[ Nedeljko @ 11.09.2009. 10:48 ] @
| Citat: CodePlex - Bilijeva komuna
The CodePlex Foundation, a non-profit foundation formed with the mission of enabling the exchange of code and understanding among software companies and open source communities, launched today, September 10, 2009.
Incorporated as a 501.c6 non-profit, the CodePlex Foundation was created as a forum in which open source communities and the software development community can come together with the shared goal of increasing participation in open source community projects. The CodePlex Foundation will complement existing open source foundations and organizations, providing a forum in which best practices and shared understanding can be established by a broad group of participants, both software companies and open source communities. Initial funding for the Foundation comes from Microsoft Corporation.
Šta je sledeće? Windows i Office u fulu pod GPL? |
[ combuster @ 11.09.2009. 11:19 ] @
I have a bad feeling about this... :(
[ Nedeljko @ 11.09.2009. 11:57 ] @
Misliš da čika Bili neće lepo razumenti gradivo? Ma, jok, ako bude uredno hvatao beleške, pa to kući prorađivao, sve će biti u redu.
[ icobh @ 11.09.2009. 12:31 ] @
Čekamo Ivana i njegovo mišljenje o svemu ovom...
[ Ivan Dimkovic @ 11.09.2009. 13:12 ] @
Citat:
Incorporated as a 501.c6 non-profit, the CodePlex Foundation was created as a forum in which open source communities and the software development community can come together with
http://en.wikipedia.org/wiki/Astroturfing
Klasican primer astroturfinga, a sta drugo.
[ combuster @ 11.09.2009. 13:32 ] @
Exactly :(
E sad da li ce upaliti i u kojoj meri videcemo... Kako su krenuli, prvo sa Hyper-V poceli pa obustavili pa sad kernel hackeri, koji su ulozili silu truda da te njihove brljotine upristoje koliko toliko da bi usao kod u kernel, kukaju ko suri pilici. A do tad auuu Microsoft contributes code to linux kernel :P
[ Nedeljko @ 11.09.2009. 13:33 ] @
Može li detaljnije objašnjenje?
[ combuster @ 11.09.2009. 13:35 ] @
[ Nedeljko @ 11.09.2009. 14:08 ] @
Ja ipak mislim da od Nove Godine treba očekivati Windows + Office pod GPL kompatibilnim uslovima u fulu ;) (xe, xe, xe...)
[ combuster @ 11.09.2009. 14:27 ] @
rofl, in our worst nightmares (or wildest dreams) xe xe xe :D
[ djoka_l @ 11.09.2009. 14:33 ] @
Pre bih rekao da MS može da dobije ovim, recimo da stavi gecko ili webkit u IE 9 
[ Illiron @ 11.09.2009. 16:07 ] @
A šta ih je do sada sprečavalo da to urade?
[ Illiron @ 11.09.2009. 16:17 ] @
[ Ivan Dimkovic @ 11.09.2009. 18:31 ] @
Meni nije uopste jasno sta se ljudi loze na te korporativne "izlive dobre volje"
Svaka korporacija ima dva jedina cilja:
a) profit
b) rast
I to je sve - ako neka korporacija na jednom pocne da prica o otvorenosti, slobodama, bla bla bla, to uvek ima agendu u funkciji njenog profita i rasta. Ti izlivi otvorenosti su totalno bljutavi i ovo opasno izgleda kao klasicni astroturf, kao sto rekoh.
Microsoft mora do nekle podrzavati Open Source jer postoji podebeo deo trzista gde se zahteva interoperabilnost i podrska MS-ovih tehnologija - Hyper-V kernel patchevi za Linux su samo jedan primer, a ima ih jos.
Takodje, sa ovakvim projektima Microsoft uvek moze da se pravda pred sudovima - eto oni jos imaju i fondaciju bogtemazo - zamisli....
Move on, nothing to see here.
[ combuster @ 11.09.2009. 18:58 ] @
Ali prave hype, mozda ti marketinski menadzeri u microsoftu su konacno poceli da razmisljaju opasno...
[ Ivan Dimkovic @ 11.09.2009. 19:15 ] @
Vidi, ja sam imao situaciju pre par godina da mi u kancelariju dodje marketing droid koji me pita "can we open source something" - na moj zacudjeni pogled je samouvereno rekao kako je to kul, jer dobijas "support in communities"
Sta reci....
Ne, nije ti potrebna velika pamet :-)
[ combuster @ 11.09.2009. 19:37 ] @
LMAO! :D
Pa sta znam, ovo nije bas ono sa neba pa u rebra, lepo su oni ovo zamislili, mozda planiraju da navuku mlade genijalce da bi pisali u dalj na codeplex-u, ono bravo mali, ti si nas idol, dodji ovamo... Time bi mogli da smanje ionako mali broj buducih geek-ova koji ne rade nista drugo nego rade beta testing i patching i to za dz... :)
Plus, kao sto rece ti, jbg ne doniraju samo crncicima u africi nego i omogucavaju sirotinji da free of charge koriste kvalitetna software-ska resenja koje rade profesionalci a ne neki zbudzeni sa konca i konopca sto se dogovaraju preko chat-a i mailing lista o tome sta ce i kako ce pre code freeze-a...
[ Ivan Dimkovic @ 11.09.2009. 19:41 ] @
Sto se privlacenja klinaca genijalaca tice, Microsoft jebe to sto su postali >dosadna< kompanija. Bas kao IBM u vreme kada ga je Microsoft izlupao po pitanju OS-a.
[ Nedeljko @ 11.09.2009. 21:05 ] @
Ma, čika Bili nije video šta mu rade iza leđa dok je čekao sa ostalim penzosima u redu za mleko.
[ sstanko78 @ 11.09.2009. 21:21 ] @
CodePlex postoji odavno. Volim da ga poredim sa recimo http://www.codeproject.com/.
Uglavnom, sadržaj je sličan: komponente (vrlo često izuzetne) za ASP.net,WPF,WCF,
Windows Forms, Silverlight zatim razni alati i O/R maperi.
Nema source-a windowsa ili office-a :)
[ Nedeljko @ 11.09.2009. 22:16 ] @
Citat: sstanko78: Nema source-a windowsa ili office-a :)
Biće, biće, samo se strpi!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|