[ igvan @ 10.09.2009. 12:28 ] @
Modem je USB Connexant Access Runner ako se ne varam i ostao mi je od Sezama. Ima samo jedan USB port.
Nasao sam drivere na Net-u i instalirao. Zatim sam povezao modem i u control panelu se pokazao ADSL signal.
Zatim sam ukucao svoj user i pass([email protected]...) koji sam dobio od telekoma i kliknuo dial.

Odgovor je uvek isti: Remote computer did not respond...

Help!

[Ovu poruku je menjao igvan dana 10.09.2009. u 15:11 GMT+1]
[ TSF @ 10.09.2009. 12:40 ] @
Ti ono bese cekas modem od telekoma kao i ja? I samim tim nisi potpisao ni ugovor?
Ako je tako onda koliko sam ja razumeo ne mozes da se nakacis preko telekoma sve i da imas huawei jer oni tebi pustaju signal onog trenutka kad potpises ugovor a posto ti to pretpostavljam nisi uradio zbog nestasice modema samim tim ti nisu ni pustili signal.
Neka me neko ispravi ako gresim ali ja sam tako razumeo.
[ igvan @ 10.09.2009. 13:27 ] @
Da, ali sam ja probao modem na poslu gde imam telekom ADSL i imam user i pass.

Samo sam skinuo HG510 koji su mi oni dali i eksperimentisao sa sezamovim modemom.

[ popiosam @ 10.09.2009. 14:01 ] @
Modeme provajder aktivira po MAC adresi tako da nije moguce prikljuciti modem koji ti oni nisu dodelili u svom sistemu, manite se corava posla to ne funkcionise onako kako vi mislite. Korisnicki nalog se otvori dodeli modem, aktivira u sistemu i to samo oni mogu da odrade.
[ Milan Ogrizovic @ 10.09.2009. 14:07 ] @
Citat:
popiosam: Modeme provajder aktivira po MAC adresi tako da nije moguce prikljuciti modem koji ti oni nisu dodelili u svom sistemu, manite se corava posla to ne funkcionise onako kako vi mislite. Korisnicki nalog se otvori dodeli modem, aktivira u sistemu i to samo oni mogu da odrade.

ne bih rekao da je tako
jer sam se kacio i bez telekomovog modema samo ti treba onaj user i pass u formatu [email protected]
onaj user i pass za mail nije za logovanje na adsl

[ bachi @ 10.09.2009. 14:08 ] @
+1
[ rajco @ 10.09.2009. 19:19 ] @
+2
[ mast3r @ 11.09.2009. 07:48 ] @
Citat:
popiosam: Modeme provajder aktivira po MAC adresi tako da nije moguce prikljuciti modem koji ti oni nisu dodelili u svom sistemu, manite se corava posla to ne funkcionise onako kako vi mislite. Korisnicki nalog se otvori dodeli modem, aktivira u sistemu i to samo oni mogu da odrade.

Telekom nema MAC filtraciju.
[ x3mann @ 11.09.2009. 14:28 ] @
ja sam prosle godine zamenio za vreme novogodisnjih praznika modem sa drugom
On mi je dao njegov D-Link sto je bio kod Euneta a ja sam njemu moj telekomov Hvajac 882MT i sve radilo u oba slucaja OK naravano uz setovanje pass na pure bridgeu :D
[ Markoxxx @ 13.09.2009. 10:13 ] @
Moze se menjati kao za dialup, konekcija se vrsi userom i passom ;)