[ djvlajko @ 09.09.2009. 12:22 ] @
Godinama razvijam programe za rad sa bazama podataka (povremeno i ostale...) u VB6. Svestan sa da je taj alat odavno "out off date" i razmisljam o prelasku na neki novi. Logican put bi bio ka npr VS2005 ili VS2008 ali se "narogusim" od slozenosti razvojnog okruzenja. U firmi u kojoj radim postoji potreba da se jedan stari i jako vazan program (za koji nemamo nikakvu podrsku niti source code) zameni novim. U pitanju je cista desk-top aplikacija koja radi na 10-tak racunara razlicitih generacija PII, PIII, PIV ...

Razmisljma da b mogao da proban sa Delphi 2007 for Win32.

Ima li neko iskustva sa njim. Bitne su mi graficke sposobnosti, rad sa txt datotekama, sa Acessom itd.

Pored toga, kakav je sa brzinom izvrsavanja na sporijim racunarima.

Pozz ...
[ captPicard @ 09.09.2009. 13:19 ] @
Dati ću ti svoje kratko mišljenje, makar mislim da će savkic to napraviti puno bolje.

Šta podrazumijevaš pod grafičke mogućnosti?

Rad sa txt datotekama je jednostavan i imaš gomilu primjera na netu, tu ne bi trebao imati problema.

Baš moraš raditi sa Accessom? Ako ne, preporučam Firebird, besplatan je i jako se dobro "slaže" sa Delphi-em.

Sa brzinom izvršavanja na starijim računalima ne bi trebao imati problema, makar to uvelike ovisi o kvaliteti koda.
[ djvlajko @ 09.09.2009. 13:53 ] @
Sto se tice grafickih mogucnosti, pretpostavljam da je slican VS-u.

Access mi je bitan jer dosta drugih programa koristi upravo taj format podataka i cesto ih moram ukrstati pa ne bih da previse komplikujem.
[ savkic @ 09.09.2009. 14:59 ] @
> Razmisljma da b mogao da proban sa Delphi 2007 for Win32.

Onda bolje uzmi D2010 koji je nedavno izašao, problem ti može biti što trenutno nema knjiga za njega ali možeš koristiti neku za starije izdanje.

> Ima li neko iskustva sa njim. Bitne su mi graficke sposobnosti, rad sa txt datotekama, sa Acessom itd.

Sve je to podržano, naravno ako ranije nisi radio sa njim očekuj planiraj jedan period upoznavanja.

> Pored toga, kakav je sa brzinom izvrsavanja na sporijim racunarima.

Delphi pravi native aplikacije tako da ćeš sigurno dobiti veću brzinu od VB programa.
[ djvlajko @ 09.09.2009. 22:53 ] @
Zahvaljujem ...