[ unisoft @ 08.09.2009. 12:18 ] @
Kupio sam knjigu C++ izvornik.Mada ima jedan problem nigde se u knjigi ne spominje koji kompajler se koristi za primere iz ove knjige.
Procitao sam prvih 50tak strana i javljaju mi se problemi pri testiranju primera iz knjige.( od 15 do sada samo mi je 1 radio )

Samo jedan od primera:

******************************************
#include <iostream>
#include <fstream>
#include <string>
int main()
{
int ia[10];
int index;

for (index=0;index<10;++index)
// ia[0]=0,ia[1]=1,i tako dalje
ia[index]=index;

for (index=9;index>=0;--index)
cout << ia[index] << " ";

cout << endl;
}
********************************************
U Visual Studiju C++ mi prjavi 3 iste greske : error C2065: 'cout' : undeclared identfider .E sada ja sam nasao na netu jedan besplatan program za C++ - zove se C++ free i kada u njemu iskopiram ovaj kod metodom COPY-PAST kod radi bez greski.

Moze li neko da mi objasni u cemu je problem.Sto ovaj kod ne radi u Visual Studiu C++,prijavi tri iste greske a u programu C++ free radi.Tek sam poceo da ucim C++ pa mi resenje moga problema morate detaljno objasniti gde gresim ...
[ X Files @ 08.09.2009. 12:27 ] @
Probaj da dodaš novu liniju:
using namespace std;

ispod:
#include <string>

Inače, prouči šta je to namespace.Alternativa ovom gore je eksplicitno navesti kom nemaspace-u pripada koja ključna reč/identifikator:

std::cout << ia[index] << " ";
std::cout << std::endl;
[ unisoft @ 08.09.2009. 12:37 ] @
E boga mu.Proradi kada ispod #include <string> dodah ovaj kod using namespace std; .Hvala ti puno.Sada radi i ne prijavljuje ni jednu gresku.

U predgovoru ove knjige pisa da je C++ standardizovan i bre kako nije hteo da radi ovaj primer i VS2008 C++ a u programu koji ko zna ko ga je pravio ( C++ Free ) radi bez greske.Brate moj ovo je samo jedan od primera koji nije hteo da radi,ima ih jos jedno 10.Dobro videcemo kada odmaknem sa citanjem sta ce se desavati ... ako budem imo jos problema cujemo se :).

Imam za tebe jedno pitanje - sta mislis jesam li kupio dobru knjigu za ucenje C++ Izvornik prevod treceg izdanja.Ja sam pocetnik sto se tice ucenja C++,ovo mi je prva knjiga a inace solidno poznajem VB i VBA ( procito sam dosta knjiga za ovaj programski jezik )
[ X Files @ 10.09.2009. 06:47 ] @
Nisam imao tu knjigu.

U svakom slučaju za izučavanje primera iz knjige (koji nisu specifični za neko konkretno razvojno okruženje/kompajler), pogledaj na primer ovu temu/poruku:
http://www.elitesecurity.org/p1914937
[ markojagodic @ 26.11.2010. 15:16 ] @
koristim istu knjigu kao i @unisoft probao sam na primeru koji si prilozio u prvoj poruci sve radi bez greske ali recimo kod drugih primera desava mi se da zavrsi program do kraja i onda nece da ga otvori, ili to ili ga samo otvori i cim ukucam prvo slovo on ga zatvor, ne znam sta da radim, mnogo sam se iznervirao
_____________________________________________________________________
Posetite www.limundo.com/ref/markojagodic