro zahvatiti i ostala mesta u zemlji...

bednici.

[Ovu poruku je menjao igvan dana 08.09.2009. u 13:18 GMT+1]
[ kristi1 @ 08.09.2009. 11:49 ] @
Kod nas u Prokuplju nemaju ni portove, katasrtofa. I sad jurim preko veze za burazera ako neko otkaze.
[ TSF @ 08.09.2009. 12:05 ] @
Nema sta da zahvata, nema ih ni u Beogradu vec neko vreme.
[ bachi @ 08.09.2009. 15:03 ] @
Kad ste koristili dial up, jesu vam delili džabe fax/data modeme?

http://www.itsvet.com/proizvod...0-adsl/comp_comp_router/317/31

23€.

http://www.itsvet.com/proizvod...b-modem/comp_comp_modem/344/56

USB varijanta, 17€.

I zamislite šta? NE MORATE da se vezujete ugovorom na 12 meseci za telekonj, već možete uzeti ADSL od PTTa, Verata, Beotela i drugih, koji su daleko povoljniji na duže staze od telekonja.
[ kristi1 @ 08.09.2009. 17:06 ] @
Ma portove dodeljuje telekonj, niko nema portove trenutno.
[ tdjokic @ 08.09.2009. 17:13 ] @
A sta ce im modemi i ruteri kad nemaju portove? Verovatno nisu planirali dalje sirenje tj. instalaciju potrebne opreme za portove i onda nisu narucili ni modeme i rutere.
[ TSF @ 08.09.2009. 18:16 ] @
Ma i tamo gde ima portova dzabe kad nema modema.
Pustili su oni puno centrala u proteklim nedeljama ali ne mozes da koristis uslugu dok ti ne daju modem i ugovor.
Mislim, okej, moze ova varijanta sto kaze bachi ali ja nemam 50 evra da dam za dva modema a ne zelim da menjam sada provajdera jer znam da su svi portovi zauzeti vec i da ima ljudi na listi cekanja koji bi mogli da ulete umesto mene dok se ja izodjavljujem i ponovo prijavim kod nekog drugog.
Uostalom, tema je ta da je neverovatno da telekom sebi dopusti da tako dugo bude bez modema i gubi korisnike jer ima onih koji nece cekati poput mene.
[ miroslavL @ 08.09.2009. 19:12 ] @
Sreća naša pa ih bar ti portovi mogu zaustaviti što se tiče širenja jer odkad su pustili i iptv net je katastrofa, stalno prekida, brzina upola manja od one što plaćaš, itd.

Da imaju neograničen broj portova i routera ja ne znam na šta bi ličio net u državi jer izgleda neće da uzmu veći link a i centrale su ima malo bolje... :)

Citat:
Ma portove dodeljuje telekonj, niko nema portove trenutno.

Ovo je tačno... ako oni nemaju - nema niko.
[ tdjokic @ 08.09.2009. 22:14 ] @
Citat:
TSF:Uostalom, tema je ta da je neverovatno da telekom sebi dopusti da tako dugo bude bez modema i gubi korisnike jer ima onih koji nece cekati poput mene.
Ne znam kako drugi, ali meni danas i ovde nista nije neverovatno. Narocito kad se radi o velikim i komplikovanim firmama a pored toga je ukljucena i najsavremenija tehnologija. I najvece firme po svetu prave greske, sto ne bi mogao i nas jadni Telekom?

Nije da ih ja nesto obozavam ili branim (cak sta vise - uzeo sam kod njih ADSL "prerano", pre promotivnog perioda i morao sam da platim za pristup 5.000 dinara, tek tako) ali takav je zivot. Cela Srbija nije bas neki uzor za ispravnost i efikasnost, sta da se radi. Ko zna ko je koga zavrnuo pa im se desilo da ostanu bez modema i rutera, a to se ne porucuje od danas za sutra. Mozda je sekretarica zaboravila da posalje porudzbenicu ili direktor zaboravio da potptise a otisao na odmor ili im necije pare nisu legle na racun, ma ima milion kombinacija da se nesto zezne
[ mast3r @ 09.09.2009. 08:51 ] @
Citat:
miroslavL: Sreća naša pa ih bar ti portovi mogu zaustaviti što se tiče širenja jer odkad su pustili i iptv net je katastrofa, stalno prekida, brzina upola manja od one što plaćaš, itd.

To što kažu na ovom svetu... propaganda... to nije istina!

Imam i IPTV i click 2... IPTV radi bez glitch-a, a adsl 220 KBps.

Dakle, to što ti kažeš nije istina.
Znači, propaganda.

Na dve lokacije imam ovu kombinaciju, i na obe lokacije, radi savršeno.
[ bachi @ 09.09.2009. 09:06 ] @
Citat:
TSF: Mislim, okej, moze ova varijanta sto kaze bachi ali ja nemam 50 evra da dam za dva modema...

Nije 50€ za dva modema, ne trebaju ti 2 modema, već je ili ili. Ili ćeš dati 23€ za ruter varijantu ili 17€ za usb varijantu.

Znači, ako postoji tehnička mogućnost za ADSL, tj. ima slobodan port, ali, oni nemaju na stanju da vam daju ruter/modem, vi kupite isti ako vam je do bržeg neta.

[ TSF @ 09.09.2009. 09:43 ] @
Nisam bio jasan, treba mi dva jer uvodim na dva telefonska prikljucka.
[ miroslavL @ 09.09.2009. 10:07 ] @
Citat:

Šta... hoćeš da kažeš da lažem?

Ako tebi radi i vama u Beogradu to nije moj problem a ako ne radi u unutrašnjosti tj. kod mene i u mom gradu onda jeste moj problem i nije propaganda, ti ne možeš suditi da neko ne govori istinu jer nisi bio npr. kod mene pa da vidiš jel prekida a uostalom ima jedno dve-tri teme na ovom forumu baš u vezi prekidanja a da nebi dalje išao u off potraži ih pa vidi koliko njih i iz kojih gradova imaju problem!
[ DR83 @ 09.09.2009. 10:26 ] @
I ovde mi opet nije jasno Telekomovo ponasanje, umesto da zure sa razdvajanjem dvojnika i pridobijanju novih korisnika i njihovim vezivanjem za sebe bar narednih 12 meseci, oni su usporili uvodjenje novih adsl kapaciteta a sad nemaju ni modeme??

Ili se ocigledno nadaju da demonopolizaciji u fiksnoj telefoniji nece skoro doci iako je to bilo najavljivano za kraj ove godine ...
[ kristi1 @ 09.09.2009. 10:48 ] @
Citat:
Ili se ocigledno nadaju da demonopolizaciji u fiksnoj telefoniji nece skoro doci iako je to bilo najavljivano za kraj ove godine ...

Najverovatnije je to u pitanju, jer ovim nasim "klokonjima" odgovara svetska kriza pa prolongiraju zakone jer se manje obraca paznja na nas.
[ Hackman @ 09.09.2009. 12:15 ] @
Moj prijatelj je dobio pre tri dana modem ali kod ptt-a predhodno je čekao
dva ipo meseca.
[ optix @ 09.09.2009. 21:41 ] @
Imajte u vidu da Telekom za nabavku modema mora da prodje kroz javnu nabavku, sto je svakako pain in the ass i pita^2 procedura... Nije da ih nesto branim.

[ TSF @ 09.09.2009. 23:21 ] @
Pa nek krene ranije u nabavku.
Oni kao dobitaska firma sigurno ne cekaju da im ja platim racun za telefon za avgust pa da naruce modeme u septembru a i valjda za ovih nekoliko godina valjanja adsl-a imaju toliko iskustva da znaju u kojim vremenskim intervalima da porucuju nove kolicine. Nego sve to lici na ovu sekretaricu i ostatak ekipe koju pomenu tdjokic :)
[ Catch 22 @ 09.09.2009. 23:21 ] @
Citat:
miroslavL: Šta... hoćeš da kažeš da lažem?

Ako tebi radi i vama u Beogradu to nije moj problem a ako ne radi u unutrašnjosti tj. kod mene i u mom gradu onda jeste moj problem...

Ruma i Mitrovica nisu daleko, a po tvom komentaru kao da nisu ni na istoj planeti...
Takođe koristim ADSL+IPTV na dve različite lokacije (kuća i posao) bez ikakvih problema.
Čini mi se da tvoj problem sa Telekomom najpre ima veze sa ovim detaljem iz tvog potpisa(!??!)

[att_img]
Biće da je ovaj čovek bio u pravu
Citat:
mast3r:
...
Znači, propaganda.

Na dve lokacije imam ovu kombinaciju, i na obe lokacije, radi savršeno.

Treba opstati pored takve konkurencije, pa forum zgodno dođe za malko pljuvanja?

[ miroslavL @ 09.09.2009. 23:44 ] @
To što sam napisao mi je hobi a inače radim za Državnu Lutriju Srbije i nije meni to nikakva konkurencija jer ja na to tako ne gledam jer ruwireless.net NIJE internet provajder a telekom jeste... to zapamti.

A opet nešto brkaš a to je da Ruma i Mitrovica nemaju iste centrale (udaljenost 15km pa kad bi vašu koristili nebi ni imali net jer ADSL ne može da dobaci preko 5km) i opet nema veze sa tim nego ako si čitao ovde (na forumu) baš na tu temu video bi da se oglasilo i par Mitrovčana da im isto prekida (verovatno da ima i to kako su kome sprovodili tj. kako su povezivali sve te silne kablove što su razvlačili).

I još da dodam na ono prvo je da sam internet provajder sigurno da bi koristio svoj (internet) a ne Telekomov ADSL... jel tako? Mogao si staviti moj ceo profil pa bi video da je IP adresa Telekoma.

Vidi se da se ne razumeš pa nebi više da te učim kako, šta i koliko jer nema smisla :))

Edit:
Pogledaj ovu temu dečko iz Rume (znači nisam jedini) http://www.elitesecurity.org/t366915-0
Pogledaj u ovoj temi drugi post... dečko je isto iz Mitrovice http://www.elitesecurity.org/t...aci-vec-mi-je-muka-Od-TELEKOMA

[Ovu poruku je menjao miroslavL dana 10.09.2009. u 01:18 GMT+1]
[ djricky @ 10.09.2009. 00:53 ] @
Citat:
Treba opstati pored takve konkurencije, pa forum zgodno dođe za malko pljuvanja?

nisi u pravu... ja sam imao isti problem... telekomova infrastruktura je prilicno sarena, sa veoma interesantnim primerima upotrebe sistema prenosa... koji su na dosta mesta nedovoljnog kapaciteta... sto se kod obicnog internet saobracaja (browsing i download) skoro i ne primecuje, dok npr. voip i iptv (udp unicast i multicast) seckaju najstrasnije...

sve dok nisu upgrade-ovali link do centrale iptv uopste nije bio gledljiv u periodima popunjenosti linka (od 19-01h)
[ drdrksa @ 10.09.2009. 12:40 ] @
Bednici ... telekomunikaciona kompanija koja nema modeme, nema portove ... pa sta ima onda?
[ DeeMon @ 10.09.2009. 12:41 ] @
Ima monopol, a to im je najbitnije.
[ C0r130n3 @ 21.09.2009. 15:11 ] @
Dobro, svi moramo biti svesni da smo u rupi. i to ne zato sto drugi tako zele i smestaju nam, i neke teorije zavere... u rupi smo zato sto IM se moze. To "IM" je za njih monopoliste. Bili oni Telekom, Ptt, NIS,... pa i mnoge privatne firme! Elem, moramo biti svesni da se u ovoj zemlji sve dogovara (uglavnom u kafani).

Da obrazlozim uvod...

Koliko ja poznajem stanje u zemlji, iz nje (Srbije) postoje dva izlazna linka za internet ka svetu. (sad prave i treci, preko CG, kroz Jadransko, ali opet-Telekomov link). Drugi link, koliko mi je poznato drzi Verat. Tako da su ove dve firme, kompanije, kako god glavni i jedini distributeri (provajderi) interneta u Srbiji. Tako da svi "manji" provajderi zavise od gore navedenih sto se tice portova. Sto se tice protoka, opet, glavni su glavni, mogle bi ove "sitnije ribe" pojacati protok, mogle bi i "velike ribe" ali nece, jer im se moze. Drze nas na jadnom i bednom dwnld, a da ne pominjem up, i to za OZBILJNE pare. Moze im se.
Protok podizu svi po dogovoru, uglavnom na jesen (tako je do sada bilo) i mi narednih 2 meseca pricamo "wow, digli su nam protok, jesi video? jesi osetio?" u sustini golo... da ne lajem.

Sto se tice poslovanja, o drugima ne mogu da pricam, ali mogu o Telekomu. Njihov sam korisnik duze vremena, ali sam skorije (pre 2 meseca) imao novo iskustvo. Preselio sam se na novu lokaciju, stan bez kablovske, interneta, telefona,... (struja i voda by default) Posle neuspele "akcije" kod SBB-a da uvedem njihov CaTV i net (zgrada u "vlasnistvu" KDS-a), odlazim u KDS i zaticem sta sam i ocekivao... soc-realisticna kancelarija, radnica koja je sa strankama na "prs' u..." i tako domacinska atmosfera...traze mi 4.000 dinara za prikljucak!?!?! posto stan nije na meni, traze dolazak vlasnika, ili da mi ispise punomoc za uvodjenje kablovske!? pa onda fotokopiju ugovora da je stan njegov,... sta da vam pricam... cekao sam da zatrazi i krstenicu i umrlicu pokojne babe. Izasao sam... i nisam se vise vracao. Ostalo mi je samo da pocnem da se angazujem oko Telekoma. Sama pomisao da moram poceti od uvodjenja fiksnog telefona me je stopirala na nekih mesec dana samo da bi poceo. Odlazim u Telekom (NS centrala SPENS), vlasnika stana "pod misku", kad tamo...

Nije potreban vlasnik stana, niti ikakav dokument za stan, vlasnistvo, samo LK onoga ko trazi fiksni! isto tako i za adsl i za iptv! Fiksni mi uvode za po meni neverovatnih 10 dana! sa sve izvinjenjem sto nisu ranije stigli. Adsl zahtev podnosim preko call centra, uz obavestenje "morate sacekati adsl da vam se uvede da bi podneli zahtev za iptv". Ok... medjutim,... sa adsl-om gnjaveeee... prolazi 12 dana, i ja zovem call centar, kazu da je u fazi "obavestenje" sto znaci samo treba da mi posalju obavestenje da dodjem po opremu, cekam ja jos 3 dana, niko nista, ja opet nazovem call centar, opet isto kazu. I ja cisto, pitam "posto je adsl u statusu obavestenje" jel mogu ja [podneti zahtev za iptv, posto svakako dobijam adsl, pa da ne cekam bas samu instalaciju" a gospodja sa druge strane " pa ko vam je rekao da morate da cekate adsl??? Jedini uslov za iptv je da nemate adsl kod nekog drugog provajdera!" Znaci, brzina i uspesnost obavljenog posla u Telekomu DEFINITIVNO zavisi od osobe koja vam se javi u call centru!!! Nisu svi tamo upuceni (ocigledno). Posle uspesnog podnosenja zahteva za iptv, odlazim na SPENS u Telekom, sedam za pult, i naivno pitam u kojoj je fazi moj adsl? zena pogleda, pa sve kao... hmm, uh,... i na kraju kaze "pa sve u redu." onda ja kazem "pa kad je sve u redu, dajte mi ruter, pa da potpisem". onda pocinje nase petominutno "svadjanje" posle njenog pitanja "Vi imate Laptop?" Ja reko "Da" kaze teta "mi nemamo wifi rutera, tako da vam NECE RADITI internet"!?!?!?!? HELLOOOOOO???? pitam ja "Kad cete dobiti wifi rutere?", ona slegnu ramenima...Ja pitam "Dobro, ako sada ne uzmen vas ruter i prikljucim svoj (koji bi kupio) hoce li meni raditi net?" Kaze ona "Ukoliko ne uzmete nasu opremu u roku od 7 dana, znaci da ste raskinuli ugovor." posle malo razmisljanja (bolje ista nego nista) uspeo sam da je ubedim da ce raditi internet i ako mi da HG510.
Zena ustaje, otvara kredenac, kad tamo 4 rutera HG510, i 3 za ISDN!!! Telekom!!! "VELIKI TELEKOM" Zena otvara kutiju, kao nesto pregleda i kaze " Jao, izvinite JA NEMAM KESU da vam spakujem ovo." Onda sam udahnuo jako, uzeo kutiju u ruke, i dosao kuci.

otvaram kutiju, od stvari sa liste fale 2. Odmah zovem podrsku, kazem da mi komplet nije ceo, da mi slucajno ne bi naplatili kad i ako im budem vracao komponente, oni tamo to (valjda) upisu. medjutim nista krucijalno nije falilo, jedan telefonski kabel i CD, ali iz iskustva znam da ukoliko fali samo CD a raskidate ugovor, cak i posle godinu dana (oprema je Telekomova uvek i zauvek) paca se (bar pre 6 meseci) oko 2000 dinara.

internet radi.

Posle 2 nedelje opet zovem call c. da vidim sta je ssa iptv-jem. kad sam podnosio zahtev rekose mi "u roku od 5 dana neko ce vam se javiti"... proslo je 15... oni na call c. se iscudjavaju, kao nemoguce, pa kako,... pa onda opet prosledise zahtev, pa posle 7 dana opet nista,... pa ja opet zovem,... pa jedan momak na ivici ljubaznosi mi kaze "Zahtev ste podneli i zbog problema sa sistemom, prosledili smo ga opet pre 3 dana. Cekajte." posle 2 dana, javise se radnici za intalitanje, dodjose, sakacise,...

iptv radi.

Koristim ga vec nekih 10 dana. I nisam imao nikakvih problema. slika je u ovih 10 dana mozda 5 puta na tren pixelizovla, i to je to. Sto je po meni apsolutno prihvatljivo. Ipak je to digitalni prenos slike u Srbiji. Veliki test iptv-a je za mene bio juce (nedelje, 20. Sept) finale kosarke, nedelja vece, i ko ne koristi net tad ga koristi, svi gledaju utakmicu... na kraju sve proslo sjajno. jedna pixelizacija u toku cele utakmice. Dosuse poslednja 3 dana se ceka malo duze na promenu kanala.

Od kad imam i iptv i adsl protok na netu mi pikuje. Skoci jedno 30KB preko granice, pa vrati malo ispod, pa opet tako, sto je u sustini prosek protoka (cak mozda malo vise vuce. a sto se uploada tice, iskreno veci je nego sto bi trebalo da bude. Na zadnjem merenju (speedtest) odnos 2:1!!! tako da se ne zalim.

Zakljucak. Dok se neke stvari ne promene iz korena u ovoj zemlji, necemo imati svetske standarde (ne samo svetske troskove). Svaka decija bolest se MORA prelezati. Nisam razocaran toliko. Ipak su mi izgleda "noge na zemlji" sto se ocekivanja u ovoj zemlji (bar sto se tehnoloskih inovacija tice).

Nadam se da ste imali izvuci sta korisno iz ovog mog poduzeg izlaganja.
[ calexx @ 21.09.2009. 15:29 ] @
Citat:
C0r130n3:  Koliko ja poznajem stanje u zemlji, iz nje (Srbije) postoje dva izlazna linka za internet ka svetu. (sad prave i treci, preko CG, kroz Jadransko, ali opet-Telekomov link). Drugi link, koliko mi je poznato drzi Verat. Tako da su ove dve firme, kompanije, kako god glavni i jedini distributeri (provajderi) interneta u Srbiji. Tako da svi "manji" provajderi zavise od gore navedenih sto se tice portova.
Slažem se po pitanju monopola ali si izgleda ovu godinu prespavao što se tiče izlaznih linkova.
[ tdjokic @ 21.09.2009. 21:47 ] @
Off topic: imamo mi "dodatni problem" - taman savladamo neku novu tehnologiju a ovi "pokvarenjaci" sa Zapada, pa boga mi i sa Istoka, izmisle nesto novo i mi stalno pozadi! Prisecam se, odavno je to bilo, taman neka fabrika u Jugoslaviji poce da pravi rehensibere (pomicno racunalo ili kako god ga ko zove) a svet izmisli "digitrone". Taman savladasmo i to a oni tamo izmislise i racunare i stalno tako. Zamisli sad ovu tetu pre nekoliko godina, nija imala pojma sta je ruter, ovo, ono, a sad joj samo kesa falila, dobro je
[ DR83 @ 21.09.2009. 22:30 ] @
^ Cuti bre, bar si uspeo da se izboris sa Telekomom i na kraju ipak dobijes net ... :P
[ Java Beograd @ 23.09.2009. 09:01 ] @
OK, ajmo da razmenimo neke koliko-toliko važnije informacije. Ima li nekih vesti, najbolje insajderske, kad će siroma' Telekom da nabavi te fuckin rutere ?

Iače, ja bih odavno uzeo net od drugog provajdera, ali želim i Family plus paket (razgovori za dž između članova porodice) pa sam zato okrenut Telekomu.
[ Strale @ 23.09.2009. 11:05 ] @
a sto ne kupis sam nego cekas telekom
[ Java Beograd @ 23.09.2009. 11:34 ] @
Eh, kad bi to tako moglo.
Telekom ti uključi ADSL, tj. postaješ pretplatnik i korisnik kad potpišeš ugovor i preuzmeš ruter. Dakle, oni neće samnom da potpišu ugovor sve dok nisu u stanju da mi predaju ruter na košćenje, tj. te dve aktivnosti su kod njih vezane. Ja ne mogu njih da zovem i kažem "ajde da potpišemo ugovor, ja imam svoj ruter".

Možda i grešim. Ako neko zna neka me ispravi, rado bih kupio svoj ruter, nije to neka cifra.
[ tdjokic @ 23.09.2009. 11:46 ] @
Citat:
Strale: a sto ne kupis sam nego cekas telekom
Neko je vec rekao da uvodi adsl na 2 prikljucka i da bi za modeme morao dati 50 i vise eura. Zasto te pare "bacati" ako uzimas neku uslugu od poznate, renomirane, pouzdane, zvanicne firme, koja daje i modeme i ne samo da daje nego NAMECE - MORAS DA UZMES, tako je bar bilo kad sam ja uzimao adsl kod Telekoma i nikako nisam mogao da ih ubedim da mi to ne daju jer sam vec ranije kupio 2 modema (jedan za rad, drugi za rezervu)?

Oni imaju neke fisk ideje, kao glomazna i firma koja nema nekog pravog gazdu, u smislu domacina, ne vlasnika, i onda rade takve stvari koje su vise karakteristicne za neke krute firme nego za savremenu i fleksibilnu firmu. OBAVEZNO moras da uzmes 1 modem i 1 spliter, a ako trazis jos jedan spliter ne znam sta se dogadja, valjda "nije predvidjeno". Ako ljudi ne razumeju ono sto rade, onda mora sve da im se normira, "nacrta", odredi nekom internom naredbom a to jednostavno nije moguce, jer je zivot dinamicniji od tih njihovih naredbi. Ako ne uzmes opremu(!?) to se tretira kao da si prekinuo pretplatnicki odnos, koja nebuloza bre! Moras "da se zaduzis" da bi bila zadovoljena imbecilna pravila!

Postoji jos dva razloga zasto ljudi ne kupuju sami modeme. Neko vreme je sifra i ime korisnika bilo ugradjeno "tamo negde unutra", valjda u sam hardver modema, sto mi se cini da samo Telekom radi, "da ljudi ne bi pokusavali razne prevare" i onda ni ne mozes da koristis svoj modem, sve i da ga kupis ako ti ne dadu sifru. Ne znam kako je sada, ali cak i da je drugacije uvek postoji opasnost da ti neka takva firma zabrani upotrebu tvog modema. Drugi razlog je banalan - u zadnje vreme imam probleme sa kupovinom hardvera, nekako kao da je ponuda slabija - mozda ni modema nema dovoljno, narocito ako bi svi koji cekaju navalili da kupuju. Mogao bih da pogledam na sajtove prodavaca, ali oni su u 99% slucajeva neazurni i tako sam bezbroj puta izvisio - na sajtu ima, u prodavnici ti kazu "E, komsija, to je planulo odmah, prodali smo 1000 komada za dva dana!". Pa kad je "planulo" sto na sajtu ne napisu "Trenutno nemamo"?
[ fanfon @ 23.09.2009. 12:30 ] @
Meni je pre 18 dana crko net. Iz telekoma mi rekli da je do rutera i da cekaju da se resi. U medjuvremenu, ja samo posle 7 dana cekanja pozajmio modem. Jos uvek ih cekam da mi donesu ruter...
[ rdragan79 @ 23.09.2009. 12:52 ] @
Da mozda pitate ako kupite svoj ruter i odnesete im na atest-iranje da li tako nesto prolazi?
[ Java Beograd @ 23.09.2009. 14:02 ] @
Citat:
rdragan79: Da mozda pitate ako kupite svoj ruter i odnesete im na atest-iranje da li tako nesto prolazi?

A koga da pitaš ? 9813 ? Ljubazni do imbecilnosti, zapravo servilno ljubazni, valjda je takvo naređenje, sve na "Vi", "gospodine", "zahvaljujem na pozivu", "izvinite što ste čekali", a u stvari, ne kaže ti NI JEDNU korisnu informaciju.
[ Strale @ 23.09.2009. 14:27 ] @
da li imas mogucnost kod nekog drugog provajdera, ja namerno nisam na telekomu jer necu njihovu skart robu,lepo otiso kod sezamproa potpiso ugovor kupio svoj ruter i evo vise od godinu dana radi bez problema
[ Zeleni zub @ 23.09.2009. 21:19 ] @
@Java Beograd
Secas se kad je Surda u onoj seriji rekao:
"I nemoj bre da mi vivkas, od tih sto vivkaju, ja sam najvise na*ebo u zivotu"
:D
[ TSF @ 23.09.2009. 22:43 ] @
Ja sam pisao da mi je glupo da dajem 50 evra za modeme koje mogu da dobijem dzabe, elem, cekao sam da me neko kontaktira ali sam na kraju pokupio dva modema u jednoj od beogradskih poslovnica. Jes' da su polovni (verovatno vraceni po isteku ugovora ili sta vec) ali vise nisam imao zivaca da cekam i da se natezem. Dok sam cekao da ih pokupim u toj poslovnici primetio sam da dolaze ljudi sa pricom da su ih zvali da pokupe modem i njih su usmeravali u poslovnicu u Bulevaru - "tamo imaju". Dakle, nije da nema nigde ali ih dele nekom uvrnutom logikom. Bilo kako bilo, javio sam i drugu da tamo ima, covek otisao i pokupio modem. To je bilo pre nedelju dana, tako da, kome treba modem a govore mu da nema neka pokusa da ode direktno do bulevara i pokupi ga.
[ fanfon @ 24.09.2009. 08:20 ] @
Citat:
Strale: da li imas mogucnost kod nekog drugog provajdera, ja namerno nisam na telekomu jer necu njihovu skart robu,lepo otiso kod sezamproa potpiso ugovor kupio svoj ruter i evo vise od godinu dana radi bez problema

Ako se odjavim sa telekoma uzece mi paricu a onda mogu da se slikam. Monopol...
A sto se tice polovnih modema-ni njih nemaju da mi daju...
[ r_u_s @ 24.09.2009. 19:11 ] @
Takodje i u Zvorniku nije bilo modema nekoliko mjeseci (Telekom Srbija - Srpska, ista firma)... Od skorije vrijeme su poceli sa instalacijom korisnicima koji su potpisali ugovore jos u maju ili junu...
[ Java Beograd @ 25.09.2009. 07:47 ] @
Bio juče u jednoj od poslovnica. I sledi sledeća diskusija:

(Ja) - Moj zathev od 11.Avg. je ODOBREN, ali evo čekam već mesec dana da me neko pozove i da potpišem ugovor. O čemu se radi ? Šta se čeka ?
(Kokoška, drsko) - A ko vam je rekao da je odobren zahtev ?
- Informaciju sam dobio preko servisa 9813
- Pa to odobrenje još nije konačno (?! wtf) čekaju se tehnički uslovi. Možda nema slobodnih portova !
- Ja sam na toj liniji do skora imao ADSL, ali je pretplata išla preko moje bivše firme. Promenio sam firmu, pa zato tražim novi pretplatnički ugovor, ovaj put na svoje ime. Dakle, DEFINITVNO ima svih tehničkih mogućnost, i ima slobodnih portova
- (Još drskije) A kako vi smete da tvrdite da ima svih tehničkih uslova ?
- Pa ako sam imao ADSL pre mesec i po dana - što sada ne bih imao ?

Onda ona nešto još kuca i traži po onim njihovim aplikacijama pa kaže:

- Da imate slobodan port, treba samo da vas zovu da dođete preuzmete podem i potpišete ugovor. Jesu li vas zvali ?
- Koji su to ONI koji treba da me zovu ? Kako ja sa njima da stupim u kontakt ?
- Nikako. ONI moraju vas da zovu !
- Pa koji ONI ?
- Otkud ja znam (?! wtf). Valjda neka tehnička služba.
...
- Priča se da Telekom nema više rutera ni modema.
- (popizdela) Ko priča ? Otkud vam to ?
- Insajderske informacije na srpskim forumima. Svi kažu da nemate više modema. (Malo sam je zahebavao)
- (popizdela do kraja) Telkom ima velike zalije rutera i modema !
...
- I tako ja čekam već mesec dana, da me neko, neznano ko, pozove.

I onda sledi njen krucijalni odgovor:

- Pa gospodine što ste nestrpljivi ? Neki čekaju i po tri meseca na ADSL pa se ne bune !

WTF !? Šta reći ? Da je psujem, pljujem ili da ustanem i odem bez reči ? Ja uradio ovo poslednje.

[ mast3r @ 25.09.2009. 10:04 ] @
Citat:
Strale: da li imas mogucnost kod nekog drugog provajdera, ja namerno nisam na telekomu jer necu njihovu skart robu,lepo otiso kod sezamproa potpiso ugovor kupio svoj ruter i evo vise od godinu dana radi bez problema

Škart robu?
Pitam se, čiji li je port koji je zakupljen za tebe... cija li je to roba?

Citat:
fanfon: Ako se odjavim sa telekoma uzece mi paricu a onda mogu da se slikam. Monopol...
A sto se tice polovnih modema-ni njih nemaju da mi daju...

Ne paricu, nego port.
Vlasništvo telekoma...
Odeš kod drugog provajdera... ako imaju zakupljenje portove, nema da brineš.

Citat:
rdragan79: Da mozda pitate ako kupite svoj ruter i odnesete im na atest-iranje da li tako nesto prolazi?

Nije problem u atestu...
Problem je u tome što, rutere - modeme,
vezuju za username, i sve vezuju za broj.

Ne postoji varijanta da se potpiše ugovor i da se dobije samo PPPoE user... (na žalost)
Neće da izdaju username, jer nisu izgenerisali... jer nema uređaja...

Kad će stići?
Priča se do kraja Septembra...

[ tdjokic @ 25.09.2009. 17:51 ] @
Teoriski, trebalo je da trazis njenog sefa. Ako ga nema, onda direktora. Ako ga nema, da odes kod glavnog direktora Telekoma. Ali, tamo gde bi to i bilo moguce, za tim ni nema potrebe. A ovde bi moglo da ti se desi da kad zatrazis sefa ona kaze "Ja sam sef!" ili da zovne Paju iz radionice da te bije itd.. Koja magla, koja neprofesionalnost, koji bezobrazluk, nije ni cudo da nam se dogadja sve sto nam se dogadja. Kad to kazem, ne mislim samo na ADSL.
[ Strale @ 25.09.2009. 22:43 ] @
Citat:
Škart robu?
Pitam se, čiji li je port koji je zakupljen za tebe... cija li je to roba?

Kao prvo ne znas kakva mi centrala, u centrali sam bio i video sta sve ima i koji je dsl-am i koji proizvodjac i kako je sve povezano i koliko centrala moze da radi preko baterija kad nestane struje i koje su jacine baterije...

Centrala je obnovljena i sve to je novo.

Port je telekomov i on je nov zakupljen od strane sezama za mene 16Mbit/768Kbps to je telekomova roba ali ono sto predstavlja problem je nekvalitetni modemi i ruteri koji telekom deli cak nisam ni sezamove prihvatio nego dobio od sezama username i password i samo kupio ruter koji sam ja zeleo i u toku jednog dana sve osposobio. Na zalost neki moraju da cekaju da od telekoma dobiju ruter ili modem da bi imali net a ja to odradio u toku jednog dana i ne boli me glava.
[ rdragan79 @ 25.09.2009. 23:11 ] @
Citat:
mast3r: Nije problem u atestu...
Problem je u tome što, rutere - modeme,
vezuju za username, i sve vezuju za broj.

Ne postoji varijanta da se potpiše ugovor i da se dobije samo PPPoE user... (na žalost)
Neće da izdaju username, jer nisu izgenerisali... jer nema uređaja...

Da, vidjao sam da su ljudi odmah dobijali rutere i pored ugovora odstampan username koji upisuju u modem

Naravno ja sam dobio onaj roze MT882 u njemu nema nista od usera i passworda, tj ima kada zapocinje sesija
loguje se ko zna gde sa guest / guest (bilo je na forumima),

ali sam zato posle trazio username i pass koji su mi poslali postom.

Mislim da sa samo malo dobre volje bi mogli pomoci, ali kao sto kazete to je telekom.
[ mast3r @ 28.09.2009. 19:28 ] @
Citat:
Strale: Kao prvo ne znas kakva mi centrala, u centrali sam bio i video sta sve ima i koji je dsl-am i koji proizvodjac i kako je sve povezano i koliko centrala moze da radi preko baterija kad nestane struje i koje su jacine baterije...

Centrala je obnovljena i sve to je novo.

Port je telekomov i on je nov zakupljen od strane sezama za mene 16Mbit/768Kbps to je telekomova roba ali ono sto predstavlja problem je nekvalitetni modemi i ruteri koji telekom deli cak nisam ni sezamove prihvatio nego dobio od sezama username i password i samo kupio ruter koji sam ja zeleo i u toku jednog dana sve osposobio. Na zalost neki moraju da cekaju da od telekoma dobiju ruter ili modem da bi imali net a ja to odradio u toku jednog dana i ne boli me glava.

HuaWei nije shkart roba...
Nije ni Alcatel...

U stvari, nije mi jasno, zašto se ti buniš kada i nisi na Telekomu, niti si dobio ruter od Telekoma.
Koliko ja znam, Telekom ne prisiljava korisnike, ni da potpisuju ugovor, ni da uzimaju brzinu koju ne žele, a na kraju,
ni koju će opremu korisnik koristiti.

Citat:
rdragan79: Da, vidjao sam da su ljudi odmah dobijali rutere i pored ugovora odstampan username koji upisuju u modem

Naravno ja sam dobio onaj roze MT882 u njemu nema nista od usera i passworda, tj ima kada zapocinje sesija
loguje se ko zna gde sa guest / guest (bilo je na forumima),

ali sam zato posle trazio username i pass koji su mi poslali postom.

Mislim da sa samo malo dobre volje bi mogli pomoci, ali kao sto kazete to je telekom.

Tačno tako.
Bile su neke glupe akcije... "Daćemo ruter, ne i PPPoE username i pass"

Pitam se samo, ko je osmišljavao tu akciju...
Sva sreća, pa se može doći do tih podataka, malo se čeka ali... na kraju vredi.
[ igvan @ 05.10.2009. 12:26 ] @
Upravo su me zvali iz telekoma i rekli su da mogu da dodjem po opremu i to najkasnije do srede u 14h.
Ja kazem (iz zezanja) da sam na terenu i ne mogu pre narednog ponedeljka, a sojka ce meni, ako ne dodjem do predvidjenog roka raskida se ugovor bla bla...

A ja njih cekam skoro dva meseca!

Pitao sam sta daju od opreme i ona naravno nije imala pojma...
[ mast3r @ 06.10.2009. 07:25 ] @
Citat:
igvan: Upravo su me zvali iz telekoma i rekli su da mogu da dodjem po opremu i to najkasnije do srede u 14h.
Ja kazem (iz zezanja) da sam na terenu i ne mogu pre narednog ponedeljka, a sojka ce meni, ako ne dodjem do predvidjenog roka raskida se ugovor bla bla...

A ja njih cekam skoro dva meseca!

Pitao sam sta daju od opreme i ona naravno nije imala pojma...

Uzmi shta god da ti daju...
Lako cesh posle reshiti problem rutera, ako postoji sa Linksysom nekim... :D i 3k din.
[ Java Beograd @ 06.10.2009. 09:47 ] @
Ja sam bio prošle nedelje u Telekom poslovnicu drugim poslom (mobilni post paid) i uspu pitao za status zahteva. Odmah su mi ponudili modem, ali rutere nisu imali. Pošto mi modem ne odgovara, ostao je dogovor da se povremeno raspitam preko 9813 da li su stigli ruteri, pa ako jesu - da opet navratim do njih
[ igvan @ 06.10.2009. 09:54 ] @
I meni su upravo nudili modem (1USB+1LAN port) ali ja nisam hteo...
[ calexx @ 06.10.2009. 16:47 ] @
Koje modeme nude?
[ fanfon @ 06.10.2009. 19:27 ] @
Meni su ponudili modem dok ne dobiju ruter. Btw. moj ruter je prestao da funkcionise u noci izmedju 4. i 5. septebmra. Bila neka oluja i ujutru rano pogledam, kad net ne radi. Ali posto sam iskljucio sve iz struje, cak i telefonski kabl, sumnjam da je zbog nevremena. Sve to ne bi bilo toliko cudno da ruter nije otisao gomili ljudi u dosta gradova Srbije...
[ night-shift @ 06.10.2009. 23:24 ] @
U Novom Sadu dele roze Huawei-je (USB + LAN).
[ musicmaster @ 07.10.2009. 00:02 ] @
Samo da znate da ta roze sranjca veoma dobro (bolje) rade za razliku od ovih krševa sa po četri porta i w.
Imao sam i taj roze beli.
Bez obzira što ima jedan LAN port, dodatni switch je uvek tu kao opcija.
Petoportni switch je poprilično jeftina stvar.

Dakle, ako vam nude te roze kutijičice, uzimajte.
Rade 5 puta bolje nego ovi - aktuelni krševi.
[ tdjokic @ 07.10.2009. 07:17 ] @
Citat:
musicmaster: Petoportni switch je poprilično jeftina stvar.
9 eura pa navise.
[ djricky @ 07.10.2009. 08:48 ] @
Citat:
igvan: I meni su upravo nudili modem (1USB+1LAN port) ali ja nisam hteo...

meni to zvuci kao ruter....
[ mast3r @ 07.10.2009. 09:10 ] @
Citat:
djricky: meni to zvuci kao ruter....

Paaa... to i jeste ruter.
Telekom nema modeme :D

Nego... znaš kako, kada 1000 korisnika kaže "Imam MODEM"... ne vredi se raspravljati... modem i to je to :P

Samo da dodam,
većina njih misli da je ruter ono čudo sa više eth portova.
Mislim, jeste, ne greše, ali po funkciji, ruter je i onaj sa jednim eth :)
[ calexx @ 07.10.2009. 09:20 ] @
Pa sad ...
Citat:
Java Beograd: Odmah su mi ponudili modem, ali rutere nisu imali. Pošto mi modem ne odgovara, ostao je dogovor da se povremeno raspitam preko 9813 da li su stigli ruteri
... meni ovo ne liči na pogrešno izražavanje.

Nego, zar nema i modema sa USB+LAN? Ili to kod ADSL nije praksa?
[ abyss @ 07.10.2009. 09:57 ] @
Ja sam cekao 2 godine na "tehnicke mogucnosti" i sad kad sam ih dobio nema rutera i kazu bice od novembra (decembra, januara...).
[ djricky @ 07.10.2009. 10:12 ] @
Citat:
calexx: zar nema i modema sa USB+LAN? Ili to kod ADSL nije praksa?

ima... ja sam za sve ove godine bavljenja adsl-om video jedan...
[ mast3r @ 07.10.2009. 10:59 ] @
Citat:
calexx: Pa sad ... ... meni ovo ne liči na pogrešno izražavanje.

Nego, zar nema i modema sa USB+LAN? Ili to kod ADSL nije praksa?

Ono što je Telekom imao u ponudi od opreme... je

Sagem fast 1204, lan+usb
ST546, lan
ST586, lan+wifi
mt882, usb+lan
Aolynk, usb+lan + neki sa wifi
HG510, lan
HG520(s/i), lan+wifi

Svi su ruteri.

Bilo je na početku adsl-a, tamo negde, 2006te, nekih modema, klasičnih ali samo sa USBom.

Možda i ima modema sa USB-LAN kombinacijom... negde u prodavnicama.
K'o što ti kažeš, nije bila praksa da se izdaju takvi uređaji od strane ISPova.
[ tdjokic @ 07.10.2009. 11:31 ] @
Citat:
mast3r: Možda i ima modema sa USB-LAN kombinacijom... negde u prodavnicama.
Upravo sam kupio nesto takvo. Zove se FBR-1161A
FBR-1161A ADSL2+ Modem Router ANNEX A, http://www.levelone.eu/levelon...p;cat=7028&model=FBR-1161A a na nasem reklamnom sajtu (pcberza.rs) pise ovo: Level one FBR-1161A Router, ASDL2/2+ NetCon Modem, 1xWAN, 1xLAN, 1xUSB, Anex A. Cena je vrlo povoljna - 20 eura a USB prikljucak radi cak i na nekim Linux distribucijama.

Postoje cisti USB modemi za ADSL, koji su uglavnom svima poznati.

Postoji i nesto cudno, imam ih 2 komada, kupljeni u zoru ADSL-a kod nas, D-Link 300T, o kome recimo na sajtu http://www.thinkbroadband.com/.../reviews/34-dlink-dsl300t.html pise i ovo:

The D-Link DSL-300T is one of the few ADSL modems (on the UK market) that can present the ISP assigned IP address to a device connected to the modem via Ethernet.

To je nesto izmedju modema i rutera - jeste sa Ethernet konekcijom ali nije pravi ruter. Na srecu, to su vrlo retki uredjaji i mozemo ih mirno ignorisati. Ja sam se sa njima namucio, jer nisam znao kako to podesiti, pa sam ih koristio kao Bridge i stalno ih povezivao na Internet pomocu programa iz OS-a, sto je kod Linuxa bila cesto velika muka. Tek kasnije sam saznao sustinu, nesto sam fleshovao i hardver i uspeo sam da rade nalik na ruter - sami se povezu na Telekom, bio racunar ukljucen, ne bio, kao pravi ruteri. Ali, posto nisu pravi ruteri imaju neka programska ogranicenja, nemaju sve one finese za podesavanje.

Zbrka pocinje kod uredjaja koji u sebi sadrze modem + ruter, kao sto je ovaj gore od Level One. To je zaista uredjaj koji ima i ADSL modem i ruter, sta god to egzaktno znacilo. Jer, postoje i cisti ruteri, koji se mogu koristiti za vise namena - sa jedne strane im udje signal iz necega i oni to posle distribuiraju dalje, najcesce imaju integrisan i switch pa mogu da distribuiraju signal na vise uredjaja.

Znaci, ako dobijes od nekoga cist ruter i nemas nista drugo, neces se povezati na Internet. Najlaksi nacin da se prepozna cist ruter je cinjenica da on nema prikljucak za telefon, u slucaju ADSL-a ili neki drugi prikljucak te vrste.

Uredjaji sa Ethernet i USB prikljuckom su vrlo zgodni za korisnike koji imaju samo 2 racunara jer onda prilicno lako oba povezu na net.

Ovo sto sam ispricao nije neka narocita mudrost, tek toliko da se vidi sarolikost postojecih uredjaja i oznaka. A ljudi ce i dalje ove Telekomove uredjaje sa Ethernet izlazom zvati "modem" a tek one sa integrisanim switchem i vise portova "ruter" ali, boze moj, tako su navikli i od prilike svi razumemo o cemu se radi. Nije neki preveliki problem, bar meni.
[ igvan @ 07.10.2009. 21:53 ] @
jel USB 1.1 u pitanju na tom huwai ruteru ili 2.0?
[ tdjokic @ 08.10.2009. 04:46 ] @
Pogledao sam na netu i za moj novi Level One i za Huawei i nisam nasao nigde da pise verzija USB-a. Kablic za USB koji sam dobio uz moj modem je VRLO OBICAN, tanak, na njemu nema nikakvih oznaka - ono sto danas ima na mnogim kablovima uzduz: podaci o proizvodjacu, neke tamo temperature i oznaka da je USB 2.0 ili nesto slicno. Pretpostavljam da to sto pitas nije presudno, cim su dali takav obican kablic.

Trazeci ovo o USB sam slucajno naleteo na nesto sto je mozda zanimljivo znati. Covek ima Huawei MT 882 i cudi ga zasto neka lampica menja boju, ima zelenu i jos jednu, "amber" mislim da je to boja cilibara, zuckasta(?). Pisao je Huawei-u i odgovorili su mu da "The light is Amber when the modem works in router mode and is green when the modem works in bridge mode" - znaci zuckasta je za ruter nacin rada a zelena za bridz nacin. On to nije razumeo pa je opet pisao i pitao i oni su mu objasnili da kad se modem sam povezuje preko PPPOE onda on radi u ruter nacinu, a kad se racunar povezuje preko PPPOE (svojim programom) onda modem radi u bridge nacinu.

Znaci, svi vi koji govorite "modem", u pravu ste, samo sto taj modem ima mogucnost da se povezuje i sam, BEZ racunara, i pomocu racunara. Kad se povezuje sam, onda on moze da obezbedjuje Internet za vise racunara (preko switcha ili dodatne mrezne kartice(?)), od kojih ni jedan ne mora svo vreme da bude ukljucen. Kad se povezuje preko racunara, taj racunar je "gospodar" i ako se on ugasi nema vise Interneta ni za eventualno umrezene mu "sluge" Veca je greska sto onu drugu spravu zovete ruter, onu sa ulazom za telefon i vise Ethernet izlaza, jer ta sprava takodje ima i modem u sebi.
[ calexx @ 08.10.2009. 08:50 ] @
Ne isplati se uopšte da se razmišlja o vezi USB-LAN kada su svičevi toliko jeftini i za nekoliko evra se izbegava komplikacija sa drajverima.

Koju drugu spravu? Ta druga je isto ono što pominješ u celoj priči osim što u sebi ima i treći deo. Znači, ako se kaže ADSL ruter, to podrazumeva da je u pitanju ADSL modem koji ... hm, u sebi ima i ruter. Ako u pakovanje ubace i svič (to je taj treći deo), dobijemo ono što ovde obično zovu ruter.
Ispravno je da to zovemo ADSL ruter i onda je sve jasno. Polutačno je da to zovemo modem ili (samo) ruter.

Kada se ADSL ruter prebaci u bridge mod, praktično mu se isključi ruter i onda on radi kao najobičniji ADSL modem pa je potrebno da nešto (komp ili drugi ruter) pravi konekciju.
[ Java Beograd @ 08.10.2009. 11:14 ] @
Upravo sam opet zvao 9813. Nema, pa nema !
[ micky @ 08.10.2009. 13:06 ] @
I sta cemo sada? da pazarimo ruter o nasem trosku?
[ Java Beograd @ 09.10.2009. 07:32 ] @
Citat:
micky: I sta cemo sada? da pazarimo ruter o nasem trosku?

Ma jok, to je već opisano u nekim predhodnim postovima. Inače, opet insajderske informacije, kažu biće oo 15. okt.
[ igvan @ 09.10.2009. 11:11 ] @
Pitanje u vezi USB-a i standarda 1.1 ili 2.0 mi je bitno zbog mreze.
ako je 1.1 ona je to samo 12Mbs ili u praksi oko 8Mbs(700KB/sec), sto prilicno smara kad se umreze racunari...

Imam vec takav ruter Sagem 1201 od PTT-a, kad povucem film preko mreze sa drugog racunara treba mu 10sec da se otvori...USB kabl je tu usko grlo.
[ djricky @ 09.10.2009. 18:14 ] @
10 eura za mali 5-portni switch resava sve probleme
[ alexandar_cajic @ 19.10.2009. 19:39 ] @
Danas sam svratio do Telekoma u Nišu (prostorije nekadašnje Niške Banke - Bank Prometa) jer sam hteo da migriram sa Sezama kod njih zbog iptv-a, pa i ruter bi mi puno značio u odnosu na ovaj Sezamov modem.
Pa sam hteo da proverim u vezi opreme i eventualnih čekanja jer sigurnije je oči u oči od 9813 poziva...zaprepastih se od samog ulaza preko gospođe za stolom iznad stepeništa koja je neki tampon koji vas usmerava ka odredištu - kao iz SSSR doba.
Kažem hteo, jer ne želim više. Opremu će "možda" dobiti u narednim (2-3) nedeljama. Pa ako mi je potreban konstatni internet za to vreme,kažu da sačekam : )
Napisaše mi i broj telefona na papiriću da se informišem jel im stigla oprema,ali samo ako nema gužve jer neće moći da mi se jave ; )
Doduše bili su ljubazni prema meni...ali ipak odustajem od migracije...alternativa DigiTv.

[ Java Beograd @ 26.10.2009. 08:22 ] @
Ja sam naleteo na jednu operatorku koja je bila ljubazna da mi objasni šta se dešava:

1. Stari, dosadašnji stalni dobavljač Telekoma je "izgubio na najnovijem tenderu". (Čitaj, nije više 'teo da plaća reket)
2. Nađen je novi dobavljač. (Čitaj: "Firma GeGe Komerc Export - Import" u vlasnišztvu direktorove ćerke ili zeta. Tek toliko da ne kažu zli jezici da postoji sukob interesa.)
3. Ali ... Novi dobavljač nema licencu za takve poslove (Čitaj: kako bi i imao kad je tek koliko juče registrovana firma)
4. Evo, čim novi dobavljač dobije licencu, krenuće uvoz opreme.

U međuvremenu, braćo Srbi i sestre Srpkinje - ko(nj) vas ]ebe !? Kakve veze ima to što već od Avgusta glavni kočničar razvoja telekomunikacija u Srbiji (Telekom) nije u stanju da uvede jedan pišljivi ADSL?
Ipak će ćerkina firma "GeGe Komerc" da snabdeva opremom znatno kvalitetnije nego dosadašnji nesrećnici.

Ministarku boli mupe za malverzacije u Telekomu, jer, onda je tu dobra par desetaka soma ojra. Malo li je ? Malo, ali bolje nego ništa.
[ fanfon @ 26.10.2009. 09:26 ] @
Ja dobio ruter pre 2 nedelje. Kazu da je to samo privremeno dok ne stigne novi, ali meni svejedno-privremeni mi isto ko da sam dobio stalni jer mi ga nece uzimati dok ne stignu novi. Stari su mi uzeli da reklamiraju kvar.
[ mast3r @ 26.10.2009. 14:29 ] @
Citat:
Java Beograd: Ja sam naleteo na jednu operatorku koja je bila ljubazna da mi objasni šta se dešava:

1. Stari, dosadašnji stalni dobavljač Telekoma je "izgubio na najnovijem tenderu". (Čitaj, nije više 'teo da plaća reket)
2. Nađen je novi dobavljač. (Čitaj: "Firma GeGe Komerc Export - Import" u vlasnišztvu direktorove ćerke ili zeta. Tek toliko da ne kažu zli jezici da postoji sukob interesa.)
3. Ali ... Novi dobavljač nema licencu za takve poslove (Čitaj: kako bi i imao kad je tek koliko juče registrovana firma)
4. Evo, čim novi dobavljač dobije licencu, krenuće uvoz opreme.

U međuvremenu, braćo Srbi i sestre Srpkinje - ko(nj) vas ]ebe !? Kakve veze ima to što već od Avgusta glavni kočničar razvoja telekomunikacija u Srbiji (Telekom) nije u stanju da uvede jedan pišljivi ADSL?
Ipak će ćerkina firma "GeGe Komerc" da snabdeva opremom znatno kvalitetnije nego dosadašnji nesrećnici.

Ministarku boli mupe za malverzacije u Telekomu, jer, onda je tu dobra par desetaka soma ojra. Malo li je ? Malo, ali bolje nego ništa.

A Vi, gospodine Čvoroviću, centrala hoće da pogreši jednom...
Veruješ baš svemu, što ti se kaže?

Evo jedan info, za tebe i za ostale, teoretičare zavere.
Počela je dodela Pirelli rutera.

Za sada, kako stvari stoje, taj uređaj dobijaju korisnici, koji već neko vreme čekaju na zamenu uređaja,
usled kvara i sl.

E sad, da se vrnemo na slučaj "GeGe Komerc".
Ja kontam da ti umeš da se koristiš internetom... jel tako?

E pa, postoji jedan sajtić, klikneš ovde i onda,
ukucaš neki podatak... i dobiješ rezultate postojeće firme...

Daj dokaze o toj firmi, nemoj da iznosiš, "rekla - kazala" podatke.

===

Da dodam,
oprema je stigla, i čeka na isporuku korisnicima.
[ tdjokic @ 26.10.2009. 17:34 ] @
Citat:
mast3r: Veruješ baš svemu, što ti se kaže?
http://www.elitesecurity.org/p2382102 - covek je lepo rekao u ovom postu od 8.10.2009 da uredjaja nema i nece ih biti bar jos mesec dana, u skladu sa informacijom na Telekom sajtu. Elem: 8.10 + 1 mesec + "bar jos..." (recimo 15 dana), to mu dodje priblizno danas!! Ne znam ja ko je koga tu zednog preveo preko bare, ali je definitivno cudno da tako velikoj firmi nestanu uredjaji i da ih nema toliko dugo. A onda se pojave uredjaji Pirelli, sto je meni malo cudno pored tolikih aziskih firmi.
[ mast3r @ 26.10.2009. 18:47 ] @
Citat:
tdjokichttp://www.elitesecurity.org/p2382102 - covek je lepo rekao u ovom postu od 8.10.2009 da uredjaja nema i nece ih biti bar jos mesec dana, u skladu sa informacijom na Telekom sajtu. Elem: 8.10 + 1 mesec + "bar jos..." (recimo 15 dana), to mu dodje priblizno danas!! Ne znam ja ko je koga tu zednog preveo preko bare, ali je definitivno cudno da tako velikoj firmi nestanu uredjaji i da ih nema toliko dugo. A onda se pojave uredjaji Pirelli, sto je meni malo cudno pored tolikih aziskih firmi.

Pa naravno da nestaju uređaji, kad bajni stručnjaci-korisnici sami budže uređaje...
i pored preporuke da to ne rade.

Što se kaže, svako malo, pa zezne uređaj... pa onda zahteva drugi...
Ali, ZAHTEVA... ili u suprotnom, dolazi da se razračuna...

I šta onda reći takvim ljudima, Srbija ih je puna.
Svi su nervozni, i svi hoće pravdu u svoje ruke.

A taj Pirelli... biće hit, tvrdim :)
[ hobbista @ 26.10.2009. 19:33 ] @
Citat:
mast3r: Pa naravno da nestaju uređaji, kad bajni stručnjaci-korisnici sami budže uređaje...

Što se kaže, svako malo, pa zezne uređaj... pa onda zahteva drugi...

Interesantna tvrdnja. Imao sam problem sa jednim "nebudženim" ruterom kod Telekoma, i jedva ga zamenio (odnosno jedva sam došao do toga da mi pošalju tehničara). Tvrdnja da ruteri nestaju sa zaliha zbog "budženja" mi deluje pomalo neozbiljno. Postoji li neki zvaničan podatak ( u % ) koliko ih je vraćeno zbog greške koju su izazvali sami korisnici? Ili se ovo određuje... odokativno.
Iz tvoje poruke zaključujem da je HUAWEI lider po pitanju kvaliteta, i ne kvari se osim u slučajevima kada korisnici "budže" uredaj?

PS. Pisao sam HUAWEI pošto pretpostavljam da je Telekom najviše tih uredjaj podelio.
[ mast3r @ 26.10.2009. 20:09 ] @
Citat:
hobbista: Interesantna tvrdnja. Imao sam problem sa jednim "nebudženim" ruterom kod Telekoma, i jedva ga zamenio (odnosno jedva sam došao do toga da mi pošalju tehničara). Tvrdnja da ruteri nestaju sa zaliha zbog "budženja" mi deluje pomalo neozbiljno. Postoji li neki zvaničan podatak ( u % ) koliko ih je vraćeno zbog greške koju su izazvali sami korisnici? Ili se ovo određuje... odokativno.
Iz tvoje poruke zaključujem da je HUAWEI lider po pitanju kvaliteta, i ne kvari se osim u slučajevima kada korisnici "budže" uredaj?

PS. Pisao sam HUAWEI pošto pretpostavljam da je Telekom najviše tih uredjaj podelio.

Ne znam... :D
Ali mogu da pitam sledeće, kako meni radi a tebi ne?

Šalim se malo, ofc.
Elem, ja tvrdim, da svaki uređaj može lepo da se namesti... pa čak i onaj najproblematičniji,
Aolynk DR814... :D

HuaWei jeste najviše deljen.

Na žalost, podatke takve vrste nemam... ali recimo, znam da ti tehničari koji izlaze na teren,
nisu ADSL tehničari, već tehničari centrale, terenci, nazovi kako god želiš.
Iskren da budem, njihovo konstatovanje kvara na adsl ruteru ne bi trebao, neko ko zna, da uzme u obzir.

I opet da se vrnemo na ono, da je evidentno postojanje problema, ali, u većini slučajeva nije to do teleKome.

A tu tvrdnju, da ruteri nestaju sa zaliha zbog budženja,
ok, možda sam se malo pogrešno izrazio.

Ali svakako da i toga ima.

Mislim, znam za slučajeve, gde su korisnici otvarali uređaje, kačili na njih 9cm ventilatore itd...
A onda, tu je i slučaj, radio amatera, koji je ustanovio da mu mt882 proizvodi štetno zračenje za njegove merne instrumente... i takođe ga izotvarao itd.
Pa je tu i neki lik, otključao ruter, ispodešavao sve i svašta... pozatvarao portove, isprebacivao PVC... i na kraju, ne radi mu net.
Ni meni ne bi radio kad bi imao njegovo znanje... :D

Razumeš da je nešto zatvoreno i zaključano, zato što postoji razlog za to.
I televizor je zatvoren, pa ga ne otvaraš da bi ga provetravao :P

E vidiš, takvi likovi zahtevaju zamenu... takvi likovi prete...
[ abyss @ 26.10.2009. 20:17 ] @
Jel ti radis u telekomu?
Ako radis, jel mozes da kazes kad dolaze ruteri?

Hvala!
[ mast3r @ 26.10.2009. 20:33 ] @
Citat:
abyss: Jel ti radis u telekomu?
Ako radis, jel mozes da kazes kad dolaze ruteri?

Hvala!

Ne radim u Telekomu...
:)

Citat:
mast3r: Da dodam,
oprema je stigla, i čeka na isporuku korisnicima.
[ hobbista @ 26.10.2009. 20:46 ] @
OK, samo mi je malo previše grubo zvučala tvoja konstatacija :)

I, možda je malo Off,
Citat:
mast3r
I opet da se vrnemo na ono, da je evidentno postojanje problema, ali, u većini slučajeva nije to do teleKome.
Mislim da ni ovo ne stoji. Ko je kriv što zaposleni (tehničari i operateri na 0800100100 ) nisu adekvatno obučeni/stručni? Korisnici svakako nisu.
I, zašto se primaju zahtevi za zamenu otvaranih/otključanih rutera? Prosto i jednostavno, mogu samo da kupe novi. Ovakvu odluku treba da donese valjda - Telekom!?

Za kraj: da, kada vidim neku lepu devojku na TV-u o`ma ga otvorim da je odmerim i odpozadi :D

PoZ
[ tdjokic @ 27.10.2009. 00:28 ] @
Citat:
mast3r: Pa naravno da nestaju uređaji, kad bajni stručnjaci-korisnici sami budže uređaje...
Dobro, svi se slazemo da je to samo jedan od razloga sto Telekom nije imao dovoljno ADSL modema, a ja licno sam ubedjen da takvih slucajeva ima relativno malo.

Moj slucaj budzenja: prestao moj SpeedTouch da radi (dobijen od Telekoma); izvadim iz ormana moj privatni, licni D-Link modem i nastavim sa radom. Nedavno (mesec dana?) bilo neko zezanje sa protokom, ADSL se vuce, muci, ja poludeo i sve mislim to moj D-Link nije dorastao savremnim tehnickim zbivanjima . Tada uzmem u ruke onaj SpeedTouch i malo vise se pozabavim njime. Merim onaj trafo sto je dosao uz njega, na izlazu nema nista, mrtvo. Prosto mi neverovatno da se ovoga puta nije pokvarila osetljiva elektronika nego pregoreo trafo, koji je kao neka klasika i "nepokvarljiv". Srecom naletim na POTPUNO IDENTICAN trafo elektricno, ali sa malom mehanickom razlikom, otvorim originalnu kutijicu sa trafoom i u nju ubacim novi "ulozak" i sada SpeedTouch radi bez problema. Jeste zbudzeno, ali potpuno u skladu sa specifikacijom originalnog trafoa, ovaj novi je cak za nijansu jaci i to je sve.

Ne tvrdim ja da Pirelli ne valja, samo mi je malo cudno. Italija je razvijena industriska zemlja, oni proizvode svasta, pa je moguce da umeju dobro da sklope i modeme od standardnih delova, ali ipak imam malu rezervu. Sto reko onaj astronaut, kad su ga pitali kako se oseca prilikom poletanja: "Kako biste se vi osecali kad bi znali da sedite na najpovoljnijoj ponudi na tenderu?"
[ batancev @ 27.10.2009. 07:19 ] @
http://www.pirellibroadband.com/web/default.page
http://www.pirellibroadband.co...fixed-access/wifi_routers.page
http://www.pirellibroadband.co...xed-access/combos_routers.page
[ mandragola @ 27.10.2009. 09:28 ] @
Pojedini operateri su i previse obuceni za resavanje ADSL problema na broju 0800 100 100 . Reci mi molim te kakvo je bilo tvoje pitanje na koje operater nije mogao/znao da ti odgovori na tom broju?
[ fanfon @ 27.10.2009. 11:31 ] @
Operateri na tom broju i ne mogu resiti tehnicki problem koji korisnik ima ako je iole komplikovaniji. Oni ga samo zabeleze i proslede tehnickoj sluzbi u gradu gde korisnik ima adsl pa ovi izlaze na teren
[ hobbista @ 27.10.2009. 12:16 ] @
Ukoliko se pitanje odnosilo na mene...

Ruter HUAWEI 822, ostaje bez konekcije (do 30min) pa se zakači. Sve ovo je bilo u nepravilnim vremenskim intervalima, nezavisno od mog pristupa netu. Nekada se zagubi prilikom otvaranja strana (ili u sred surfovanja), a nekad posle pauze (pola sata ne pristupam netu, i onda pokušam da izadjem i sve se završi na pokušaju). Posle nekog vremenskog intervala (15-30 min) ponovo sve radi - dok se ponovo ne zakuca.
U configu rutera mi stoji sve vreme dodeljena IP i status OK nezavisno da li imam ili nemam izlaz.

Operater kreće sa standardnim pitanjima (10-tak minuta) dok ne dodjemo do toga da komp jeste upaljen, OS je u redu, AV je u redu, FW je u redu... pa dodjemo do problema. Malo se pingujemo ovamo - onamo, malo manjamo ADSL mode u G.dmt, i u nekom trenutku proradi. I to je za njega OK.
Jedno od objašnjenja je da mi sigurno ne valja kućna instalacija (u prvih 10 min. smo pričali i o skidanju splitera, skidanju svih tel. aparata sa linije...). Ne znam posle kog poziva mi je (najzad) poslao tehničara, koji je zamenio ruter i čudo se desilo! Zamenom rutera sredili su se i AV, i FW, i kućna instalacija i sve je proradilo!

Malo sam se raspisao, a malo je i off :(

edit:
Citat:
Pojedini operateri su i previse obuceni za resavanje ADSL problema

Nešto mi ovo zvuči čudno. Mislim da nikada ne možeš biti previše obučen za posao koji radiš (ukoliko se ovo obučen nije odnosilo na garderobu :) )
[ rajco @ 27.10.2009. 17:08 ] @
Citat:
mandragola: Pojedini operateri su i previse obuceni za resavanje ADSL problema na broju 0800 100 100 . Reci mi molim te kakvo je bilo tvoje pitanje na koje operater nije mogao/znao da ti odgovori na tom broju?

Sigurno da ima i takvih, ali u velikoj manjini. Možda bi bilo bolje da ipak imaju svoju podršku nego da plaćaju komtrejdu :)
[ mast3r @ 27.10.2009. 19:23 ] @
Citat:
rajco: Sigurno da ima i takvih, ali u velikoj manjini. Možda bi bilo bolje da ipak imaju svoju podršku nego da plaćaju komtrejdu :)

Ihhh, ispade sad da niko ne zna da radi posao...
:D
[ igvan @ 27.10.2009. 20:48 ] @
I sta sad, ima ili nema modema/rutera?
Jel moze neko konkretno da kaze?
[ dakiyu @ 27.10.2009. 21:01 ] @
U mom gradu provereno u ponedeljak kako na salterima tako i sa monterima,nema ni modema ni STB-a za IPTV...da nije jadno bilo bi smesno a iako sam jako zadovoljan 3 godine sa telekomom ovaj put cu reci da neciji rodjak nema potrebne dozvole za uvoz opreme a ako se kupi od drugog onda nekome u telekomu propada milionski posao uvoza HW...drugacije se ne moze "opravdati" nedostatak HW jer samo ja znam nas 10-ak koji cekamo IPTV ili ADSL duze od 20-ak dana...
[ niki 67 @ 27.10.2009. 22:57 ] @
Tek ima da cekamo do nove godine najmanje.Nece biti ni portova ni opreme za ADSL?Sta se ovo radi ljudi moji?
[ DR83 @ 28.10.2009. 00:00 ] @
Citat:
niki 67:Nece biti ni portova ni opreme za ADSL?

Ne cudi me.

http://www3.ptt.rs/

Za ceo oktobar samo su na Autokomandi prosilili kapacitete ...

To dovoljno govori ...
[ mast3r @ 28.10.2009. 14:20 ] @
Citat:
dakiyu: U mom gradu provereno u ponedeljak kako na salterima tako i sa monterima,nema ni modema ni STB-a za IPTV...da nije jadno bilo bi smesno a iako sam jako zadovoljan 3 godine sa telekomom ovaj put cu reci da neciji rodjak nema potrebne dozvole za uvoz opreme a ako se kupi od drugog onda nekome u telekomu propada milionski posao uvoza HW...drugacije se ne moze "opravdati" nedostatak HW jer samo ja znam nas 10-ak koji cekamo IPTV ili ADSL duze od 20-ak dana...

Pozdrav dobri ljudi,
isključujem se za uvek iz ove teme.

Razlog su plitki umovi sa teorijama zavere protiv njih.
Čvorovića ima više nego ostalih...

Još jednom,
p0z
[ niki 67 @ 28.10.2009. 21:09 ] @
Nema Cvorovica nego je Dakiyu potpuno u pravu a ko ne veruje neka digne malo glavu iz peska i pogleda realnost u zemlji u kojoj zivimo.
[ dakiyu @ 28.10.2009. 23:26 ] @
Citat:
mast3r: Pozdrav dobri ljudi,
isključujem se za uvek iz ove teme.

Razlog su plitki umovi sa teorijama zavere protiv njih.
Čvorovića ima više nego ostalih...

Još jednom,
p0z

Svima si nam ucinio uslugu svojim odlaskom...da imas malo "dublji" mozak shvatio bi da sam namerno naglasio da sam "jako zadovoljan" telekomom kako bih izbegao pomisao da sam dezurni "pljuvac" telekoma...

Za tvoju informaciju od samog pocetka imam telekom ADSL i malo je reci da sam prezadovoljan uslugom...protiv mene telekom ne moze imati zaveru jer ADSL imam odavno kao i kablovsku SBB a da si naucio gledati potpise kod usera pre nego sto nekoga vredjas video bi da posedujem i TTV iako ti verovatno i ne znas sta je to...upoznatima je jasno da ne zurim nigde i imam pregrst kanala a kao ljubitelj novih tehnologija ne vidim razloga da nesto probam kad ti neko nudi po meni sjajne uslove za IPTV kako za probu tako i sa fer cenom od 590din...

A kada ti NEKO NUDI NESTO STO NEMA,onda samo ovo sto sam naveo u gornjem postu moze biti razlog...ne treba imati fakultet i pomnoziti broj korisnika koji ceka ADSL ili IPTV ili oba,a kada to pomnozis sa cenom pretplate koju su korisnici vec trebali da plate 20-ak a i vise dana,onda je jasno da je telekom skracen za finu brojku dinara...ako ti mislis da je to normalno i da trenutno telekom nema para ili nema modema na trzistu,super onda...putuj...

[ tdjokic @ 29.10.2009. 04:28 ] @
Citat:
mast3r: Razlog su plitki umovi sa teorijama zavere protiv njih.
A kakve umove imaju nadlezni u Telekomu, koji su dozvolili da vodeci provajder u drzavi Srbiji toliko dugo nema najobicniji hardver? Na kraju krajeva, uopste nije bitno ZASTO nema, vec sama cinjenica da nema je za tu firmu, u ovo vreme, jedna velika sramota i nepostovanje korisnika, pa je vec sama po sebi neka vrsta zavere. Mozda ne nekih veoma mudrih i prefriganih tipova nego nesposobnjakovica, ali problem je problem, bez obzira ko ga je izazvao.
[ ilDuceo @ 29.10.2009. 11:18 ] @
Da li neko zna koji je user i pass na Pirelli ruteru? Osim onog telekom/telekom.
[ calexx @ 29.10.2009. 16:54 ] @
Našao sam neke kombinacije pa bi bilo dobro da neko to isproba i da se zna za dalje i ubuduće

admin microbusiness
admin smallbusiness
admin mu
user password
[ ilDuceo @ 29.10.2009. 19:31 ] @
nasao sam i ja to. ni jedna kombinacija nije dobra!
[ Jbyn4e @ 29.10.2009. 23:09 ] @
A kombinacija admin/ztonpk sa huawei-ja ne radi? Ili nisi probao?
[ ilDuceo @ 01.11.2009. 18:27 ] @
To je prvo sto sam probao!;) Ne radi...
[ ORCA 2 @ 01.11.2009. 18:33 ] @
Od sutra počinje kampanja usluge dostave ADSL modema i ugovora novim korisnicima na kućnu adresu Telekoma Srbije. Takođe, od sutra u 08.00 časova zvanično počinje sa radom novi Kontakt centar na broju 9818, tako da se od sada preko ovog Kontakt centra možete informisati o statusu zahteva, ali i telefonskim pozivom ugovoriti dostavu ADSL modema i ugovora na kućnu adresu.
[ bachi @ 01.11.2009. 18:47 ] @
Wow, a sem pizza servisa, hoćete li povećavati brzine?
[ BCV @ 01.11.2009. 19:16 ] @
Citat:
ORCA 2: Od sutra počinje kampanja usluge dostave ADSL modema i ugovora novim korisnicima na kućnu adresu Telekoma Srbije. Takođe, od sutra u 08.00 časova zvanično počinje sa radom novi Kontakt centar na broju 9818, tako da se od sada preko ovog Kontakt centra možete informisati o statusu zahteva, ali i telefonskim pozivom ugovoriti dostavu ADSL modema i ugovora na kućnu adresu.

Kakav odgovor konkurenciji SBB-u, vidim je da nema vajde ovde. Samo se pitam sta me jos vezuje za Telekomov ADSL kad vec koristim SBB Kablovsku TV a pri tom mi je jos i istekao ugovor od god. dana kod vas. Samo sam se nadao ovih par meseci da ce uslediti adekvatan odgovor a ono......" Dostavljamo modeme na kucnu adresu" i to novim korisnicima.
Stvarno mi nije jasno kako mislite da zadrzite korisnike koji nisu vise vezani ugovorom. O novima da i ne govorim - ako imaju uslove za kablovski internet, da pozovu 9818 i da cekaju da im za koji mesec stigne novi modem kuci - cirkus.
[ DR83 @ 01.11.2009. 19:24 ] @
Ili uvoditi nove adsl kapacitet?!

Ccc.
[ dakiyu @ 02.11.2009. 03:30 ] @
Citat:
BCV: Kakav odgovor konkurenciji SBB-u, vidim je da nema vajde ovde. Samo se pitam sta me jos vezuje za Telekomov ADSL kad vec koristim SBB Kablovsku TV a pri tom mi je jos i istekao ugovor od god. dana kod vas. Samo sam se nadao ovih par meseci da ce uslediti adekvatan odgovor a ono......" Dostavljamo modeme na kucnu adresu" i to novim korisnicima.
Stvarno mi nije jasno kako mislite da zadrzite korisnike koji nisu vise vezani ugovorom. O novima da i ne govorim - ako imaju uslove za kablovski internet, da pozovu 9818 i da cekaju da im za koji mesec stigne novi modem kuci - cirkus.

Bas tako od reci do reci,ako mi verujes da sam od nestrpljivosti da kontaktiram SBB ustao evo u 4.15!Vreme je da se telekomu kaze zbogom,a da njihovu uslugu mozes dobiti za 2 dana ne bih,ovako mi je uzasan inat proradio da ja na parce kabla i STB od 20-ak EU cekam 20 dana...
[ saintos @ 03.11.2009. 09:13 ] @
Citat:
A taj Pirelli... biće hit, tvrdim :)

http://www.elitesecurity.org/t380041-0#2426187
[ demi035 @ 03.11.2009. 10:54 ] @
Ma pustite vi ovu uslugu isporuke na kucnu adresu modema i do nove godine 1 din pretplate, kada Telekom nema portove! Modem moze da se uzme kod drugog provajdera, portovi su problem. Cekao sam 9 meseci da se prosire portovi, a drugar ceka oko 6 meseci. Mogu oni da vam isporuce modem, ali da vam stoji kao ukras pored racunara.

E sada, na Telekomu je 1Mb/s 1425din, a na SBB 4 MB/s je 1390din. Ziveo nama monopol Telekoma jos dugo dugo godina. Em nas deru sa cenama i prave budalama brzinama, em ni to ne mozes da uvedes kada ti hoces, nego cekas i cekas i cekas...

Sto se tice tehnicke podrske, kada sam podesavao Wireless, pozvao sam da pitam u cemu je problem, dobio sam odgovor - doduse tacan odgovor koji mi je pomogao - pogledajte na forumima, verovatno je neko imao slican problem?
[ waikiki @ 03.11.2009. 11:18 ] @
Ljudi, ne sekirajte se.. bice modema kolko 'oces.. ovih dana je velika seoba sa Telekoma na SBB. Bivsim Telekomovcima ce taj modem biti visak.. bice i slobodnih portova kolko 'oces..
Meni je jedan modem bio visak jos od prosle godine.. pre koji dan sam ga poklonio prijatelju , jer je na ceki kod Telekoma vec 20 dana..
[ fanfon @ 03.11.2009. 11:34 ] @
Ima dosta gradova gde nema SBB-a...
[ cyofee @ 03.11.2009. 11:43 ] @
@tema:

Pokvario mi se Huawei MT882, jutros su mi telekomovi operativci doneli HG520i. Izgleda da ih barem za popravku ima.
[ Mare Ske @ 03.11.2009. 19:21 ] @
USER: telekom
PASS: telekom
[ abyss @ 04.11.2009. 09:51 ] @
Htedoh da pitam nesto. Sad kad je promocija "prvih tri meseca pretplata 1din", jel mogu da uzmem 1mbit i sutradan prebacim na 16mbit pa posle 3 meseca smanjim na 1mbit, posto je sve za 1din?
[ RADOVAN IV @ 04.11.2009. 11:56 ] @
http://www.mikro.rs/main/index...;datum=2009-11-03&ID=12256

... e moj telekome .....
[ fanfon @ 04.11.2009. 12:26 ] @
Posto je mnogima istekao onaj ugovor sa Telekomom na godinu dana koji precutno produzuju na mesecnom niovu, moze li se traziti ponovno zakljucivanje istog u pismenoj formi na godinu dana uz iskoriscenje pogodnosti ove akcije?
[ batancev @ 04.11.2009. 12:31 ] @
mislim da ne
[ micky @ 06.11.2009. 08:38 ] @
Da li ste videli nove rutere koje telekom daje? Pirelli ? :) skroz su fensi :)
[ saintos @ 06.11.2009. 09:14 ] @
ja vec imam taj novi ruter, i radi extra,. za sada,.
[ alexandar_cajic @ 08.11.2009. 20:13 ] @
Citat:
abyss: Htedoh da pitam nesto. Sad kad je promocija "prvih tri meseca pretplata 1din", jel mogu da uzmem 1mbit i sutradan prebacim na 16mbit pa posle 3 meseca smanjim na 1mbit, posto je sve za 1din?

I mene ovo interesuje, kad već moram da pređem kod velikog T zbog iptv-a i kad već daju za prva tri meseca click za dinar, lepo bi bilo kad bi mogao da se vozi najbrzi click u tom periodu pa posle kad prođe promocija da se vrati na niži. Jel ima neke klauzule u ugovoru koja se tiče menjanja brzine u toku tog promotivnog perioda ?
[ Milos Maglov @ 08.11.2009. 22:00 ] @
Kad potpises ugovor mozes samo na vece pakete da predjes,ne mozes da se vracas na manje.
[ abyss @ 09.11.2009. 07:12 ] @
Meni rekose da mozes da povecavas i smanjujes do paketa za koji potpisao ugovor kao i do sad. Samo sto mene zanima da li ce za sve to biti 1din pretplata kao sto je isto definisano u ugovoru.
[ Joker @ 09.11.2009. 08:28 ] @
Koliko znam možeš povećavati i smanjivati pakete do onog paketa sa kojim si potpisao ugovor, ispod tog paketa ne možeš.
[ dakiyu @ 11.11.2009. 14:55 ] @
@ORCA 2...Imas li informaciju zasto mi koji imamo ADSL cekamo STB toliko?Jer ima STB box ili ih uopste nema jos uvek i ako nema kada ce ih biti?

Ima li bilo ko pouzdanu informaciju?
[ calexx @ 13.11.2009. 20:56 ] @
Citat:
ORCA 2: Od sutra počinje kampanja usluge dostave ADSL modema i ugovora novim korisnicima na kućnu adresu Telekoma Srbije. Takođe, od sutra u 08.00 časova zvanično počinje sa radom novi Kontakt centar na broju 9818, tako da se od sada preko ovog Kontakt centra možete informisati o statusu zahteva, ali i telefonskim pozivom ugovoriti dostavu ADSL modema i ugovora na kućnu adresu.
Da li promocija važi samo za nove ADSL korisnike ili mogu i prebezi da dobiju 3 meseca po dinar? Sezampro odavno ne nudi ništa novo, ako ne računam popuste za nove korisnike i slično, Telekom bar daje bolju opremu a i IPTV je standardna ponuda.
Proverio sam na On Line prijavi i tamo vidim da postoje tri tipa paketa, Novembar 09, ADSL za ISDN i Standardni paketi. Koji su ovi prvi, da nije to promocija pošto meni ipak odgovara ISDN varijanta pa da ne krečim džabe? Ako je sve u redu, onda bih mogao da odem po MIK
[ ORCA 2 @ 13.11.2009. 21:07 ] @
@calexx

Sve je to u okviru kampanje promotivne prodaje ADSL usluge pod nazivom "Novembar 09".

Svi korisnici koji podnesu zahtev u periodu od 02.11. 2009 do 31.12.2009. godine, stiču pravo na prve tri pretplate u iznosu od samo po 1 dinar (bez uračunatog PDV-a).

Kampanja "ADSL za ISDN korisnike", se odnosi samo na one korisnike koji imaju bazni ISDN priključak. Korisnicima se nudi da zaključe ugovor za ADSL uslugu pod promotivnim uslovima:

* izbor Open ADSL paketa sa brzinom protoka od 256/64 Kb/s do 16384/768 Kb/s
* tri mesečne pretplate za 1 dinar (tri računa),
* ugovorna obaveza od 12 meseci.

Važne napomene:
-U periodu trajanja ugovorne obaveze, korisnik može menjati paket samo sa manjeg na veći, ali ne i obrnuto;
-Kako je prvobitno planirano, paket Click Start nije ulazio u promotivnu kampanju "Novembar 09", međutim odluka je ubrzo izmenjena i ovaj paket ulazi u pomenutu promotivnu kampanju Telekoma Srbije.

Iskustva korisnika koji su zahteve podneli preko Kontakt centra 9818 su veoma pozitivna. Od 2300 podnetih zahteva preko navedenog Kontakt centra u prvoj nedelji kampanje, oko 2150 je dobilo ADSL priključak. Dakle, ukoliko postoje tehničke mogućnosti i ukoliko se odabere usluga dostave ADSL modema na kućnu adresu, modem i ugovor se, praktično, dostavlja na kućnu adresu u periodu ne dužem od dva radna dana od dana podnošenja zahteva.
[ calexx @ 13.11.2009. 21:58 ] @
Ok, sad je jasnije. Mislio sam da ISDN ne ulazi u Novembar 09 pošto je odvojeno. Pošto ja imam ADSL, tehničke mogućnosti su tu ali moram po MIK a onda ću da svratim u poslovnicu da odradim ostalo. Da li to može da se odradi odmah, ja odnesem MIK, oni meni daju ugovor i modem/ruter/šta već?
Da li ovi Pirelli postoje i u Annex B varijanti ili sleduje nešto drugo?
[ Challenger @ 14.11.2009. 17:16 ] @
@ neko ko je upoznat ili ko radi u Telekomu:
Drugarica ima ADSL, ugovor davno istekao a sada joj riknuo ruter (neki Sagem)... Koja je procedura, da li moze da kupi novi od Telekoma (ili mora u privatnoj reziji), ili moze taj da se zameni (mada ne vidim kako, posto je oko 3 godine kod nje, garancija verovatno istekla). Ako se kupuje kod Telekoma, da li imaju u ponudi neki s WiFI-em (posto ima laptop a i onaj HTC Magic)?

Da, jos nesto, da li je moguce sad o5 da potpise ugovor na 12 meseci (iako je korisnik, ali bez ugovorne obaveze) pa samim tim dobije npr. ova 3 meseca za din i novi ruter ili to vazi samo za bas-bas nove korisnike?
[ draus @ 15.11.2009. 19:28 ] @
zvao NE MOZE. Stvarno je glupo (telekomski) da stalni korisnici nemaju privilegije. Morao bih da raskinem ugovor i da se pomolim da mi niko ne uzme port da bih iskoristio prva tri meseca za 1 dinar. Nikad necu uzeti klik4(na 12 meseci bi izaslo oko 100din skuplje(sa 3 meseca za 1 din) nego click2).
[ Miloš Spasić @ 15.11.2009. 22:05 ] @
Citat:
ORCA 2
Važne napomene:
-U periodu trajanja ugovorne obaveze, korisnik može menjati paket samo sa manjeg na veći, ali ne i obrnuto;

Ja sam pre neki dan baš to pitao u korisničkom servisu Telekoma i objasnili su mi drugačije... Rekli su mi da u periodu trajanja ugovorne obaveze, korisnik može menjati paket sa manjeg na veći i obrnuto, ali ne može da menja paket na manji od onog paketa koji stoji u ugovoru.

Ko je sad tu u pravu?!
[ ORCA 2 @ 15.11.2009. 22:38 ] @
@Spale_PA

Poštovani,

Izvinjavam se zbog, nenamernom greškom objavljene, pogrešne informacije. Kolege u Korisničkom centru su Vam dale tačne informacije u vezi aktuelne promotivne kampanje "Novembar 09".

Korisnik u toku trajanja ugovorne obaveze može menjati ADSL brzinu, tj. promeniti paket usluge ADSL, s tim da ne može izabrati paket sa manjom brzinom od inicijalno izabrane prilikom zaključivanja Ugovora, ili sa manjom cenom mesečne pretplate, u slučaju izmene paketa usluge ADSL, od strane Telekoma Srbija a.d.

Srdačan pozdrav i hvala na razumevanju.
[ calexx @ 16.11.2009. 17:59 ] @
Ovde je potrebno da se malo detaljnije opiše pitanje. ;) Znači neko potpiše ugovor na Click 1 i plaća tri meseca po dinar. Onda sutradan promeni paket na Click 16 i koristi paket do kraja trećeg meseca i onda vrati na Click 1. Sve liči na ispravno, na kraju je vraćen inicijalni paket, u promotivnom periodu u svakom slučaju plaća 1 dinar ... lepo smišljeno ali je pitanje da li je moguće. Može li konsultacija po tom pitanju?

Još nešto, danas sam zvao 9818 pa 9813, na kraju lokalni KS, otprilike promocija važi i za mene ali ovde trenutno za ISDN imaju samo Huawei rutere, verovatno 520i a Pirelli bi trebalo da stigne do kraja meseca. Da li Pirelli vredi da sačekam na njega, naročito pošto meni paket kod sadašnjeg provajdera traje do 12. decembra pa ionako ne bih mogao da preletim do tada? Da li neko ko je koristio 520 a sada ima Pirelli može da proceni koji je bolji?
[ Miloš Spasić @ 16.11.2009. 22:07 ] @
@ORCA 2 - Hvala na ispravci, već sam bio pomislio da su me prešli u korisničkom servisu.

@calexx - I to sam pitao u korisničkom servisu, rekli su mi da nema nikakvih problema. Njihove reči: "Potpišite ugovor za Clik 1, promenite brzinu na Click 16, a po isteku promotivnog perioda vratite brzinu paketa na Click 1."

Što sam i uradio, odmah po dobijanju ADSL-a promenio sam paket na Click 16, pa sada ostaje da vidim kada mi stigne račun da li će biti 1din.

Što se tiče Pirelli rutera, moje subjektivno mišljenje je da se isplati čekati ga, def. je za klasu iznad Huawei-a. Ali polako, videćemo tek kako će da se pokaže, za sada nemam ni jednu zamerku.
[ calexx @ 16.11.2009. 22:41 ] @
Pa ti javi kad stigne račun, ako neko strada, neka bude što manje. ;)
[ dakiyu @ 17.11.2009. 02:45 ] @
@Spale PA...je si video slucajno da je neko dobio IPTV odnosno set top box?Vec mesec dana cekam u Pancevu...?
[ Miloš Spasić @ 18.11.2009. 01:25 ] @
Znam dosta ljudi u Pančevu koji takođe čekaju IPTV, neki su se prijavili i pre više od mesec dana. Koliko sam u toku, niko od njih još nije dobio.
[ farmer @ 18.11.2009. 11:32 ] @
da li su poceli da dele te pirelli rutere u novom sadu ako neko zna ?
[ calexx @ 18.11.2009. 17:01 ] @
Citat:
ORCA 2: Kampanja "ADSL za ISDN korisnike", se odnosi samo na one korisnike koji imaju bazni ISDN priključak. Korisnicima se nudi da zaključe ugovor za ADSL uslugu pod promotivnim uslovima:
Danas sam svratio u Telekom i rekli su mi da nisu nabavljali Pirelli u ISDN varijanti, valjda je ostalo previše Huaweii ISDN rutera pa ne nabavljaju i ove nove. Da li neko može da proveri da li je to tačno? Već sam pitao, ako Pirelli nisu nešto bitno bolji od Kineza, onda nema razloga da ne uzmem njega ali ako je primetno bolji ... da sačekam.

Inače sam čuo još jedan važan detalj, promocija znači 3 pretplate od po 1 dinar pa ako neko ode ovih dana, imaće promociju za nekoliko dana novembra, decembar i januar. Izgleda da je pametno da se sačeka decembar.
[ uabanke @ 20.11.2009. 10:55 ] @
Planirao sam da pređem kod Telekoma ali proverom njihovog korisničkog servisa i podrške video sam da može debelo da me košta živaca pošto su im svi "operateri" stalno zauzeti. Prvo bih pitao one koji su već kod Telekoma da li je to uvek tako ? Jel imaju oni tamo neke direktore ili šefove koji vode računa o korisnicima ili su svi prepušteni sami sebi.
Pošto ne mogu njih da pitam ajde da pitam vas da li se kod njih dobija bežični ruter besplatno ili ne.

P.S.
Da li možda ova akcija ima veze sa raspisivanjem tendera za novog operatera (do 10 januara) fiksne telefonije pošto ja a i mnogi drugi očekuju da taj novi operater ima znatno bolju ponudu za internet.

[Ovu poruku je menjao uabanke dana 20.11.2009. u 12:15 GMT+1]
[ calexx @ 20.11.2009. 11:25 ] @
Teško da kod nas neki novi ponudi bolje uslove,naprotiv. Uglavnom, taj novi će morati malo poduže da radida bi uopšte nekako krenuo a pitanje je i kada će da startuje sa internetom.

Da ponovim svoje pitanje, ostaje mi još desetak dana da odlučim pa bi mi značila informacija.
Citat:
calexx: Danas sam svratio u Telekom i rekli su mi da nisu nabavljali Pirelli u ISDN varijanti, valjda je ostalo previše Huaweii ISDN rutera pa ne nabavljaju i ove nove. Da li neko može da proveri da li je to tačno? Već sam pitao, ako Pirelli nisu nešto bitno bolji od Kineza, onda nema razloga da ne uzmem njega ali ako je primetno bolji ... da sačekam.
Da li neko može da proveri da li je uopšte nabavljan neki od novih modela u Annex B varijanti?
[ alexandar_cajic @ 25.11.2009. 17:29 ] @
Poslušao sam vas i podneo sam zahtev za promenu brzine sa 1024/128 na Paket 6 - 16384/768 Kb/s
Ako ne bude 1 dinar....žena će me likvidirati : )
[ calexx @ 25.11.2009. 17:47 ] @
Hm, pa ti si rekao da nećeš da prelaziš. ;) Pogledaj ugovor koji si valjda dobio, ako ne piše ništa o ovome, onda ne bi trebalo da bude problem. Potraži da li postoji član koji recimo ne dozvoljava promenu brzine u promotivnom periodu, ako toga nema onda žena neće da te bije. ;) A ako saznaš da nije ovako, opet nije loše jer je kraj meseca pa možeš prvog decembra da vratiš.
Ja ću ipak da sačekam decembar da bih imao puna tri meseca promocije.
[ dace 74 @ 25.11.2009. 23:01 ] @
Ja sam 1.avgusta presao kod Telekoma i iskoristio tadasnju akciju 3 meseca po 1 dinar,istog dana kada sam doneo ruter kuci,povecao sam brzinu na Click 2 (ugovor je potpisan na Click 1) i sve do 30 oktobra koristio sam paket Click2.Prva dva racuna su bila po 1,18 din,e za ovaj treci za oktobar,malo se zeznuli pa su obracunali pun iznos ,ali nakon mog poziva call centru,sve je reseno i za tri dana stigao mi je novi racun uz izvinjenje zbog greske u sistemu,tako da sam sada ponovo na Clic1 paket,tako da je moguce da menjate sami brzinu u promotivnom periodu i da je dan pre isteka treceg meseca,vratite na onu koju ste potpisali u ugovoru,a sto se tice rutera i portova,kod mene u Vranju situacija sarena,zvanicno nema portova,oko 2000 ljudi ceka adsl od februara,medju njima i nekoliko mojih drugova,ali...klinac moje poznanice resio da dobije adsl,i mama ode do Telekoma i na moje veliko iznenadjenje istog dana uvece donese i ugovor i ruter i zove me da povezem sve to,ja pitam kako,ona se samo nasmeja,eh kako...pa lako,i sad stvarno nisam pametan,izgleda da je Telekom nekom majka, a nekom maceha.
[ cole85 @ 26.11.2009. 05:09 ] @
jel zna neko jel telekom dobio rutere posto nisu imali neko vreme a stb vrlo malo vidim po netu sad dele Pirelli DRG

A226G jel dobio neko to ovih dana ko je uzimao iptv posto ortak ceka iptv od avgusta a prijavio se za iptv bez neta i nikako da zovu
[ alexandar_cajic @ 26.11.2009. 19:54 ] @
Kao što rekoh ja sam potpisao Click 1 pa sam juče podneo za povećanje, a evo šta mi je telekom odgovorio:

Poštovani,

u toku Ugovorne obaveze, uključujući i tri meseca promo perioda, korisnici mogu da promene brzinu ADSL modema samo sa nižeg na viši Paket usluge ADSL.

Po isteku Ugovorne obaveze brzina ADSL modema moći će i da se smanjuje i da se povećava.

S poštovanjem, Telekom Srbija a.d.

U sekundi se oladih, rekoh e sad ima 12 meseci da voziš i plaćaš najbrži paket. Ali posle drugog čitanja kao kapiram šta je hteo da kaže : )
[ calexx @ 26.11.2009. 22:30 ] @
Možda ipak ne bi bilo loše da konkretno pitaš da ne bude da samo ti posle drugog čitanja kapiraš a ne i oni. ;) Njihov odgovor nema dovoljno detalja da možeš da budeš siguran.
[ dakiyu @ 27.11.2009. 01:45 ] @
Da imas hrabrosti,svaka cast...ja sam bas razumeo suprotno...u toku ugovorne obaveze moze samo na visi paket sto si i uradio,a planiras posle 3 meseca na nizi ali ti pise da u toku ugovorne obaveze ne moze na nizi a ugovorna obaveza ce ti biti jos 9 meseci...doduse imas raskid ugovora 5000 din sto je manje nego 9 meseci recimo click 16...
[ calexx @ 27.11.2009. 08:22 ] @
Odgovor Telekoma može da se tumači na oba načina pa je bolje da proveri ... makar zbog (nas) ostalih. ;) Najbolje je da im vratiš pitanje u kome ćeš da citiraš prvu rečenicu i pitaš da li se to odnosi na apsolutno smanjivanje u odnosu na povećanu brzinu ili u odnosu na brzinu za koju je sklopljen ugovor. U pitanju pomeni ugovor a nemoj promo period, dovoljno je što ga ima u citatu. ;)

Danas ću da odem do Telekoma pa ću da pitam za ovo, malo mi je glupo da za vreme trajanja ugovora ne može da se menja brzina, ajde da je u pitanju promotivni period pa da razumem, ovako ispada da u prvoj godini korišćenja niko ne može da smanjuje brzinu. Naročito zato što je ORCA 2 u jednoj od prethodnih poruka napisao da može da se smanjuje ali ne ispod inicijalno izabrane brzine.
[ Milos Maglov @ 27.11.2009. 15:15 ] @
Ja sam jos davno to pitao i receno mi je da u prvih godinu dana koliko ti traje ugovor,brzinu mozes samo da povecavas na vece pakete.Ne moze da se vraca na manje.Bez obzira ako si ugovor potpisao na recimo 1 Mb,ako to povecas neces moci vise da vratis na staro.Dosta njih misli da uzme tu promociju recimo i onda dok se placa 1 dinar da uzme najveci paket i kad istekne da vrati na najmanji ili onaj koji to njima odgovara.Verovatno je to zbog toga tako.A kad istekne ugovor,tj. godina dana onda moze da se menja brzina po zelji.Jedino sto ne znam,ali mislim da menjanje brzine moze da se radi na mesecnom nivou.
[ alexandar_cajic @ 27.11.2009. 16:44 ] @
Ugovor koji sam potpisao ovo ne definiše.

Nigde na sajtu nisam mogao da nađem da ne može da se smanjuje već da brzina može da se menja jednom mesečno - to bi trebalo da se tumači kao da mogu da povećavam i smanjujem po želji jednom mesečno. Ako nije tako - onda su me namerno doveli u zabludu što je regulisano zakonom o zaštiti potrošača.
Neki članovi (zašto bi lagali) kažu da su koristili ovu mogućnost.
Ja imam potrebu da ovog meseca imam brz internet pristup. Sledećeg mi nije potrebna tolika brzina pa bih se vratio na stari paket - gde piše da to ne može.

Imam osećaj da ljudi iz Telekoma namerno daju nepotpune i nejasne odgovore.
Ali to je samo moj subjektivni osećaj.
[ Milos Maglov @ 27.11.2009. 16:56 ] @
Najbolje ti je onda da odes do njih sa ugovorom i da ih to pitas.Pa tacno za tvoj slucaj da ti kazu kako stvari stoje.Verovatno da se pre godinu,dve i danas nesto menjalo i da nisu isti uslovi.Tako ces jedino biti siguran.
[ calexx @ 27.11.2009. 17:06 ] @
Meni je logično da ova promena nije dozvoljena za vreme promo perioda a kasnije da bude normalna. Mislim, kakve veze ima ako neko posle promo perioda poveća sa 1 na 16 i plati toliko a posle vrati? U redu da u toku ugovora ne može da menja na manju od ugovorene ali im je sve ovo prilično nedorečeno i može da se tumači kako kome odgovara.
Mislim da bi u ugovoru ili kod povećanja brzine moralo da piše da za vreme ugovora nema povratka, onda bi to bilo pokriveno.

Možda bi neko ko je ovo uradio mogao u utorak da proba da vrati na neku manju (koja naravno nije manja od ugovorene brzine) pa da javi kako je prošao.

ORCA 2?
[ alexandar_cajic @ 27.11.2009. 18:14 ] @
Nakon iscrpnog čekanja na uspostavu i 20-to minutnog razgovora operater mi se izvinio jer nema odgovora na moja pitanja, pa me je (ogradivši se) uputio da mailom zatražim odgovore na sva pitanja.

Postovani

Ja imam potpisan ugovor sa vama za Click 1 paket - broj telefona 018 xxxxxx

U ovih 10 dana mi je potrebna veća brzina pa sam proverio na vašem sajtu gde sam pročitao da imam mogućnosti da korigujem brzinu jednom mesečno. Citiram:

"Napomene:
Promenu brzine ADSL modema je moguće izvršiti jednom mesečno.
U slučaju promene brzine, usluga ADSL se tarifira po ceni prethodnog paketa do dana promene brzine i po ceni novoizabranog paketa od dana promene brzine.
Usluga promene brzine je predviđena korisnike Internet Servis Provajdera Telekoma Srbija.
Usluga će biti aktivirana za jedan radni dan."

Nakon toga sam podneo zahtev i dobio paket Click 6
Nameravao sam da se vratim na paket Click 1 sledećeg meseca.
Međutim negde na internetu sam naišao na polemiku koja me je zaintrigirala jer je išla u smeru da ne mogu da smanjim svoju brzinu već mogu samo da je povećavam u toku ugovorenih 12 meseci.
Otvorio sam svoj ugovor potpisan sa Telekom Srbija i nigde nisam mogao da nađem deo gde je ovako nešto definisano.
Pa sam 27.Novembra oko 18 časova pozvao 9813 gde se javio Miloš koji mi je odgovorio "naravno da možete da se vratite sledećeg meseca na Click 1"
A nakon toga je proverio i uz izvinjenje promenio odgovor rekavši da nije moguće menjati brzinu.
Na moje pitanje "gde sam ja mogao to da pročitam, niste nigde jasno postavili precizne uslove korišćenja - a to je kao što znate regulisano Zakonom o zaštiti potrošača kao "Dovođenje u zabludu potrošača" "
Miloš se posle duže provere izvinio i uputio me je na Vas, kako bih od vas zatražio razrešenje situacije nastale ne namernom greškom Telekoma.
Ja zahtevam da mi omogućite vraćanje sledećeg meseca na moj potpisan paket Click 1 kao sto je i navedeno na vasoj stranici koja me je dovela u zabludu: https://www.telekom.nadlanu.co...nabrzine.aspx?ac=solo&br=2

S poštovanjem Aleksandar Cajić

Poslovica
Dala baba dinar da uđe u kolo - a sad daje dva da izađe! : )

E sad - kako su ovi unazad članovi mogli da skaču s paketa na paket.....pita se lakoverni detlić.

[ ORCA 2 @ 27.11.2009. 18:47 ] @
Definitivno, jedina zvanična informacija je:

U okviru kampanje „ADSL novembar 2009" korisnici ostvaruju pravo na neki od Paketa usluge ADSL. U toku Ugovorne obaveze, uključujući i tri meseca promotivnog perioda, korisnici mogu da promene brzinu ADSL modema samo sa nižeg na viši Paket usluge ADSL.

Po isteku Ugovorne obaveze brzina ADSL modema moći će i da se smanjuje i da se povećava.

P.S. Odgovor na pitanje je postavljen na internom portalu Funkcije za brigu o korisnicima tek 20.11.2009, dok u zvaničnom obaveštenju o otpočinjanju kampanje (kampanja je počela 02.11.2009.) nije stajala ova informacija, te iz tog razloga kolege u Servisu 9813 i korisničkim centrima nisu raspolagale zvaničnom informacijom.
[ calexx @ 27.11.2009. 19:01 ] @
Hm, zvanična informacija koju nigde ne možemo da pročitamo? Mislim, ok da ne može da se povećava i smanjuje prva tri meseca ali zašto ne može kasnije? Zar Telekomu teško padaju novci koje bi neko platio povećanjem brzine za neki od meseci dok traje ugovor? Ovako će malo ko da poveća ako zna da nema nazad.

Nego
Citat:
alexandar_cajic: Kao što rekoh ja sam potpisao Click 1 pa sam juče podneo za povećanje, a evo šta mi je telekom odgovorio:

Poštovani,

u toku Ugovorne obaveze, uključujući i tri meseca promo perioda, korisnici mogu da promene brzinu ADSL modema samo sa nižeg na viši Paket usluge ADSL.

Da li si ovaj odgovor dobio pre ili posle promene brzine?
[ alexandar_cajic @ 27.11.2009. 19:02 ] @
Citat:
ORCA 2: Definitivno, jedina zvanična informacija je:

U okviru kampanje „ADSL novembar 2009" korisnici ostvaruju pravo na neki od Paketa usluge ADSL. U toku Ugovorne obaveze, uključujući i tri meseca promotivnog perioda, korisnici mogu da promene brzinu ADSL modema samo sa nižeg na viši Paket usluge ADSL.

P.S. Odgovor na pitanje je postavljen na internom portalu Funkcije za brigu o korisnicima tek 20.11.2009, dok u zvaničnom obaveštenju o otpočinjanju kampanje (kampanja je počela 02.11.2009.) nije stajala ova informacija, te iz tog razloga kolege u Servisu 9813 i korisničkim centrima nisu raspolagale zvaničnom informacijom.

Hoćeš da kažeš da zvanični precizni uslovi korišćenja nisu nigde postavljeni javno - a interno su tek postavljeni 20. novembra ?
Ako korisnički servis nije znao precizno (ko će da zna ako neće oni) - kako mogu korisnici da znaju.
Ko će priznati grešku?
[ MMaarrCCoo @ 27.11.2009. 19:09 ] @
Ja sam danas uzeo novu Rirelli masinu u telekomu.Ljudi,sto ovo izgleda...prema njemu moj hg510 kao igracka.2 antene,crvena boja,jedno pola metra visine...Salim se,naravno,zaista izgleda puno kvlitetnije nego dosadasnji,a kako ce da se ponasa u radu-videcemo.Drugaciji je i spliter.Mislim da je ovo mnogo bolje resenje nego oni stari ruteri/modemi.Pada mi na pamet da pokvarim svoj stari dobri hg510,pa da ga zamenim za ovu skalameriju.Ako neko vec ima neka korisna iskustva sa ovom napravom,valjalo bi da nam napise rec,dve...pozdrav iz District of Shumadija.
[ alexandar_cajic @ 27.11.2009. 19:11 ] @
Citat:
Da li si ovaj odgovor dobio pre ili posle promene brzine?

Odgovor sam dobio juče poslepodne dok mi je povećanje bilo u postupku.

Ostaje mi da čekam odgovor od Telekoma.
Zavisno od toga kakav ću odgovor dobiti - koristiću se odredbama Zakona o zaštiti potrošača Srbije, a greška je evidentna.

[Ovu poruku je menjao alexandar_cajic dana 27.11.2009. u 21:10 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao alexandar_cajic dana 27.11.2009. u 21:11 GMT+1]
[ Milos Maglov @ 28.11.2009. 01:19 ] @
Meni je receno kad sam isao da podignem modem da u toku prve godine ugovora mogu samo na vise da menjam brzine,ne mogu da vracam na nize.A kad istekne 1 godina ugovora onda mogu bez ikakvog ogranicenja da menjam na zeljenu brzinu.Ne verujem da bi ovu stavku menjali u korist korisnika,jer im se verovatno ne isplati.A ovo bi trebali narocito da napomenu novim korisnicima da ne bi doslo do zabune kao sada.
[ alexandar_cajic @ 28.11.2009. 10:55 ] @
Na žalost ne govore svima, ali bi trebalo da ubace nekoliko redova o tome u ugovoru.
Pošto nisu - nadam se njihovoj fleksibilnosti koja bi na miran način razrešila nesporazum.
Ali kao što znamo Telekom nije zainteresovan da sasluša i možda uvaži druga mišljenja.

[Ovu poruku je menjao alexandar_cajic dana 28.11.2009. u 20:08 GMT+1]
[ markomix @ 28.11.2009. 13:44 ] @
@ORCA2 Jel ima nekih informacija o nekom skorijem povecanju brzina? Ipak SBB ima 4 puta vise za iste pare, a i imali su vec brzine od nas jos od maja, a sada imaju posteno vece.

Hvala.

[Ovu poruku je menjao markomix dana 28.11.2009. u 15:44 GMT+1]
[ Hackman @ 28.11.2009. 20:02 ] @

u okviru kampanje „ADSL novembar 2009" korisnici ostvaruju pravo na neki od
Paketa usluge ADSL. U toku Ugovorne obaveze, uključujući i tri meseca
promotivnog
perioda, korisnici mogu da promene brzinu ADSL modema samo sa nižeg na viši
Paket usluge ADSL.

Po isteku Ugovorne obaveze brzina ADSL modema moći će i da se smanjuje i da
se povećava.

P.S. Odgovor na pitanje je postavljen na internom portalu Funkcije za brigu
o korisnicima tek 20.11.2009, dok u zvaničnom obaveštenju o otpočinjanju
kampanje
(kampanja je počela 02.11.2009.) nije stajala ova informacija, te iz tog
razloga kolege u Servisu 9813 i korisničkim centrima nisu raspolagale
zvaničnom
informacijom.

Što u prevodu na Srpski jezik znači, da se tu treba primeniti zakon o
potrošačima, jer informacija nije objavljena na sajtu Telekoma i tako je
potrošač doveden u zabludu.
[ lukkka @ 29.11.2009. 20:51 ] @
Ja se od prvog januara skidam sa Telekoma i prelazim na SBB jer zivaca vise nemam. Sve i da povecaju brzine ne ostajem. Zadovoljan sam kvalitetom usluge ali nisam zadovoljan sto me kradu i sto je neko drugi (SBB) u stanju da isporuci 4x brzi net za iste novce.
Ziveli.
[ alexandar_cajic @ 30.11.2009. 16:27 ] @
Još nikakav odgovor ne dobijam od Telekoma - možda su zbog vikenda zatrpani pa ne mogu da postignu...ne mogu da dočekam njihov odgovor....a možda i oni nemaju odgovor : )
[ lukkka @ 30.11.2009. 17:20 ] @
Eto tako se to radi.
Danas raskinuo ADSL i danas dobio SBB.

Mada jos uvek imam ADSL cekam da se svaki momenat ugasi a mozda ce tek sutra.

Monopolu i onima koji ne mogu adekvatno i na vreme da odgovore na poteze konkurencije treba stati na put.
Ziveli.
[ alexandar_cajic @ 30.11.2009. 20:39 ] @
Neko pravilo kaže - ako vam se ne odgovori na mail u roku od tri dana - verovatno nikad i neće. Pa sam poslao mail sledeće sadržine:

Poštovani
Molim vas da mi odgovorite na pitanje iz prethodnog maila. Pitanje je prosleđeno 27.11.2009.god.

Poruka je bila sledećeg sadržaja:

Nakon iscrpnog čekanja na uspostavu i 20-to minutnog razgovora operater mi se izvinio jer nema odgovora na moja pitanja, pa me je (ogradivši se) uputio da mailom zatražim odgovore na sva pitanja:

Postovani

Ja imam potpisan ugovor sa vama za Click 1 paket - broj telefona 018 XXXXXX

U ovih 10 dana mi je potrebna veća brzina pa sam proverio na vašem sajtu gde sam pročitao da imam mogućnosti da korigujem brzinu jednom mesečno. Citiram:

"Napomene:
U slučaju promene brzine, usluga ADSL se tarifira po ceni prethodnog paketa do dana promene brzine i po ceni novoizabranog paketa od dana promene brzine.
Usluga promene brzine je predviđena korisnike Internet Servis Provajdera Telekoma Srbija.
Usluga će biti aktivirana za jedan radni dan."

Nakon toga sam podneo zahtev i dobio paket Click 6
Nameravao sam da se vratim na paket Click 1 sledećeg meseca.
Međutim negde na internetu sam naišao na polemiku koja me je zaintrigirala jer je išla u smeru da ne mogu da smanjim svoju brzinu već mogu samo da je povećavam u toku ugovorenih 12 meseci.
Otvorio sam svoj ugovor potpisan sa Telekom Srbija i nigde nisam mogao da nađem deo gde je ovako nešto definisano.
Pa sam 27.Novembra oko 18 časova pozvao 9813 gde se javio Miloš koji mi je odgovorio "naravno da možete da se vratite sledećeg meseca na Click 1"
A nakon toga je proverio i uz izvinjenje promenio odgovor rekavši da nije moguće menjati brzinu.
Na moje pitanje "gde sam ja mogao to da pročitam, niste nigde jasno postavili precizne uslove korišćenja - a to je kao što znate regulisano Zakonom o zaštiti potrošača kao "Dovođenje u zabludu potrošača" "
Miloš se posle duže provere izvinio i uputio me je na Vas, kako bih od vas zatražio razrešenje situacije nastale ne namernom greškom Telekoma.
Ja zahtevam da mi omogućite vraćanje sledećeg meseca na moj potpisan paket Click 1 kao sto je i navedeno na vasoj stranici koja me je dovela u zabludu: https://www.telekom.nadlanu.co...nabrzine.aspx?ac=solo&br=2

S poštovanjem Aleksandar Cajić

U međuvremenu sam došao do saznanja da je definitivno, jedina zvanična informacija:

Odgovor na pitanje je postavljen na internom portalu Funkcije za brigu o korisnicima tek 20.11.2009, dok u zvaničnom obaveštenju o otpočinjanju kampanje (kampanja je počela 02.11.2009.) nije stajala ova informacija, te iz tog razloga kolege u Servisu 9813 i korisničkim centrima nisu raspolagale zvaničnom informacijom.

Napominjem da sam se neprijatno iznenadio ovim propustom koji je doveo do nesporazuma. Ipak ste kompanija koja je u samom vrhu po svim kriterijumima a naročito kada je u pitanju briga o korisnicima, pa se iskreno nadam da ćete nesporazum razrešiti na obostrano zadovoljstvo i opravdati visoko kotiranje.
Obaveštavam vas da je ovaj problem izložen i praćen na našem najkvalitetnijem forumu.

s poštovanjem i punim uvažavanjem
Aleksandar i Dragana Cajić
[ ORCA 2 @ 30.11.2009. 22:54 ] @
@alexandar_cajic

Kolege iz mail podrške će Vam svakako odgovoriti, molimo za malo strpljenja, zbog velikog broja upita korisnika. Naravno da ne možete očekivati od koleginica i kolega koji odgovaraju na mailove da diskutuju sa korisnikom o tome, već samo da dostavljaju zvanične informacije, s obzirom da se periodično vrši kontrola rada te službe, a svaki mail se računa kao jedan tiket, i jednom evidentiran ostaje sačuvan zauvek u sistemu. Dakle, zaposlenima to nije dozvoljeno u zvaničnim komunikacijama, s obzirom da se to kontroliše.

U okviru ADSL kampanje "Novembar 09", korisnici
ostvaruju pravo na neki od Paketa usluge ADSL.
Korisnik za vreme trajanja ugovorne obaveze
može menjati brzine ADSL-a (Click pakete) na veće od
inicijalno izabrane. Na manje brzine od
inicijalno izabrane ne može menjati za vreme
trajanja ugovorne obaveze.

Takođe, Odeljenju Info centra je prosleđena primedba nekolicine korisnika o propustu u radu agenata Kontakt centra 9813, te se stoga može očekivati da će u narednih nekoliko dana svi agenti imati informaciju o detaljima ADSL kampanje. S obzirom da je Servis 9813 trenutno opterećen drugim poslovima - prijem zahteva za nove priključke, urgencije, prijem reklamacija, informacije o uslugama i dr., poslove vezano za prijem zahteva za uslugu ADSL u kampanji je preuzeo Kontakt centar 9818, tj. Služba za telemarketing i viza servis koja daje sve informacije o trenutno aktuelnoj ADSL kampanji, kao i svim dodatnim uslugama (štedljive usluge, identifikacija pozivajućeg pretplatnika, poziv na čekanju, konferencijska veza sa tri učesnika i bezuslovno preusmeravanje dolaznih poziva, kao i paket dodatnih usluga "Omnifon").

Takođe, sve primedbe i prijave na rad Servisa 9813 se mogu dostaviti na e-mail [email protected], dok se primedbe na rad Servisa 9818 mogu dostaviti Funkciji žutih i belih strana (u čijoj nadležnosti je pomenuti servis) na e-mail [email protected].

Svakako mi je u potpunosti jasno da korisnicima nije interesantno da šalju primedbe i prijave na rad pomenutih servisa, ali je to jedini način da se koriguje ponašanje pojedinih zaposlenih u tim službama, jer ipak velika većina zaposlenih radi svoj posao kvalitetno i odgovorno. Snimanje poziva, ali i ekrana operaterskog terminala postoji, kao i interne kontrole kvaliteta, ali morate imati razumevanja, jer je u kontakt centrima zaposleno stotine agenata i operatera, te stoga nije moguće kontrolisati svakog od njih non-stop.

[Ovu poruku je menjao ORCA 2 dana 01.12.2009. u 00:09 GMT+1]
[ alexandar_cajic @ 30.11.2009. 22:59 ] @
Hvala na odgovoru....mada je ta "zvanična" informacija vrlo okasnila.
Koliko sam ja razumeo - navedena "zvanična" informacija je prosleđena samo interno ali ne i javno. Jeli to tačno?

PS

Ja nemam nikakvih zamerki na rad vaših kolega - nije njihova krivica to što je politika kompanije takva kakva je, razumem ja to što ste naveli. Ali meni treba pomoć "žive" osobe koja ima ovlašćenja da deluje.
Razumem ja kako to sve funkcioniše u Telekomu, razumem i da ste zatrpani poslom.
Na žalost do sada sam nailazio na pružanje iste informacija o problemu, ali ne i na konkretnog razrešenja istog problema.

[Ovu poruku je menjao alexandar_cajic dana 01.12.2009. u 00:31 GMT+1]
[ calexx @ 30.11.2009. 23:31 ] @
Ja tek sad ništa ne razumem. Može li jedan odgovor koji će da bude geometrijska sredina dosadašnjih i tačan pošto se ovih nekoliko poslednjih razlikuje??
[ alexandar_cajic @ 30.11.2009. 23:43 ] @
Evo ja nalazim ovo kao jedinu zvaničnu informaciju u delu promena brzine na stranici Telekoma:

Internet usluge Promena brzine

Da bi ste promenili brzinu Vašeg ADSL modema, potrebno je da
unesete podatke sa svog telefonskog računa (mrežna grupa, broj telefona i šifra korisnika)
unesete kontakt telefone i e-mali adresu
odaberete brzinu željenog paketa

Napomene:
Usluga će biti aktivirana za jedan radni dan.

Ubih se tražeći po sajtu gore navedenu definitivnu zvaničnu informaciju. Ali je ne nađoh.
I to je cela istina.
[ calexx @ 30.11.2009. 23:51 ] @
Ma to je nebitno, obrati pažnju na poslednju zvaničnu informaciju:
Citat:
ORCA 2:  Definitivno, jedina zvanična informacija je:
U okviru ADSL kampanje "Novembar 09", korisnici
ostvaruju pravo na neki od Paketa usluge ADSL.
Korisnik za vreme trajanja ugovorne obaveze
može menjati brzine ADSL-a (Click pakete) na veće od
inicijalno izabrane. Na manje brzine od
inicijalno izabrane
ne može menjati za vreme
trajanja ugovorne obaveze.
Ako je ovo tačno, onda već sada možeš da promeniš brzinu na neku koja nije manja od brzine na koju si sklopio ugovor.
[ alexandar_cajic @ 30.11.2009. 23:57 ] @
Dadada...ja tek sad primećujem.

Verovatno je čovek umoran pa je pogrešno preneo definitivnu internu zvaničnu informaciju.
Ali ako je ovo tačno - ja nemam nikakvih problema!? : )

PS
Ne mogu sada da promenim - već sledećeg meseca : )
Opa - pa sad je sledeći mesec : )

[Ovu poruku je menjao alexandar_cajic dana 01.12.2009. u 01:11 GMT+1]
[ alexandar_cajic @ 01.12.2009. 00:10 ] @
Upravo sam podneo zahtev (pošto je 1.12.) i :

Poštovani korisniče,

Promenjena Vam je brzina ADSL-a na:
Paket 1 - 1024/128 Kb/s

Ko je ovde koga vuko za nos ja tek sada ništa ne razumem.
Nek neko obrazloži sve ovo - ja nemam snage.

Ispade previše buke ni oko čega.

[Ovu poruku je menjao alexandar_cajic dana 01.12.2009. u 01:23 GMT+1]
[ calexx @ 01.12.2009. 00:39 ] @
Eh, pogrešio si. Sad ćeš da se mučiš ceo mesec sa 1 umesto da si sačekao 31. januar pa da tada vratiš. Ako ne može, onda je tako kako je a ako može, kao sada, onda još bolje. ;) Mada ... što je sigurno, sigurno, možda će za neki dan da ipak promene pravila u ona strašna ;) pa da za svaki slučaj vratiš na sigurno.

Nije baš previše buke ni oko čega, poslužiće ostalima da znaju na čemu su. Ja ujutru idem da potpišem ugovor pa ću da ih pitam a ako je moguće, da tražim i neku zvaničnu informaciju.
[ IgorJ @ 01.12.2009. 15:43 ] @
Mene vise interesuje kad bude tih modem-a da li ce moci hg510 da se zameni za onaj sa WLAN-om ?Ima neko informacije u vezi toga?
[ calexx @ 01.12.2009. 17:05 ] @
Kojih? Pireli rutera ima sada, ja sam malopre dobio Huawei 520i (nažalost, za sada nemaju ISDN varijante Pirelija) pa čak vidim da imaju i Huawei 882 jednoportne rutere. Što se zamene tiče ... to ne rade tek tako, jedino da se prijaviš za IPTV ili ako se eventualno pokvari taj stari pa da zamene.
[ calexx @ 01.12.2009. 17:16 ] @
Danas sam ekspresno zamenio provajdera, oko 11h sam vratio Sezamu opremu i tražio MIK, to je stiglo par sati kasnije pa sam otišao u Telekom i prijavio se. Pozvali su me malo posle 16h da dođem po opremu i evo je pored mene, večeras povezujem.

Usput sam pitao za promenu brzine, oba odgovora (jedan kada sam se prijavio, drugi kada sam uzimao opremu) su da je moguća promena brzine ali ne može da se izabere manja od inicijalno izabrane. Znači konkretno su mi rekli da ja sa Click 1 mogu da promenim na Click 16 a sledećeg meseca da vratim Click 1. Ja ću ipak da sačekam neki dan, ne žuri mi se baš toliko.

Nego ... Telekom opet ne daje PPPoE podatke. :( Malopre su mi rekli da neće da mi daju password za ulazak u ruter (ala su me nasekirali) ali ni druge parametre, jedino mail adresu i pass. Kažu da je ruter sve podešen i da korisnici nema šta da menjaju. Taman sam pomislio da su nastavili da daju info ... kad oni ovako. Moraću da nađem način da to saznam, nije mi rešenje da pišem mejl jer će odgovor da mi stigne sa sledećim računom, znači tek krajem januara.
[ night-shift @ 01.12.2009. 17:45 ] @
Ko zna kad je još setovan taj tvoj router, pa ih mrzelo da traže podatke.
[ alexandar_cajic @ 01.12.2009. 18:28 ] @
@ calexx
Sa srećom da se služiš novim ruterom ; )

Nego, baš je zeznuto kad se skineš sa velike brzine na mnogo nižu : ( ali imao sam je kad mi je bila najpotrebnija - sada mi je i ovako ok.

Sad još da pozovu za iptv opremu i to lepo da funkcioniše i biću naj srećniji korisnik : )
[ calexx @ 01.12.2009. 19:17 ] @
Hvala do neke zamene za Pirelija. ;)
To su mi rekli kada sam pre neki dan pitao, ako se neko navuče na veću brzinu, onda je bilo korisno što je povećavao za dž. Ja sam do sada probao 8 i deluje pristojno, sada ću da probam duplo ... pa ću da se proverim ... mada je mene teško navući na to. ;)
Danas sam saznao da nemaju IPTV opremu ali vrlo uskoro stiže.
Citat:
night-shift: Ko zna kad je još setovan taj tvoj router, pa ih mrzelo da traže podatke.
Šta znam, konkretno mi je rečeno da su pre mesec dana opet prestali da daju te informacije a i na papiru sa uputstvom baš piše da je modem podešen i nema potrebe da ja bilo šta radim. Prilično bzvz ako je sve podešeno pa kad neko zabrlja, samo resetuje i sve je tu.
[ newtesla @ 01.12.2009. 21:32 ] @
To je baš bezveze, jer ja ne mogu bez jedne od ove dve stvari:

-ili taj huawei/pirelli da budu samo bridge, a konekciju da radi moj mikrotik
-ili da uključim DMZ ka IP mikrotika

i jedna i druga intervencija zahtevaju "upad" u telekomov ruter.

Inace, koga zanima:

-huawei hg510/520
user/pass telekom/telekom su korisnički nivo, nema tab-a advanced
user/pass admin/ztonpk su admin nivo

-ovaj novi pirelli prihvata telekom/telekom, cini mi se da mu je to administratorski pristup, ali ću poginuti dok mu namestim DMZ... izgleda da će biti samo bridge, a onda mu neće raditi njegov wifi :( a i ne sviđa mi se meni na pireliju - previše je šaren za ozbiljnu upotrebu.
[ IgorJ @ 01.12.2009. 22:26 ] @
Citat:
calexx
Kojih? Pireli rutera ima sada, ja sam malopre dobio Huawei 520i (nažalost, za sada nemaju ISDN varijante Pirelija) pa čak vidim da imaju i Huawei 882 jednoportne rutere. Što se zamene tiče ... to ne rade tek tako, jedino da se prijaviš za IPTV ili ako se eventualno pokvari taj stari pa da zamene.

Ma svejedno mi je samo da ima WLAN,IPTV vec imam na hg510.Tako da mi onda samo preostaje da zgovnam ovaj? :)
[ calexx @ 01.12.2009. 22:29 ] @
To je iz druge priče, za upad u napredna podešavanja se koristi univerzalna kombinacija koju svi znaju mada se neka odrade i iz osnovne. Jedino za prvi deo, bridge mod pa onda mikrotik ili bilo šta drugo pravi konekciju je potrebna PPPoE kombinacija koja je različita za svaki ruter.
Za Pirelli ruter je to takođe basic kombinacija a za napredna podešavanja potraži malo po susednim forumima, već je pronađena i ona druga. ;)

E da, ja sam problem rešio, nekako sam uspeo da saznam svoj PPPoE user/pass. ;)
[ night-shift @ 01.12.2009. 22:58 ] @
Potvrđujem za STB-ove da treba da stignu ovih dana (trebalo je danas). Informacija je za Novi Sad.
Citat:
calexx: ...E da, ja sam problem rešio, nekako sam uspeo da saznam svoj PPPoE user/pass. ;)

Neko ti rekao, ili na neki drugi način?
[ newtesla @ 02.12.2009. 00:32 ] @
Citat:
calexx:Jedino za prvi deo, bridge mod pa onda mikrotik ili bilo šta drugo pravi konekciju je potrebna PPPoE kombinacija koja je različita za svaki ruter.

Ala te nisam razumeo, baš te nisam razumeo :///

Mislio si na onaj user [email protected] - pass A52BLABLA ????

Ili, na šta si mislio kada si rekao da je potrebna različita PPPoE kombinacija za svaki ruter?

...fala za hint za admin pass - ako je ono značilo "zaštita telekoma ovo ono" - šta li ovaj nov pass znači?? :)
[ calexx @ 02.12.2009. 07:45 ] @
Nisam ni ja to napisao preterano razumljivo ... za ono što ti je potrebno je uglavnom dovoljna admin/ztonpk kombinacija osim kada hoćeš da konekciju pravi mikrotik, onda su potrebni još i PPPoE username i password. Naravno, u pitanju su te @xdsl kombinacije i one su drugačije za svaki ruter. Tu ne pomaže univerzalni ztonpk.
[ newtesla @ 02.12.2009. 09:08 ] @
A, pa naravno... PPPoE se konektuje putem user/pass kombinacije za konekciju, a to je različito od user/pass kombinacije za ruter. A znam koji mi je user/pass za konekciju kod Telekoma, piše u ugovoru.

Ali zato i jeste kvaka sa ovim Pirelli ruterima - imam lokaciju gde sam dobio dotični - i koljemo se da mu uradim DMZ ka lokalnom serveru - ja uključim DMZ, a on ladno ništa ne preusmerava.

...moraću da čitam manual ;)
[ Hackman @ 02.12.2009. 17:07 ] @
Šteta što ova opcija povećanja brzine samo stoji za Telekom, a ne za PTT i
ostale provajdere. Dali neko zna hoće li to omogućiti i ostalima?
[ calexx @ 02.12.2009. 17:12 ] @
Čisto sumnjam da će da uvedu brzu promenu, ipak je njima potrebna čitava procedura da to odrade a Telekom to radi kod sebe. ;) Valjda svi provajderi nude neku mogućnost da sledeći put uplatiš drugi paket, sa ili bez doplate.
[ alexandar_cajic @ 04.12.2009. 16:35 ] @
Danas mi je stigao odgovor od Telekoma, mada mi i nije baš jasan:

Poštovani,
U vezi nekoliko Vaših obraćanja vezano za isti problem obaveštavamo Vas sledeće.
Proverom u našem informacionom sistemu utvrdili smo da su Vaši navodi, a i prigovor neosnovani. Naime, Vi ste korisnik ADSL usluge po osnovu kampanje Novembar 09 koja podrazumena izvesne benefite sa kojima ste i upoznati. U vezi navedenog Vas podsećamo da korisnik za vreme trajanja ugovorne obaveze može menjati brzine ADSL-a (Click paketi) na veće od inicijalno izabrane bez ograničenja. Na manje od inicijalno izabrane ne može menjati za vreme trajanja ugovorne obaveze. Po isteku ugov. obaveze brzine se mogu menjati bez ograničenja.
Dakle, Vi ste ugovorili pakte 1, a posle dva dana podneli ste zahtev za promenu brzine u paket 4. Svi zahtevi su bili preko web-a. Tako ste i sami promenili 01.12. 2009. brzinu na paket 1, što nije bilo moguće, jer ova kampanja podrazumeva da dok je pretplata 1 dinar koristite I veće brzine, a da posle kada krene naplata ne možete da se vratite zbog plaćanja na početnu. Samo zato što nije bilo ograničenja preko web-a, Vi ste to sami izvršili i Vaš pokušaj da koristite veći paket od ugovorenog dok nema naplate, smatramo kao nepoštovanje ugovorne obaveze.
S poštovanjem,
Telekom Srbija,a.d.

-
Činjenica je da na njihovim stranicama stoji da mogu da menjam brzinu jednom mesečno - i ništa više, a to je njihova greška a ne moja. Po čemu je sada moj postupak nepoštovanje ugovorene obaveze kad sam ja iskoristio ono što sam video na njihovoj stranici da je ok da se primeni.
Možda ću da snosim i neke posledice - a možda je ovo neka vrsta upozorenja.

[Ovu poruku je menjao alexandar_cajic dana 04.12.2009. u 18:02 GMT+1]
[ calexx @ 04.12.2009. 17:31 ] @
Ako se poštuje ono sa njihovih stranica, ugovora pa i ono što su meni rekli na šalterima kada sam potpisivao, ti nisi napravio nikakv prekršaj. Ipak, ne bi me čudilo da se naknadno pojavi aneks u kome će da piše da ne može tako a svi koji su to uradili će da plate promenu ... ja odustajem od eksperimenta sa povećanjem u promo periodu.
[ alexandar_cajic @ 04.12.2009. 19:44 ] @
Potpisnik ugovora mora da se složi sa bilo kakvim izmenama i dopunama ugovora - osim ako nije ugovorom određeno da je nešto tako moguće bez pristanka drugog potpisnika.
Mada je (ako se dobro sećam) u Telekovom ugovoru definisano da mogu da guraju izmene bez pristanka korisnika.
Možda je to protivustavno, ali mislim da abligacioni odnos to definiše i niko nas nije terao da to potpišemo.

Takođe datum kada Aneks stupa na snagu je i datum od kada se kreće sa primenom istog, nikako ne može unazad. I to ono što mi je bitno u ovom trenutku.

U suprotnom bi na primer svi koji su unazad nešto radili što nije bilo definisano zakonom, posle donošenja zakona morali da odgovaraju za kršenje tog zakona unazad. Nisam siguran da je to po zakonu : )

Isto tako zbog različitih odgovora na različitim mestima Telekoma, stičem utisak da su neobavešteni što isto može da prouzrukuje štetu korisniku, jer daju pogrešne i nepotpune informacije. Tako da oni krše zakon.

Ovo gore što su mi odgovorili (osim što su naveli pogrešni paket) mi je čudno jer oni navode da sam se ogrešio o ugovoru kojim nije ništa tako definisano, tj. po njima prekršio sam ga jer sam preko on-line načina radio korigovanje brzine - što su oni omogućili i rekli da mogu slobodno jednom mesečno da korigujem. Korisnik Novembra 09 ne može nigde da pročita da je zabranjeno to da se radi, i trebali su nekako da onemoguće korisnike tog Novembra 09 da mogu da koriste izmenu brzine ako je to protiv ugovora koji to ne definiše.
Preko maila su mi rekli "ova kampanja podrazumeva da dok je pretplata 1 dinar koristite I veće brzine, a da posle kada krene naplata ne možete da se vratite zbog plaćanja na početnu." gde tako nešto javno može da se pročita - nigde.

O čemu mi ovde pričamo.

[Ovu poruku je menjao alexandar_cajic dana 05.12.2009. u 12:35 GMT+1]
[ alexandar_cajic @ 06.12.2009. 14:31 ] @
....nego jel zna neko kad će opreme za iptv!?
[ calexx @ 06.12.2009. 15:23 ] @
Ja sam pre par dana svratio i pitao, rekoše mi od ponedeljka (nisam pitao na šalteru nego kod nekih mnogo obaveštenijih) pa će verovatno ovih dana da krene. Sutra ću sigurno da prošetam i proverim.
Što se tvoje komplikacije tiče, pretpostavljam da od toga neće da bude ništa, nema detalja u ugovoru koji to zabranjuje pa ti verovatno ne mogu ništa a onaj mejl bi trebalo da posluži da upozori ostale da to ne rade. Ja neću da probam pošto sam prijavom za IPTV sebi ograničio internet na 6Mbps a za toliko mi se ne isplati rizik. Ionako očekujem da SBB optika stigne do proleća pa ću onda tamo da uzmem jedno 8 koliko da ne budem baš na najmanjem paketu. ;)
[ alexandar_cajic @ 06.12.2009. 18:00 ] @
Citat:
calexx:  onaj mejl bi trebalo da posluži da upozori ostale da to ne rade.
- izbegavao sam ovako nešto da napišem - da ih ne naljutim : )
[ leskar @ 07.12.2009. 08:13 ] @
Ako nemaju modeme i rutere zbog čega stalno oglašavaju akcije kojima treba da privuku nove korisnike?

Kakva je situacija sa modemima u unutrašnjosti? I koliko čovek u proseku mora da čeka na Internet, u mesecima.

Neki koji su se prošle godine prijavili na decembarsku ponudu ni nakon pola godine nisu dobili Internet.

O čemu se tu radi?
[ RADOVAN IV @ 07.12.2009. 08:20 ] @
O monopolu, bato, o j...... M O N O P O L U !
može im se ...
[ calexx @ 07.12.2009. 09:00 ] @
Ako malo pažljivije pročitate poruke, videćete da je naslov teme malo demode i da Telekom neko vreme ima rutere i to uglavnom nove, Pirelli i Intracom. Ja sam pre nedelju dana sklopio ugovor, jedina razlika u odnosu na većinu je što sam imao port pa nije trebalo da čekam da to reše. Otišao sam oko 13h, podneo prijavu, pre 17h su me zvali pa sam otišao da sklopim ugovor i uzmem opremu.
Dok sam to radio, video sam da u ormanima imaju i nove i stare rutere, čak i 882 koje su neki tražili. Ili nije ni bilo nestašice ili je to neka polovna roba, mada na osnovu jednog koji je ispred mene otvoren deluje da su novi.
[ calexx @ 07.12.2009. 11:37 ] @
Citat:
alexandar_cajic: ....nego jel zna neko kad će opreme za iptv!?
Upravo sam se raspitao, ništa nije stiglo i ne zna se kad će. Nisu sigurni da će uskoro. :(
[ alexandar_cajic @ 09.12.2009. 15:37 ] @
Makar ću imati ekstra dodatnog vremena da pokušam sređivanjem instalacija po kući da podignem malo rezultate....sve je novo i kod njih i kod mene a rezultati loši:

Technology: DSL
Protocol: ETHoA
Mode: ADSL2
Annex Mode:
Type: Fast
Line Coding: Trellis on
Status: No defect
Link Power State: L0
SNR Margin: 32.4 dB Downstream / 44.7 dB Upstream
Attenuation: 10.0 dB Downstream / 4.4 dB Upstream
Output Power: -5.9 dBm Downstream / 11.3 dBm Upstream
Attainable Rate: 8748 kbps Downstream / 1216 kbps Upstream
Connection Speed: 1024 kbps Downstream / 124 kbps Upstream
Connection Duration: 197 hours, 6 minutes
[ calexx @ 09.12.2009. 17:29 ] @
Možda bi za početak mogao da se prijaviš za IPTV. ;) Meni se čini da mi se max moguća brzina povećala jutro pošto sam se prijavio.
[ Hackman @ 10.12.2009. 00:59 ] @
I šta je na kraju ispalo od one priče. Dali mogu ovi sa ugovorom koi im važi
do godinu dana kada povećaju protok da ga smanje na onaj koi su ranije
imali, ili ne mogu?
[ alexandar_cajic @ 10.12.2009. 01:42 ] @
@calexx
To sam uradio istog dana kad sam sklopio pakt sa velikim T.

@Hackman
Kao može - ali se ne preporučuje jer nije vredno živaca koji se izgube...ja sam se vratio - ali to je po jednima kao kršenje nečega negde, a po drugima je ok.

[ calexx @ 10.12.2009. 08:42 ] @
Ja sam se prijavio odmah kada sam uzeo ruter, ujutru su mi pustili bandwidth koji je potreban za IPTV pa mi pod brzinom koju imam piše 8000/509. Koliko znam, kada uključe IPTV, onda se dobije taj opseg, naravno da je moja ADSL brzina ostala ista kao što je po ugovoru. Jedino ako si se prijavio a još ti nisu pustili.

Što se promene brzine tiče, prema ugovoru nije ništa pogrešno da se to uradi ali mi se čini da nije baš sigurno po zdravlje da se za vreme promotivnog perioda povećava brzina. Mislim da posle toga neće da bude nikakav problem, svako povećanje se plaća pa im to donosi novce što neće da odbiju. U svakom slučaju kažu da oni sa IPTV ne mogu da imaju preko 6Mbps pa mi se ne isplati da rizikujem za toliko. ;)
[ alexandar_cajic @ 10.12.2009. 11:09 ] @
Ovaj forum je očigledno bunar želja : ) jer:

Mode: ADSL2+
Annex Mode:
SNR Margin: 33.5 dB Downstream / 44.2 dB Upstream
Attenuation: 11.5 dB Downstream / 4.8 dB Upstream
Output Power: -6.0 dBm Downstream / 11.6 dBm Upstream
Attainable Rate: 16792 kbps Downstream / 1205 kbps Upstream
Connection Speed: 1024 kbps Downstream / 124 kbps Upstream
Connection Duration: 216 hours, 39 minutes

Vidim da je mod promenjen...

A za iptv opremu sam dobio neproverenu informaciju da će tek od januara 2010 da stigne.

Nego kako bi bilo da dobijem iznenada neku veću količinu novca : )
[ calexx @ 10.12.2009. 12:20 ] @
Hm, ajde da razmislimo pa da dobiješ. ;)

Mod? Zar to ne menjaš sam u podešavanjima rutera? Ne znam, možda i oni to mogu da ti urade jer ... kako sam pomenuo, plan je da imaju total pristup ruterima i da brlja... menjaju po potrebi ili želji. Možda su to upravo uradili pošto neko čita forum pa ti pomaže. ;)

Ipak, i dalje mislim da ti nisu pustili IPTV jer bi u Connection Speed trebalo da ti piše 8000/509.
[ alexandar_cajic @ 10.12.2009. 15:36 ] @
Ja nisam menjao ništa, tako da ostaje samo mogućnost dobre vile sa ES foruma : )

Šalu na stranu, dva puta sam podneo online zahtev za iptv...kad budem u mogućnosti proveriću status.
[ StfnMM @ 10.12.2009. 17:20 ] @
Stvari stoje ovako >
Poshto se u toku kampanje NOVEMBAR '09 brzine ADSL Paketa mogu povecavati samo na VECE od INICIJALNO IZABRANE , znaci moze se uzeti veci paket i placati po 1 ,18 dinara prva 3 meseca , i par dana pre isteka promo perioda se vratiti NA INICIJALNO IZABRANU Ugovorom ...i to ce onda startovati 1. u mesecu (taj vas ugovoreni paket) i posle promo perioda tj isteka Treceg meseca vi placate paket koji je trenutno Aktiviran znaci vas ugovoreni paket ;)

Mnogo dobra fora ;)
Prelazim za koji dan sa SBB na Telekom prvenstveno zbog latencya tj ping-a ka domacim Counter-Strike Serverima koji je 90% bolji od SBB-a ;) , i najverovatnije ce tako i OSTATI .
@Download mi nije nesto bitan tako da , najverovatnije ce i Telekom odgovoriti 1.1 nekim povecanjem ili 1.3.2010 tako da ce mi biti josh bolje ;)

Pozdrav svima ! ;)
[ calexx @ 10.12.2009. 18:16 ] @
O tim stvarima i pišemo ... verovatno je tako ali postoji mogućnost da bude i drugačije. Ko reskira ... saznaće. Sa njima nisi načisto sve dok ne dođe račun, kakav god bio.

Ipak, predlažem ti da ne odjaviš SBB nego samo nemoj da platiš neki mesec ... možda se i predomisliš. ;)
[ StfnMM @ 10.12.2009. 18:43 ] @
Kako da ne odjavim kada cu telekom 12 meseci?
nmg telekom 3 meseca promo i da kazem cao?
nego moram 12 meseci?:D
[ calexx @ 10.12.2009. 19:16 ] @
Pa dobro nego nemoj da odjaviš SBB, samo nemoj da im platiš 3-4 meseca pa onda uplati jedan mesec neki sitan paket pa opet nemoj da plaćaš ... kad prođe ugovor, možda odlučiš da se ipak vratiš SBB-u pa će ovako da ti bude lakše. Ja sam planirao da tako radim ali mi se nije nešto kombinovalo pa plaćam oba. ;)
[ StfnMM @ 10.12.2009. 20:15 ] @
jbg brate ni meni ne odgovara da placam oba a jos sam postpaid nacin tako da jbg :D ono shto se mora , mora se..:D
@dal znash admin pw za ovaj pirelli uzeo mi komsija iz zgrade telekom adsl sad skoro 2mb paket pa ne zna koji je..dobio je samo telekom telekom :D
[ Hackman @ 10.12.2009. 21:11 ] @
Ma ko ih šiša, bitno je da može, a njima niko nije kriv što to zvanično nisu
naglasili, tako da tu onda nemože nikako biti govora o nekom kršenju
ugovora.
[ StfnMM @ 11.12.2009. 08:43 ] @
Slazem se .

Ima jedna stvar koja me interesuje , callexx da li mozda ti znas zasto kod telekoma ne izlazi hostname nego samo IP broj ...evo u tvom profilu kada si postovao ovde poruku vidi se sa koje IP adrese pises i ti koristish Telekom ADSL ! :

calexx
Slavoljub Bralović
Niš

SuperModerator
Član broj: 71794
109.93.9.*

Naime , ja kada pishem : pishe i moj provider hostname : dynamic-ipadresa.sbb.rs
Zasto ne pishe to i kod Telekomovih IP Adresa tipa : dynamic-ip.telekom.rs
lepse izgleda barem...ha ha :))

Pozdrav !
Nadam se da bi i ORCA2 mogao da odgovori na ovu temu :P
[ alexandar_cajic @ 14.12.2009. 13:05 ] @
Pozdrav.

Da osvežim temu, jel neko došao do neke (zvanične) informacije u vezi opreme za iptv ?

Svakog koga pitam sleže ramenima.... uveravaše me "dobićete sve za 24 časa" : )
[ djricky @ 14.12.2009. 13:30 ] @
@StfnMM: nisu podesili reverzne DNS zapise za IP adrese koje dodeljuju aDSL korisnicima... zasto, samo kolege iz Telekoma znaju...
[ calexx @ 14.12.2009. 14:02 ] @
Sad sam pitao, ovdašnji Telekom još uvek nema nikakvih informacija iz Beograda o opremi. Moraću da pitam dalje. ;)
[ dakiyu @ 15.12.2009. 02:59 ] @
Kod mene u PA takodje nista ne znaju jos uvek...vec sam stavio TTV ali cu u inat da cekam IPTV i da ga vratim posle 30 dana...
[ alexandar_cajic @ 15.12.2009. 10:54 ] @
Mnogo off - ali ima veze:

Ispada da čovek treba da ih juri da im stavi pare u džep. Osim ako im ovo nije profitabilna grana - ono jeste da je mlada grana, ali čitah skoro njihov izveštaj sa U.O. Po tome što sam pročitao bi svakako trebali da neguju ovu mladu granu.
Imaju veliku ekspanziju korisnika IPTV. U stvari sve grane im donose prihod osim fiksne telefonije koja po njima zbog vlade izigrava Crveni Krst i čuva socijalni mir.
I njihovog izdvojenog preduzeća Telus ( koje i ne radi telekomunikacije već obezbeđenje i higijenske poslove ) gde su prebacili sve bolesne i stare radnike koji ne mogu da daju 100% od sebe.

Moraju da se okrenu svakom pojedinom korisniku i da ga drže kao malo vode na dlanu. Da imaju šta da mu ponude po konkurentnim cenama - a da ga maze i paze.
Jeste da se ne može svakom pojedinačno ugoditi, ali i trud se računa.
To je sva filozofija pitanja kako zadržati sadašnje i privući nove korisnike na ovdašnjem tržištu. Sve ostalo su nijanse.

A šta oni rade - nerviraju i teraju od sebe svakog zainteresovanog.
Zašto ? Zato što su državna institucija i baš ih briga da vode računa - u ovom slučaju da ispoštuju neke normalne rokove i nabave opremu koja će im doneti budući prihod.

E to radi jedna od najprofitabilnijih kompanija u Srbiji. Kako li je kod ostalih.
[ alexandar_cajic @ 16.12.2009. 19:57 ] @
@calexx

Kod mene su večeras izvršene neke promene:

Mode: ADSL2+
Annex Mode:
SNR Margin: 30.2 dB Downstream / 30.4 dB Upstream
Attenuation: 11.0 dB Downstream / 4.8 dB Upstream
Output Power: 11.1 dBm Downstream / 12.4 dBm Upstream
Attainable Rate: 23340 kbps Downstream / 1205 kbps Upstream
Connection Speed: 8000 kbps Downstream / 509 kbps Upstream
Connection Duration: 369 hours, 18 minutes

Možda je ovo znak skorijeg poziva od strane Telekoma da dođem po opremu : )
[ calexx @ 16.12.2009. 20:05 ] @
Može da bude ali ne mora da znači. Ovo je ipak samo znak da su ti pustili iptv bandwidth ili kako se to zove što znači da neće da bude problema. Ostaje samo da čekamo da dobiju opremu a ako neko ima informacije kada to kreće (ako je nabavljeno), onda možemo da počnemo sa planiranjem.
[ alexandar_cajic @ 21.12.2009. 17:52 ] @
Nadam se da mi moderatori neće uzeti za zlo...ali moram da osvežim temu.

Verujem da je neko došao do novih saznanja o nabavci opreme za iptv - ista bi preneo ovde...ali ja kao da podsetim.
Nešto ne verujem da će se kod nas koji čekamo opremu gledati tv preko ip-a ove godine...ove zime - ili grešim : )
[ calexx @ 21.12.2009. 20:26 ] @
Evo, sad sam se raspitao, vrlo je verovatno da oprema stiže za neki dan ali neće da bude baš za sve. Ne znam da li će ova informacija da ti nešto znači ... ali bar imaš o čemu da razmišljaš. ;)
Eto, ja verujem da ću da gledam IPTV ove godine, ove zime ... ove nedelje.
[ alexandar_cajic @ 21.12.2009. 20:47 ] @
Hvala Calexx.

Sad samo da nađem vreću i podmetač pa pravac Telekom da čekam red....stari srpski običaj : )
[ zoranpr @ 22.12.2009. 11:44 ] @
Oprema stiže u Pančevo, Vršac i Belu Crkvu danas i sutra.
[ calexx @ 24.12.2009. 13:56 ] @
Citat:
alexandar_cajic: Sad samo da nađem vreću i podmetač pa pravac Telekom da čekam red....stari srpski običaj : )
Ja jutros uzeo opremu ali nisam siguran da ću da stignem da je sada probam, možda tek noćas.
[ alexandar_cajic @ 24.12.2009. 14:48 ] @
@Calexx
Super, znači krenulo se sa mrtve tačke. Čestitam na digitalizaciji : )

Ja sam pre sat vremena zvao 9813 gde su mi reklli da je moj on-line zahtev prošao i sve je ok....i mogu da očekujem poziv "ovih dana" : )
[ SreckoMicic @ 24.12.2009. 15:01 ] @
Ehhh ja cekam portove na dve lokacije u Novom Sadu vec 4 meseca .... Tragedija. Kad to dobijem verovatno cu cekati na modeme jedno mesec do dva...
Da imam mogiucnosti da se na tim lokacijama prikacim na SBB ne bih se vise okrenuo Telekomu, danas vidim SBB cene i brzine i kad se nisam slogirao....
[ calexx @ 24.12.2009. 15:27 ] @
Citat:
alexandar_cajic: Ja sam pre sat vremena zvao 9813 gde su mi reklli da je moj on-line zahtev prošao i sve je ok....i mogu da očekujem poziv "ovih dana" : )
Nemoj tako. Idi odmah sada na šalter i raspitaj se, kao čuo si pa da proveriš. Ako čekaš ... možda i dočekaš. Ali nije sigurno. ;)
[ salej2 @ 24.12.2009. 16:20 ] @
Uzeo danas opremu, postavio, krenulo lose, famozni Loading problem. Zvao 977, rekli mi da cekam i da ce biti reseno:)
A cek'o sam je toliko dugo...
Ako neko zna instant resenje, molim da napise.
Lokacija Nis
Hvala i pozdrav
[ nidzakv @ 24.12.2009. 17:54 ] @
Pozdrav, interesuje me posto vidim da u ovoj temi govorite od IPTV-u, da li ova usliga kada se aktivira utice na ping, tj latency, posto igram ponekad online igrice i ping mi je dosta bitan... Imam adsl serekonj 1mbit.. Znaci interesuje me npr ping do googla pre i posle aktiviranja usluge, ili ping do Bg-a u speedtestu.. Hvala unapred. Sry za offtopic =]
[ C0r130n3 @ 25.12.2009. 10:14 ] @
Ping se vrti oko 30ms sto se tice speedtest-a. Naravno sa IPTV-jem.
[ SlObOdAnPeJcHa @ 25.12.2009. 10:46 ] @
Neam pojma, ja sam se juce prijavio, rekose da ima slobodnih portova kod mene u centrali u naselju, i kao pitam koliko se ceka, covek mi rece par dana.
A ovo za opremu prvi put cujem, jer koga god sam pitao ko je skoro uvodio, kazu da se oprema dobija za 2-3 dana... Naravno pricam za Leskovac.
[ calexx @ 25.12.2009. 12:03 ] @
Citat:
salej2: Uzeo danas opremu, postavio, krenulo lose, famozni Loading problem. Zvao 977, rekli mi da cekam i da ce biti reseno:)
Ja sam noćas priključio, pojavilo se Loading i stajalo tako neko kraće vreme. Da li sam pre toga uključio STB na Power dugme kao što piše u uputstvu ili je to bilo tako, tek posle kratkog vremena (par minuta možda) je sve proradilo.

Ništa posebno, naročito zato što je TV stariji, mada se vidi da je dobro. Izbor kanala je tako-tako, ništa bitno različito u odnosu na SBB kablovsku pa nisam mnogo siguran da li je meni ovo uopšte potrebno. Ionako jedva gledam tv.

Ipak, kao da je neko tako planirao, rano jutros je nestao SBB signal i sada ipak imam tv program. :) Dođe mu kao alternativa pa ću verovatno da ostavim, nije neka para da se toliko cimam. Jedino me nervira što je na kablu povezan autosvič pin tj televizor automatski prelazi na AV a to sam uvek isključivao kod videorekordera. Moraću da vadim kabl kada hoću da gledam SBB. Ima li neki drugi način za to?
[ Srđan Pavlović @ 25.12.2009. 12:58 ] @
kupi jos jedan tv :D
[ alexandar_cajic @ 25.12.2009. 17:19 ] @
@Calexx
Kod tebe slatke muke : )

Sad se vraćam iz Telekoma. Upotrebio sam sav šarm koji sam imao ali dzaba - bili su muškarci : )
Momak reče da imaju opremu ali da je namenjena onima koji su podneli do avgusta, i nije fer da neko dobije pre njih. Ako je tako rekoh ja - slažem se u potpunosti.
Mada neko je kriv što se ovoliko čeka.

[ calexx @ 25.12.2009. 18:03 ] @
Citat:
Srđan Pavlović: kupi jos jedan tv :D
A ti odmah predlažeš najlakše rešenje. ;) Ne sviđa mi se, hoću prvo da probam sve okolonaokolo a onda da tražim i lakša rešenja. ;) Recimo da nabavim konektor koji ide u STB, pa napravim drugi kabl na kome neće da bude taj pin povezan. Ili da probam rešenje sa RF konektorima za koje stvarno nemam pojma čemu služe na STB. Možda da u priču ubacim VCR koji mi stoji za ukras ... mada će to verovatno da napravi neku degradaciju slike. U svakom slučaju planiram da sredim još jednu sobu pa ću morati da nabavim još jedan tv ... a dotle će da dođe i SBB D3 pa ćemo da vidimo šta dalje. ;)
Citat:
alexandar_cajic: Sad se vraćam iz Telekoma. Upotrebio sam sav šarm koji sam imao ali dzaba - bili su muškarci : )
Mada neko je kriv što se ovoliko čeka.
Zato je trebalo da odeš i ujutru pa da bolje upotrebiš šarm. ;) Možda budeš bolje sreće.
Inače još jedna informacija iz druge ruke, čujem da će sledeća (adsl) tura da bude bez wireless opreme jer ili imaju nešto zaostalo od ranije ili su nabavili nešto treće.
[ stormy123 @ 25.12.2009. 18:22 ] @
Zdravo ,

Evo i ja da kazem svoje iskustvo :) Zahtev za ADSL Podneo sam pre 4dana , danas mi javljaju da je zahtev uspesno evidentiran sve je proslo u najboljem redu ima slobodnog porta sve je ok u centrali cak je i linija pustena. Jedino sto treba jos da se saceka je ta oprema i ugovor da se potpise naravno rekli su mi da u naredna 5dana cu biti 100% kontaktiran da dodjem i preuzmem to bla bla....Tako da sto se tice Smedereva, Smederevci navalite dok jos moze :) nije nikakva veza izgleda nemoguce ali istinito :D i naravno morao sam se raspitati koji ce to ruter biti Ljubazno mi odgovori : ,,Neki iz Huawei clase''
Da li je to zbog toga jer sam se odlucio na Click 4 paket pa su zato ubrzali stvarno mi nije jasno =)

S postovanjem Pera Peric ! :)
[ night-shift @ 25.12.2009. 18:38 ] @
Citat:
nidzakv: Pozdrav, interesuje me posto vidim da u ovoj temi govorite od IPTV-u, da li ova usliga kada se aktivira utice na ping, tj latency, posto igram ponekad online igrice i ping mi je dosta bitan... Imam adsl serekonj 1mbit.. Znaci interesuje me npr ping do googla pre i posle aktiviranja usluge, ili ping do Bg-a u speedtestu.. Hvala unapred. Sry za offtopic =]

Ako si bio na FastPath profilu, uticaće (povećaće se). Ako si bio na Interleaved-u, verovatno nećeš osetiti razliku (biće kao ranije).

Meni je dok sam bio na FastPath profilu (t1.413 modulacija) ping do prvog hop-a (Telekomovog routera) je bio ~11-13 ms, dok kad je uključen IPTV (prebačen na ADSL2+) je skočio na ~30 ms.
[ nidzakv @ 25.12.2009. 19:35 ] @
Fast je kod mene, imao sam muke da ih ubedim da mi vrate, posto mi je bilo interleaved.. Onda ne bih ukljucivao iptv, imam bolja resenja za tv =]..
Video sam setovanja vas sto imate iptv odprilike 8000/500 su, pa pomislih mozda mi latency bude manji.. Ovako nista.. Hvala.
[ creepy @ 26.12.2009. 18:23 ] @
Cao drugari, mozda sam malo off.. ali me jako zanima da li mogu da koristim moj Linksys WAG160N router za iptv... kada sam uveo adsl internet dobio sam hg520s koji je mi je bio jako odvratan... poklonio sam ga... i prikacio lynksys... dakle da li mogu da podnesem zahtev za iptv.. i da prebacim modulaciju sa PPPoe na PPPoa ... i da li ce sve to radi... posto pojma nemam sta sve treba da podrzava router za iptv.Link ka karakteristikama linksysa
[ Crno Srce @ 27.12.2009. 07:00 ] @
Citat:
kada sam uveo adsl internet dobio sam hg520s koji je mi je bio jako odvratan... poklonio sam ga... i prikacio lynksys...
Citat:

kako misliš da si ga poklonio?? pre koliko si vremena potpisao ugovor za ADSL?

iz mog iskustva,kada budeš pozvan da podigneš opremu za IPTV,tražiće ti stari ruter,barem je meni tako bilo,iako sam ja ugovor za ADSL sklopio još 2007-me godine.Kad vratiš stari ruter,dobijaš ovaj trenutno aktuelni,Pirelli,koji ima unapred konfigurisane port za IPTV.Možda ćeš morati da im platiš taj HG koji nemaš...

ne znam,neka i ostali članovi foruma iznesu svoj stav i viđenje...
[ C0r130n3 @ 27.12.2009. 07:22 ] @
HG520s je vec konfigurisan za IPTV, na 2 portu, tako da nece morati da vraca ruter. Jedino ako oni opet ne izvode neke besne gliste.
A sto se setup-a tice... Ne mogu ti pomoci. Cekaj da poruku vidi neko "more advanced", procesljaj forum, pa ako nema slicnih tema, napravi novu.
[ Dragan Krstevski @ 27.12.2009. 09:35 ] @
Da po ugovoru kad raskidas ugovor,ili se vrsi zamena rutera,mora telekomu da se da stari ruter.pozzz
[ creepy @ 27.12.2009. 12:01 ] @
u ugovoru pise da treba da im se plati 2000din po raskidanju... platicu im...
samo mi cim sto ne znam sta treba da uradim na ovom za iptv i da li moze uopste
[ C0r130n3 @ 27.12.2009. 13:12 ] @
Ne razumem sada... zasto bi ti raskidao ugovor? Ako uzmes iptv nema razloga da vracas stari ruter jer je podesen. E sad, to sto si ti njihov ruter dao nekome... ne znam... kad ti dodju ovi za iptv ti ili zajmi od nekoga telekomov ruter (cisto da ti oni prikljuce pa posle svoj podesavaj) ili se napravi lud pred njima pa izmisli neku pricu i zamoli ih da ti podese tvoj. Ako to ne upali, moraces da im nadoknadis opremu.
[ creepy @ 27.12.2009. 13:31 ] @
imam neki asusov adsl usb modem, mozda da se napravim lud i da kazem da su mi to dali.... u ugovoru nigde ne pise koji su mi tacno uredjaj dali na koriscenje
[ C0r130n3 @ 27.12.2009. 17:08 ] @
Citat:
creepy: imam neki asusov adsl usb modem, mozda da se napravim lud i da kazem da su mi to dali.... u ugovoru nigde ne pise koji su mi tacno uredjaj dali na koriscenje

Pa dobro nisu ni oni bas sisli sa drveta juce. Znaju valjda sta su delili korisnicima od opreme. Ja sam siguran za nekoliko Huawei modela i za ove sto ih proizvode oni sto prave pneumatike... Raspitaj se malo ovde, ili preko googe-a sta su delili od modema\ rutera pa mozda i imas srece da su bas takve delili.
[ ZoxNSW @ 27.12.2009. 20:09 ] @
Pozz svima!

Posto sam ja dosada bio korisnik wireless interneta, odlucio sam da predjem na Telekomov ADSL. Posle nepuna 3 meseca(!) od predavanja on-line zahteva, 24.12.2009 sam dobio SMS obavestenje da u roku od 7 dana odem u korisnicki servis da potpisem ugovor. Posto je rec o promo-paketu 3 meseca po 1 din, interesuje me kako oni to racunaju ta 3 meseca, od 1-og do prvog, ili od dana potpisivanja pa 3x30 dana? Malo mi glupo da odem npr. 28-og i da mi za 3 dana "ode" prvi mesec... I jos mi nije jasno, dali promocija vazi za prijavu do 31.12.2009, ili za ugovore potpisane do 31.12.2009...
Ako neko ima iskustva sa ovakvim stvarima, bilo bi lepo da podeli isto.

Zox

[ niki 67 @ 28.12.2009. 02:07 ] @
Idi i potpisi ugovor sto pre i od datuma kad potpises do sledeceg istog u mesecu je 1mesec i tako prva tri besplatno tj. 1dinar po mesecu a posto potpises ugovor na godinu dana ostaje ti jos 9 meseci koje ces platiti preko tel. racuna kao i svaki drugi korisnik.Kad su te zvali potpisuj jer su bili problemi sa portovima pa da ne bude ponovo-ja sam jedva iskukao.cekao dugo i bio uslovljavan da dobijem ali samo kod njih sto sam i ucinio na kraju.Ko se prijavio pre ovog promotivnog perioda a zovu ga sad za ugovor nece dobiti prva 3 meseca besplatno pa tako ko potpise ugovor posle isteka promo perioda nece dobiti 3 meseca besplatno.
[ tanasko @ 28.12.2009. 11:22 ] @
Zna li neko imaju li u Nišu wireless rutere? pozvali su me da zaključim ugovor.
[ calexx @ 28.12.2009. 11:27 ] @
Ja sam uzeo početkom meseca i imali su sve, za ISDN su kineski a za obične linije Pirelli. Kako je sada nemam pojma ali ne verujem da je sve potrošeno. Naravno, u pitanju su ruteri a ne baš modemi.
[ tanasko @ 28.12.2009. 11:33 ] @
Citat:
calexx: Ja sam uzeo početkom meseca i imali su sve, za ISDN su kineski a za obične linije Pirelli. Kako je sada nemam pojma ali ne verujem da je sve potrošeno. Naravno, u pitanju su ruteri a ne baš modemi.

Znam da su imali, bio sam u petak i tada su mi rekli da imaju samo obične rutere, ali ne i wireless. Kao stići će im danas ili iu utorak pa me zanima da li su stigli da se ne bi džabe cimao do Telekoma, kad već nemaju broj telefona na koji mogu da proverim.
Onaj 523-100 im je broj fax-a, grr...
[ ZoxNSW @ 28.12.2009. 17:10 ] @
Citat:
niki 67: Idi i potpisi ugovor sto pre i od datuma kad potpises do sledeceg istog u mesecu je 1mesec i tako prva tri besplatno tj. 1dinar po mesecu a posto potpises ugovor na godinu dana ostaje ti jos 9 meseci koje ces platiti preko tel. racuna kao i svaki drugi korisnik.Kad su te zvali potpisuj jer su bili problemi sa portovima pa da ne bude ponovo-ja sam jedva iskukao.cekao dugo i bio uslovljavan da dobijem ali samo kod njih sto sam i ucinio na kraju.Ko se prijavio pre ovog promotivnog perioda a zovu ga sad za ugovor nece dobiti prva 3 meseca besplatno pa tako ko potpise ugovor posle isteka promo perioda nece dobiti 3 meseca besplatno.

Evo ovako...

Sad sam se vratio iz korisnickog centra u NS (Modene) , i uzeo pireli wireless router, potpisao ugovor, i lepo su mi objasnili da cu dobiti u racunu za decembar koriscenje ADSL-a. Znaci NIJE da oni rade obracune od datuma zakljucenja ugovora pa 30 dana, nego kalendarski, pred kraj meseca. Tako da mi propada 1 mesec "besplatnog" promo koriscenja (tj 3 dana mogu da ga koristim za 1 din lol ), al sam bar dobio Pirelli :) al mi opet ostaje 2 meseca za 2 dinara.
Inace su bas danas dobili Pirelli tu u Modene, a na Spensu im ceo dan ne radi sistem, tako da ne rade.... a i nemaju wireless rutere...
A to su mi isto potvrdili, da moze da se poveca brzina u promo periodu, i da se pred istek 3-eg mesaca vrati na ugovoreni (to jedino ne vazi za start paket)

Zox.
[ calexx @ 28.12.2009. 18:06 ] @
Ja lepo kažem ali meni niko ne veruje. Nisam ja slučajno otišao prvog da sklopim ugovor, svejedno što sam imao još 12 dana kod prethodnog provajdera. Mogao sam da odem i 12. ali ne bih dobio ništa.

Kada sam pregovarao za opremu ;) rekli su mi da za ISDN nisu nabavljali nove i da ću da dobijem Huawei dok za obične imaju veliki broj Pirelli rutera ... a onda su pogledali u stanje i ispalo je da ih i nema baš toliko mnogo. Zato je brzo i planulo. Sledeća informacija koju sam dobio je da će sledeća tura ili više njih da budu bez wireless rutera jer ... tako mora. Ja sam pristojno prošao, Huawei radi bez greške ali mi deluje da će ubuduće opet da bude problema. U svakom slučaju i nije pametno da se dele wireless ruteri tek tako, možda za IPTV ako je tu obavezno ali za običan ADSL je dovoljan i rozle 882. ;)
[ niki 67 @ 29.12.2009. 22:03 ] @
ZoxNSW-zasto se meni foliraju na salteru telekom-a i uporno tvrde da od datuma potpisivanja do istog sledeceg meseca racunaju promo period 3x.Sta je ovo-ko koga laze ovde??Strasno-prevrsili su sve mere.
[ ZoxNSW @ 29.12.2009. 23:25 ] @
Citat:
niki 67: ZoxNSW-zasto se meni foliraju na salteru telekom-a i uporno tvrde da od datuma potpisivanja do istog sledeceg meseca racunaju promo period 3x.Sta je ovo-ko koga laze ovde??Strasno-prevrsili su sve mere.

Ne znam ko tu koga farba, videcu na sledecem racunu, a nema ni logike ono sto su tebi rekli, posto obracuni za sam telefon idu mesecno kalendarski, tj. oko 27-28-og prave presek, a na istom racunu stize i usluga ADSL-a, i cisto sumnjam da ce sistem da broji dane besplatnog koriscenja ADSL-a, pa nije to u interesu korisnika :(
A kako znam, ako pocnes sa koriscenjem njihove usluge koja se odmah naplacuje, pretplatu naplacuju samo za dane od kad je ta usluga pocela tj koriscenje. (mozda gresim)
[ niki 67 @ 30.12.2009. 04:46 ] @
Ma nevazno je jedan mesec gore dole naravno nama ali njima je vazno jer takvim lazima navlace korisnike koji i onako( bar vecina nas) i nemaju neki izbor- ili u Telekom ili nema slobodnih portova.Znaju svoj posao ocigledno -nece se izgubiti takvom politikom.
[ fr.wgrg @ 04.01.2010. 18:55 ] @
Ja sam cekao 2-3 meseca da dobijem modem, i na kraju dobio neki polovnjak! Nema sta, stvarno su neozbiljni, nikad nemaju modema. Jesu besplatni (na koriscenje), al sta mi vredi da su besplatni, kad ih nema.!
[ alexandar_cajic @ 04.01.2010. 21:49 ] @
Ma prevazilaze se ti problemi...eto za XX godina i svi će da dobiju po ruter...a po neko i iptv : )

Budimo strpljivi... : )
[ Milan86 @ 04.01.2010. 22:34 ] @
Ne razumem, zašto jednostavno ne uzmete ADSL kod nekog drugog provajdera koji ima modeme i rutere i koji ima daleko bolji odnos prema korisnicima za razliku od Telekoma, a možda čak i malo manje cene paketa? Da li je taj Telekom jedini ADSL provajder u zemlji Srbiji? Naravno da nije. Ovo nije nikakva propaganda protiv Telekoma nego je činjanica da Telekom ima prilično loš odnos prema korisnicima.
[ calexx @ 04.01.2010. 23:25 ] @
Evo ja sam prešao sa Sezama zato što Telekom ima akciju tri meseca po dinar i daje wireless rutere. Tu je i IPTV ali ću od toga da odustanem. Malo li je? Odnos prema korisnicima mi ne znači ništa, ni Sezamov nisam koristio ovih godina pa to ne bih uzimao kao bitan detalj.
Nisam siguran da još neko daje wireless rutere.
[ alexandar_cajic @ 05.01.2010. 10:38 ] @
Eto da se ponovim, ja sam prešao sa Sezama (sa kojim nisam imao problema) kod Telekoma zbog rutera i iptv usluge (koju još čekam). Njihova promocija 3 meseca za dinar mi ništa ne znači.
Da sam hteo džabe vožnju otišo bih kog BeotelNet-a oni daju 6 meseci gratis....
A korisničke usluge tipa neke tehničke pomoći mi ništa ne znače...Sezam se trudio ali sad kad razmislim konkretno nikad mi nisu pomogli kad je trebalo.
Telekom korisnički neću da komentarišem.

ES je naj korisnički servis : )
[ gutapn84 @ 05.01.2010. 15:13 ] @
Podneo sam zahtev za iptv pre 5 meseci. Juce zovem 9813,kazu vas zahtev je odobren jos 16.12., zvace vas neko iz korisnickog servisa jer postoje svi tehnicki uslovi,samo jos inst. Odem do kor servisa , kazu u vasoj centrali jos nema tehnicke mogucnosti. Ja objasnim da su mi rekli sa 9813 da ima,on kaze pazi stvarno ima. Sedite da potpisemo ugovor i dajte licnu kartu. Ja mu dam,iskopira je i kaze moram da zovem sefa. Posle toga, zvacemo vas,evo vam licna karta. Naravno niko ne zove. Odem danas ponovo,kaze nema tehnickih mogucnosti. Pozovem 9813,oni kazu,imate gospodine sigurno to su dezinformacije,zvace vas,da potpisete ugovor. Ko koga ovde? Kako ja da resim ovo? Sve to treba privatizovati!
[ niki 67 @ 05.01.2010. 16:11 ] @
E ovo jos nisam cuo ali vise me nista ne iznenadjuje i nije mi vise ni smesno nego zalosno ali zalim nas.Ja sam imao neke slicne probleme oko portova i nisam mogao da verujem sta mi se dogadja ali ovo sto ti prezivljavas gutapn84-svaka cast kako si ostao pribran.
[ dakiyu @ 07.01.2010. 04:57 ] @
Ma jer moguce da niko ne komentarise poskupljenje IPTV na 825 din od 1 februara?
[ Crno Srce @ 07.01.2010. 07:30 ] @
He he...to je samo početak koliko se meni čini...cene će otići nebu pod oblake,i to ne samo u IPTV segmentu već i sa drugim uslugama (znamo da info servisi poskupljuju od 1.feb. Nije ni isključeno da aDSL poskupi :)
[ fanfon @ 07.01.2010. 09:41 ] @
Ja ga necu ni uzimati. Pretplata na kablovsku koja ima 3 prikljucka mi je 500 din. A imaju vecinu programa sto mi treba. Ovim lopovima necu vise nista da dajem.
[ calexx @ 07.01.2010. 09:45 ] @
Ko kaže da poskupljuje? Ja sam na računu dobio ponudu za novu promociju po toj ceni (699+pdv) koja uključuje osnovni i još tri paketa a ko neće, odjavi se i plaća osnovni paket 500+pdv.

Ja ću takođe da odustanem, imam većinu kanala na kablovskoj a ionako mnogo retko gledam tv. A ako za par meseci i ovde stigne d3 i mix, onda ću još i da uštedim. :) Imam foru još par nedelja ali ne verujem da ću da zadržim IPTV.
[ gutapn84 @ 07.01.2010. 11:41 ] @
Otkud to da ce iptv na 825 din? Sa pdvom ili bez. Na njihovom sajtu nista ne pise. To je onda skoro kao total tv koji ima bolju ponudu.
[ alexandar_cajic @ 07.01.2010. 12:23 ] @
Citat:
dakiyu: Ma jer moguce da niko ne komentarise poskupljenje IPTV na 825 din od 1 februara?

Ko je izvor ove informacije.
[ calexx @ 07.01.2010. 12:31 ] @
Pratite li vi fabulu radnje? ;) Jeste li dobili tlf račune?
Citat:
Poštovani,

Obaveštavamo vas da se promocija u okviru usluge Open IPTV u kojoj ste koristili sve programske pakete po ceni osnovnog završava 01. februara 2010. godine.

Od tog datuma biće vam aktivirana i nova promocija, u kojoj ćete osim Osnovnog paketa moći da gledate i druge ekskluzivne programske pakete po jedinstvenoj ceni:

Osnovni + HBO + Cinemax + Arena, po ceni od 699 dinara bez PDV.

Ukoliko niste zainteresovani za korišćenje dodatnih paketa u navedenoj promociji, molimo vas da pozovete naš Kontakt centar i odjavite korišćenje istih. U tom slučaju ...... biće vam uključen Osnovni Open IPTV paket (63 kanala) po dosadašnjoj ceni od 500 dinara bez PDV.
.... da ne prepisujem više, valjda je jasno.

Sad sam pogledao, Osnovni + HBO + Cinemax su redovno 1190 sa PDV pa je promocija na mestu koga to zanima. Jedino na znam zašto u priču mešaju Arena kanale kada su oni u osnovnom paketu.
[ night-shift @ 07.01.2010. 13:35 ] @
Arena kanali će biti poseban paket, samo će Arena 1 ostati u osnovnom paketu.

Malo bezobrazno od njih da automatski uključuju korisnike u skuplju promociju (tek telefonskim pozivom ka korisničkom servisu se može odjaviti 200 dinara skuplja promocija).
[ gutapn84 @ 11.01.2010. 20:37 ] @
Svi kanali arene ostaju u osnovnom paketu i posle 1.2.2010. na IPTV, dok kod sbb i totala prelaze u pay. Potvrda je pitanje 2038 na linku www.tvarenasport.com/pitanja-i-odgovori
[ alexandar_cajic @ 13.01.2010. 02:11 ] @
Kad pročitam koliko maltretiranja i čekanja neko mora da istrpi da bi bio privilegovan i mogao da postane korisnik neke iz široke lepeze usluga koje nam nudi Telekom i tako im punio kasu, pa kad još pročitam ovakvo saopštenje za javnost Telekomovih sindikata: http://www.sindikat-telekoma.rs/
Dođe mi da napustim planetu......žive od iptv-a i interneta a ovamo ih baš briga za stare a još manje za nove korisnike.
Još se žale na konkurenciju. Kakvu bre konkurenciju oni imaju - nije mi jasno.

[ alexandar_cajic @ 13.01.2010. 10:59 ] @
Posle tri psihotična i jednog magično-kratkog i jasnog maila upućenih Telekomu (sve to u zadnji deset dana). Konačno su pozvali telefonom da dođem po opremu : )
[ gutapn84 @ 13.01.2010. 14:22 ] @
Lepo. Ja sam slao mailove na koje ne odgovaraju, zvao 3 puta 9813 gde kazu ne postoji nikakav rok od datuma odobravanja. Zvace vas neko iz kor servisa. Ja znam da hoce,ali prvo da daju prijateljima,rodbini itd.
[ calexx @ 13.01.2010. 14:42 ] @
Ako će da vam bude lakše, ja sam malopre vratio IPTV a vidim da je iza mene bilo još onih koji su zbog toga došli. Jednostavno mi je televizor star i ne vidim neku prednost u odnosu na SBB kablovsku ... a ionako očekujem na proleće SBB D3 koji će da mi bude praktično za dž.
[ alexandar_cajic @ 13.01.2010. 15:14 ] @
Citat:
calexx: ... a ionako očekujem na proleće SBB D3 koji će da mi bude praktično za dž.

Eh...daleko je sunce....
[ calexx @ 13.01.2010. 17:15 ] @
Raspitao sam se kod nekoga ko bi trebalo da je najupućeniji, polažu optiku koliko mogu, kad dobiju dozvolu postave pa onda ponovo traže pa dok im odobre ... znaš kako je to. Inače su oni više zainteresovano za to od nas korisnika, optika bi im se otplatila za nekoliko meseci pošto ih Telekom samo tako dere za link koji sada koriste.
Plan je otprilike isti kao što se pričalo, negde u rano proleće bi trebalo da i do nas stigne optika. A onda valjda i D3 ... meni će za početak da bude dovoljna i veća brzina.

Ipak, ovde je tema nešto sasvim drugo, možda će moderatori da nas obrišu koliko smo skrenuli. ;))
[ gutapn84 @ 17.01.2010. 13:02 ] @
Nastavak moje komi-tragedije. Zove me juce gospodja iz kor servisa da preuzmem opremu za iptv. Odem, potpisem ugovor u dva primerka,daje mi opremu i pita vi imate adsl? Ja kazem nemam. Ona, jao izvinite nemam ovde modeme,ali vas zovem sigurno u ponedeljak ujutru da preuzmete opremu cim uzmem modem od tehnicara. Ja kazem, u redu,nije problem. Zove me ona posle pola sata i kaze da dodjem u ponedeljak ujutru u 8, da bi porazgovarao sa direktorom. Ja pitam , sta imam ja da razgovaram sa direktorom? Ona kaze, pa on ce najbolje da vam objasni da nemate tehn mogucnosti,ali bice verovatno za nedelju dana ! Ja kazem,nema potrebe ja da razgovaram sa direktorom. Ljudi , da li je ovo moguce???
[ alexandar_cajic @ 17.01.2010. 16:21 ] @
Simpatični su ti ljudi iz Telekoma.

Na stranu svi ti propusti koji se mogu doživeti od njih, a koji su po meni za kažnjavanje....ali da direktor prima stranke na razgovor zbog navedenog!? tj da on obrazlaže tehničke situacije pojedincima (šta li tek radi niža hijararhija).
Njima je potrebna hitna reorganizacija.

Možda su promenili politiku pa su postali super ljubazni - možda će drug direktor da te primi i uz kaficu...eto da ti saopši tužnu situaciju na terenu : )

To je plus za njih jer iako nemaju tehničke mogućnosti...oni BRINU o nama, a to je retkost kako kod nas tako i u svetu : )
[ gutapn84 @ 17.01.2010. 17:06 ] @
:-) kod njih je totalna neorganizacija. Vrh svega - i sada kada pozovem 9813, kazu zahtev je odobren jos 16.12. , izvrsena su sva merenja, imate tehnicke mogucnosti, potrebno je samo da vas pozovu iz kor.servisa da potpisete ugovor.
[ alexandar_cajic @ 17.01.2010. 17:17 ] @
Njima je i to što nemaju ruter da ti daju - tehnička nemogućnost...e to će direktor verovatno da ti saopšti na sutrašnjem sastanku koji ti je zakazala sekretarica za 8:00.

Kad (ako) se sledeći put čuješ sa nekim od njih, kaži im da se dogovore između sebe šta je tačna informacija.
[ KilleX @ 17.01.2010. 17:18 ] @
I meni su tako pa sam otisao u telekom ljutito i dali su mi opremu . I ti bi to trebao da uradis jel oni ce nekom drugom dati opremu i onda ces se nacekati . Bolje idi tamo i trazi opremu .
[ alexandar_cajic @ 17.01.2010. 17:22 ] @
Sad kad ispratih malo tvoje postove kako treba, savetujem da obavezno odeš sutra kod direktora pa da mu opišeš kroz šta si sve prošao...spomeni i polemiku na našem najčitanijem forumu - ja jesam.
[ alexandar_cajic @ 18.01.2010. 21:16 ] @
@gutapn84

I...šta kaže diša ? : )
[ dakiyu @ 19.01.2010. 02:51 ] @
Mali info,prijatelj koji ceka ADSL oko 5 meseci rekli da ne ceka jer nema tehnickih mogucnosti, pa sam ga pre par meseci uputio da se napravi lud (zivim par zgrada pored pa nisam verovao da nema teh.mog.) i da se prijavi na novi broj 9818 i juce mu stigla oprema...info je da je onaj crni jetway modem i ima wireless,samo jedan LAN kabl (ja sam dobio 4) i iskljucen wireless po deafaultu...
[ gutapn84 @ 19.01.2010. 09:46 ] @
Drug direktor kaze da u mojoj centrali nema tehnickih mogucnosti i da ce ih biti verovatno ove nedelje. Pitao sam zasto u 9813 kazu da sve ima,on kaze da je to verovatno greska u programu. Ja mu kazem odete u prodavnicu da kupite hleb, jedna prodavacica kaze ima a druga da nema, kako bi se osecali. Kaze ne mogu iz bg da bolje znaju nego mi u paracinu. Pitam ja, zasto onda ne ukinete 9813? To vec nije u mojoj nadleznosti,kaze on. Ja kazem , onda se usaglasite jer radite u istoj firmi i izadjem.
[ calexx @ 19.01.2010. 10:42 ] @
Dobro si mu odbrusio. ;) Ostaje ti da se nadaš da te je zaokružio a ne precrtao.
[ dakiyu @ 23.01.2010. 19:27 ] @
Juce me zvali i danas doneli IPTV STB,posle skoro 5 meseci...kod komsije stigao WIFI ADSL ruter jetway takodje posle 5 meseci...znaci moze da se edituje naslov teme...
[ Take 5 @ 23.01.2010. 19:31 ] @
Moji drugari su prekjuče podneli zahtev u SM, a vec juče su ih pozvali da preuzmu svu potrebnu opremu za ADSL + IPTV (sve u roku kraćem od 24h !!!!!!)
Izgleda da su konačno nabavili sve što treba... (?)
[ alexandar_cajic @ 27.01.2010. 19:17 ] @
Citat:
calexx: Dobro si mu odbrusio. ;) Ostaje ti da se nadaš da te je zaokružio a ne precrtao.
- Nadam se da nisu toliki hmmm pa da ga zbog primedbe koja je na mestu stave na nekakvu crnu listu.

@gutapn84

Jel si dobio ili ne ?
[ gutapn84 @ 28.01.2010. 18:34 ] @
Naravno da nisam. :)))
:(((
Iako mi je obecano da cu dobiti u toku prosle nedelje.
[ scienceomatica @ 02.02.2010. 15:45 ] @
Nema vecih g..ana od Telekoma...usluge ip tv i interneta 4mb koristim skoro godinu dana. Navlacili su narod uzimanjem paketa za dinar i promotivnim paketima od 500 dinara. Pre nekoliko dana su drasticno poskupeli ip tv, tako da im je sada osnovni paket 860 dinara, dodatak desetak idiotskih kanala tipa mtv slovenacki i ostalo kosta 970 dinara, ukoliko se usudite da uzmete dodatni paket filmskih kanala izlazi na 1250 dinara, ili sa 3 Pink kanala cak 1370. To je drasticno skuplje od kablovskih koncepata programa, drugim recima, za duplo manje pare mozete da imate isti ili veci broj daleko interesantnijih kanala i tri puta brzi internet. Moguce je da neko namerno hoce da otera "klijente" Telekoma konkurentima, privatizacija se blizi, a nekome verovatno ide u prilog da sj..be Telekom. Narod se dzabe nada pojeftinjenju i gratis povecanjima internet usluga!
[ calexx @ 02.02.2010. 20:44 ] @
Izgleda da mi je bio dobar potez što sam na vreme odustao. Čak je i najava uz prošle tlf račune jednostavno netačna, najavljena je mogućnost da se po promotivnoj ceni dobiju osnovni kao i tri paketa preko i to košta manje nego što bi taj komplet koštao regularno. Ko neće, može da ih odjavi i nastavi sa osnovnim paketom po osnovnoj ceni ... i od juče nova promocija po kojoj je to cena osnovnog paketa a dodatni paketi su za dž. Više nema varijante da se neko odjavi pošto je to sada nova cena osnovnog paketa. Cena osnovnog paketa više nije 500+pdv nego 700+pdv a što su podmetnuti novi kanali ... očekujem sledeću promociju po kojoj će osnovni paket da košta 1521 a uz njega će za dž da daju sve ostale.
Stvarno su preterali, osnovni paket je tek tako poskupeo 40%.
[ dakiyu @ 02.02.2010. 21:41 ] @
Da,da...sad su stavili i na sajtu...ne mogu da verujem da uporno guraju hbo i cinemax fakticki u osnovni paket...a za fan gde mi trebaju samo wild i travel&living traze doplatu...nemoguce da ne mogu uzeti osnovni+fun jer guraju hbo i cinemax koji me ne interesuju...pa jer oni znaju da svako od nas (sa IPTV) ima adsl i da svaki film na svetu skine za 90 minuta sa sve prevodom?
Jedino mi zao sto je slika stvarno za trecinu bolja nego na TTV sa sve jadnim SOS kanalom ali sta ces,ja vracam...

Samo da nam Radujko svima ne polomi vrata rukom kad bude skinuo gips,tacna adresa ce stojati ko je vratio IPTV...