e evo instalirah Delphi 4 jer 6-ice nemam (ne bi bilo loshe da neko ostavi link gde ima da se skine ono za dzabe sa proverenim krakom itd

)
Veoma mi se svido sa Database Desktop sam napravio jednu tabelu dbf dBase IV i napravio formu za unoshenje i update podataka...
takodje mi se veoma svidelo sto sam vec imao kompajlovan fajl "Project1" podsetio sam se i paskala malo ... shto me je odmah asociralo da se javim profesoru koji je Delphi Fun

...
Imam jedno pitanje tj dva
prvo je : Fajl Project1.exe (ovaj kompajlovani) da li on u sebi vec ima onu tabelu.dbf koju sam napravio pomocu Database Desktopa?
drugo pitanje za pokretanje Project1.exe aplikacije na drugom kompu koji nema nishta osim windowsa instalirano da li treba josh neshto da instaliram ili je dovoljno da prekopiram samo fajl Project1.exe i da startujem?
Steta shto nije multi platform ...
Ovo je josh jedan dokaz za mene kada chovek poznaje jedan tip kao ja npr. Oracle Aplikacije ili Lotus sve ostalo se veomo brzo savlada i na slepo jer chovek otprilike zna shta i gde treba da se radi...
Ja sam muke imao dok nisam Lotus sistem nauchio(ne lotus smartsuite nego domino tj baze podataka od IBM-a) kada sam malo skontao onda sam upao u oracle koji me je toliko namrcvario da ne moze biti gore... ali vrede sve te muke jer chovek je veoma opasna zivuljka ako ije izmuchen i izmrcvaren...
pozdrav svima