|
[ MladenIsakovic @ 12.09.2009. 14:37 ] @
| Malo bih se posavetovao sa vama.
Treba mi televizor u selu, budući da je dosadašnji riknuo. Imao sam SONY 77 cm ekran, sa katodnom cevi, 2 skarta, S-video, i riknuo, bio kod majstora, kaže da riknula neka ploča sa štampanim kolima, merio i ekran, i on pri kraju. Ja sam njega uzeo polovnog od jednog lika koga znam, još pre 7-8 godina, on dovozi to iz Nemačke i Austrije, i prodaje, i uzeo sam ga bio za 100 evra tada. Kaže mi majstor da će me opravka koštati 40 evra otprilike, a i opet mož’ da se desi da mi opet rikne, i da mi se ne isplati, kad za te pare plus još malo, mogu uzeti drugi televizor. I tako i odlučim. Odem opet do tog lika što sam uzeo tog Sony-a od njega, ima 2 koja su mi se svidela. Jedan grunding 61 cm ekran, i Nokia isto 61 cm ekran. E sad, taj Nokia mi se baš svideo, al’ ja sam tek danas prvi put saznao da i Nokia pravi televizore, a lep, ima 2 scarta, S-Video, teletekst, mnogo toga, baš televizorčić k’o lutkica, al’ nisam hteo da uzimam, malo bih da se posavetujem, kakve su te nokie? Nokiu ceni 7000 dinara, a tog Grundinga 9000. On mi savetuje grundinga, al’ meni zapala za oko baš ta Nokia, pa bih da pitam ima li ovde neko iskustva sa tim Nokia televizorima, kakvi su, vredi li uzimati? Da uzmem neki LCD u selu, neću, tamo nemam ni kablovsku, već hvatam sliku običnom antenom, i slika je ok, za to što može da uhvati, zato mi ne treba nešto baš extra i da je novo. Treba mi da mogu da pustim film sa kompa na tv-out, teletekst i antena, i da je tv pouzdan. E sad, polovno nikad nije sasvim pouzdano, al’ znam tog lika, i znam da se niko nije žalio da uvaljuje krševe. Pa i ovaj Sony mi je za 100 evra radio odlično 8 godina, a odličan televizor. E sad, ne bih ni da otpišem opciju digitalnog prenosa, jer koliko sam uspeo da se informišem, u selu ću otprilike početkom iduće godine moći da dobijem adsl, uradiće centralu, pa ako budu nudili openTV, uzeo bih i to.
I da ne dužim, ima li ko iskustva sa Nokijama, ili da uzmem tog grundinga? |
[ nessha @ 12.09.2009. 15:01 ] @
Malo podataka, ali bih se usudio reci da su oba dva televizora vrlo, vrlo dobra ! Da si nam bar napisao koji su modeli u pitanju, da bi smo skapirali koje su to sashije... jesu li 100Hz ili ne... ajd" dopuni malo s" podacima !
Naravno mozemo pricati generalno o doticnim modelima, ali u kakvom su stanju konkretno ti aparati... tesko je reci na nevidjeno !
Ako bi nas bar obavestio za Grundiga koji je "CUC" (koja sashija), a za Nokiu barem da li negde pozadi pronalazis oznaku tipa FS, FX, MX ...jos bolje model !??
[ MladenIsakovic @ 12.09.2009. 15:33 ] @
A znam, nisam zapisao, ne znam napamet. Taj grundingov je srebrnasto-beli, 61 cm, ima 2 scarta, stereo zvuk, S-video, teletekst, slika je odlična, kao i Nokija crna, isto 2 scarta, s-video, stereo, crn tv isto dobra slika, al' modele ne znam napamet, moraću da svratim ponovo pa da zapišem.
[ nessha @ 12.09.2009. 15:45 ] @
Ma mislim da slobodno mozes kupiti bilo koji (a mozda i oba... he, he, he) s tim sto blagu prednost dajem Nokii !
[ MladenIsakovic @ 14.09.2009. 22:17 ] @
Ovako, bio sam odlučio uzeti ipak nov TV, i celo popodne obilazio Šabac, uzduž i popreko. PLanirao sam uzeti nekog Samsunga, oko 60 cm dijagonale, i krenem redom. Obišao sam sve prodavnice u gradu, i velike i male, i tržne centre, sem jedne koje sam se setio tek kad sam došao kući, i situacija je sledeća:
imaju na stotine televizora, od čega 90% LCD modeli, a od CRT modela ima samo Vivax i poneki Fox, i to uglavnom dijagonale 30-40 santimetara! Samo na jednom mestu ima jedan Vivax 74 cm dijagonale, košta 18000. Na sve modele daju 30 meseci garancije.
Ništa nisam uzeo, ja nekako ne volim i ne verujem tim kinezima ama baš nikako. Pogledaću sutra ili prekosutra ako sutra ne stignem još u taj C-Elektronic, znam da oni u sklopu randnje imaju Samsungov servis svačega, ako oni nemaju, niko nema. Prodavci kažu da je Samsung od nove godine prestao sa proizvodnjom CRT televizora, i da ih mogu naći samo ako neko od prodavaca ima još na lageru. Znači, u celom Šapcu, od CRT-a, samo Vivax i fox, sve ostalo su ovi tanki, naravno, ima i Samsunga, filipsa, soni-ja, i svih ostalih.
I tek na kraju stanem ovamo u radnju gde ovaj prodaje tog grundinga i Nokiu, da bih zapisao koji su tačno modeli, pa da vas pitam ovde, međutim zatvoreno  Vidim grundninga, Nokiu ne vidim, izgleda da ju je prodao, 'bem li ga.
Sad sam u drugoj dilemi: uzeti tog grundinga 62 cm ekran, 2 scarta, i gomile koječega, za 9000 dinara, il' da uzmem Vivax-a ili FOX-a, ako nađem odgovarajuću dijagonalu za 17-18 hiljada?
[ nessha @ 14.09.2009. 22:34 ] @
Da da... sad si u "trilemi" izmedju Grundiga, Vivaxa i Foxa; Ako jos malo sacekas neces vise biti u trilemi nego u dilemi !
Pogodi izmedju cega ! Al" to vise i nije dilema jer su i jedan i drugi nista vise nego nuzno ZLO !
[ MladenIsakovic @ 14.09.2009. 23:33 ] @
E sad...
Pa dobro, moje mišljenje je, ako je ovaj Grunding OK, iako polovan, al' ne neka budževina - radije bih dao 9000 za njega, nego 18000 za Vivaxa ili FOX-a?
A tvoje mišljenje je...?
[ nessha @ 15.09.2009. 00:05 ] @
Moj stav je valjda toliko ocigledan a mogu ga i korigovati; Preciznije: Cak i kad bi cene bile iste ja bih pre uzeo tog Grundiga nego ove Kineze !
Ma da, kao sto sam vec i rekao, preferirao sam tu Nokiu... Imao sam, naime, utisak da se radilo o Nokii FX serije koja je, inace, odlican TV !
[ MladenIsakovic @ 15.09.2009. 01:08 ] @
Citat: nessha: Moj stav je valjda toliko ocigledan a mogu ga i korigovati; Preciznije: Cak i kad bi cene bile iste ja bih pre uzeo tog Grundiga nego ove Kineze !
Ma da, kao sto sam vec i rekao, preferirao sam tu Nokiu... Imao sam, naime, utisak da se radilo o Nokii FX serije koja je, inace, odlican TV !
Tako ću i da uradim, sutra ću još pogledati ovde u C-Electronics, ako nemaju Samsunga, ili bar nešto slično, uzeću tog Grundinga, pa šta mi Bog da. Pa i ovog Sony-a što sam imao, uzeo sam na istu foru od tog istog lika za 100 evra, i služio me je bez problema 8 godina. Jeb'ga, odslužio je svoje, valjda neću ni sa ovim Grundingom biti qratije sreće 
Hvala, Nešo 
[ madeinle @ 16.09.2009. 01:52 ] @
Ja sam mislio da je reklamiranje zabranjeno  Ako uzimas grundiga nemoj da trosis tih 9000 din. koje mislis da bi ustedeo, zatrebace ti ubrzo. Ne spadaju svi kinezi u isti kos, vivax sa philips ekranom i philips sasijom predstavlja dobru kupovinu. Daje odlicnu sliku i jeftin je za odrzavanje, 2 godine garancije, plus veci ekran 72cm vs. 61cm a uz to jos i pure flat. Staro pravilo ko ne plati na mostu...
[ MladenIsakovic @ 16.09.2009. 02:10 ] @
Vidiš, nisam znao za to da Vivax ima Phillips-ove ekrane 
A reci mi, kakvi su sa menijima? Jedan komšija je prošle godine uzeo, ja mislim neki Benq, ili - ne sećam se, neki tako egzotičan TV, ja sam tonu živaca prolio samo da mu memorišem kanale, tipa 24 kanal na broj 2, itd. Na mom Sony-ju, brate, stisnem C24, M dugme (memory), zatim stisnem dugme 2, potvrdim, i ćao.
A kako da znam koji Vivax ima filipsovu šasiju i ekran? Evo pogledaj molim te ovde pa pri dnu strane imaš ovaj od 61 cm i od 74 ova 2, ta 3 modela me, recimo, zanimaju. Kako da znam da li je to to?
[Ovu poruku je menjao MladenIsakovic dana 16.09.2009. u 03:39 GMT+1]
[ nessha @ 16.09.2009. 09:30 ] @
Eeee moj Mladene ! Kod kineza ces tesko da "stisnes C" i ukucas kanal ! PLL tuning koji je standard za iole ozbiljan TV, za Kineze je "La vilage Espagne" !!! Pogledaj im izgled menu-a pa ces videti o koliko ozbiljnim televizorima se radi... kod vecine je isti ili gotovo isti... ah da... nije bas skroz isti.... razlikuje se LOGO... kod jednog pise VOX a kod drugog FOX !
Eeee ako pise VIVAX to je druga stvar... on je verovatno skuplji... ima vise slova !
[ filka @ 16.09.2009. 10:24 ] @
U tog Vivaxa moze samo Procesor da je Philips i eventualno ic koje preklapa AV/Tuner :)))) drugo NISTA
[ MladenIsakovic @ 16.09.2009. 12:55 ] @
Ovaj Grundig, saznao sam model, to je grundig Elegance 63 ST 63-2103 Dolby
Vredi li 9000? Ako je ok, danas da ga uzmem.
[ madeinle @ 16.09.2009. 17:56 ] @
Elegance serija je turski a ne nemacki grundig, tako da je kvalitet prilicno slabiji. Odmah mi je bilo sumnjivo kada si rekao da je sive boje, prvobitno sam mislio da je tv prefarban, sto rade neki prodavci da bi im tv-i izgledali novije. Sto se tice vivaxa naravno da nije 100% philips, ali zar nije najvaznije da ekran i procesor budu philips. Hocu reci da je prilicna razliku u odnosu na npr. Vivax sa kineskim ekranom ili u prevodu manje zlo.
[ tomazo @ 16.09.2009. 18:59 ] @
Citat: madeinle: ali zar nije najvaznije da ekran i procesor budu philips.
Philips ali ko ih proizvodi ? ...."Made in EU ili PRC ili China ili itd..itd...." i ko zna još gde ?! 
[ madeinle @ 16.09.2009. 19:35 ] @
To je dobro pitanje. To sto je philips je 100% genuine, jedino je pitanje koliko je to staro. Ali kao i prilikom kupovine polovnih tv-a, ukoliko se poseduje odredjeno znanje moze se kupiti odlican tv.
[ nessha @ 16.09.2009. 19:40 ] @
Da da... Grundig je Turski i ne valja za 9000, a Vivax je Kineski i valja za 18000 !!!???
A sta cemo sa cinjenicom da skoro celu zadnju deceniju sve CRT televizore u svetu (osim kineskih) prave Turci !? Znaci postoje dva proizvodjaca u svetu:Turci i Kinezi ! Pa ko sta voli ! A ko nece ni jedno ni drugo a ipak zeli CRT onda ce izbor morati da potrazi medju nesto starijim CRT TV-ima madju kojima ima itekako dobrih ! Tu su pojedini modeli recimo Nokie, Loewe-a, Philips-a, Grundig-a, Thomson-a, Finlux-a...;
E sad sto tu treba malo znanja prilikom kupovine... sta se tu moze ! Znaci ako odaberes dobar model i naravno da je u top-stanju onda je to prava kupovina... a onaj ko ne zna da izabere sta mu drugo preostaje nego Kinez !
Taj ionako ne zna za bolje a i nije za bolje !
[ MladenIsakovic @ 16.09.2009. 20:16 ] @
Onda ništa, tražim dalje 
Imam sad 2 opcije, bio sam do servisera, meni je na mom Sony-u otišlo neko integralno kolo, a ovaj serviser kod koga sam ga nosio kaže da su mi na nekom meraču i boje loše i ekran, međutim moje bolje su svakako neuporedivo bolje od ovih vivaxa koje vidim po izlozima, a o geometriji slike i da ne pričam.
Malopre sam bio kod jednog servisera, stariji čovek, zna se sa mojim ocem, radili su godinama zajedno pre, on mi kaže da donesem tv, i da je ekran, ako se normalno pojavi slika kad ga upalim, a ne sporo, verovatno u redu, i ima integralno kolo za Sony-a, da ga donesem ujutro. Prethodni serviser mi je rekao da će me popravka koštati 40 evra, i da ne garantuje da neće riknuti ponovo za 2-3 meseca. Ovaj kaže donesi, znam ti oca, neću te prevariti, reći ću ti, ako te popravka bude skupo koštala, imam i ja iz Nemačke Phillipsa sa scartovima, S-video i i sve ostalo, ima i drugih modela, pogledaj.
I tako, odneću sutra Sony-a, pa ako ne bude skupo, bolje da popravim njega pa da me služi bar godinu-dve, do tada će i cene ovih tankih pasti, a ako ne, uzeću tog Philipsa za 100 evra, pa nek me služi bar 2-3 godine, nek' ide u vraga, ne znam više u šta da verujem.
[ madeinle @ 16.09.2009. 21:03 ] @
Ja mislio covek hoce da kupi tv pa rekoh da mu pomognem, tek sad vidim o cemu se ovde zapravo radi. Uzalud utrosih svoje vreme. P.S. I dalje tvrdim da vivax sa philips ekranom i procesorom i 2 god. garancije predstavlja pametniju kupovinu od tog grundiga ili slicnih sa manjim i neravnim ekranom. Uz sve to taj vivax imace bolju sliku od tog grundiga. (naravno da postoje i vivax tv-i koji su sa kineskim ekranom i koji imaju ocajnu sliku)
[Ovu poruku je menjao madeinle dana 16.09.2009. u 22:15 GMT+1]
[ nessha @ 16.09.2009. 21:49 ] @
Pa najbolji nacin da covek ne trosi svoje vreme uzlud je da nesto nauci !
A nauciti da se TV ne sastoji samo od ekrana... i nije narocito tesko !
[ MladenIsakovic @ 16.09.2009. 23:25 ] @
Upravo tako 
A ne znam, kad sam video sliku na jednom Vivax-u i jednom Fox-u danas u radnji jednoj - pa moj Sony koji ima 10 godina koji je pokvaren - je tata u odnosu na njih, i što se kvaliteta boja, kontrasta, oštrine i geometrije tiče! I kako sad s' konja na magarca 
Videću sutra, ako ne popravim tv, videću kakav je taj Philips. Ne znam, još uvek ne mogu da uzmem Vivaxa, Weg-a ili Fox-a, ne znam, ne da mi se 
[ nessha @ 16.09.2009. 23:36 ] @
Philips-a slobodno uzmi ali samo ako je 28 inch-a... ako je 29 inch-a preporucio bih ti da ga zaobidjes !
[ madeinle @ 17.09.2009. 00:50 ] @
Mladene previse si providan i vrapci na grani su ukapirali svrhu tvojih postova. P.S. Vidim da ces zaraditi jedan tv made in WEST Germany
[ MladenIsakovic @ 17.09.2009. 01:41 ] @
Citat: madeinle
Mladene previse si providan i vrapci na grani su ukapirali svrhu tvojih postova. P.S. Vidim da ces zaraditi jedan tv made in WEST Germany
O čemu pričaš, stvarno te ne kapiram? Koja je svrha, 'leba ti, ajd prosvetli me. To što ne volim Vivaxe, Foxove i ostale "žnj" televizore, i što svojim očima vidim da im slika nije na nivou (bar onima koje sam ja video) mog starog Sony trinitrona od pre 10 i kusur godina - tebi govori da sam postavio temu bezveze?
Stvarno bezveze. Ili ja nešto nisam skapirao iz tvojih postova....
Citat: nessha
Philips-a slobodno uzmi ali samo ako je 28 inch-a... ako je 29 inch-a preporucio bih ti da ga zaobidjes
Hmmm, ja sam zapravo mislio uzeti nešto manje, ako ima. 28 inča, to mu dođe nešto malo preko 71cm dijagonale, a ja bih oko 60. Ne bih neku glomaznu spravu, da mi treba još neko da mogu da ga ponesem. Ovaj Sony kad treba da ponesem, rađe bih da mi šamar neko opali, težak k'o crna zemlja, a velik, pa je em težak, em nezgodan za nošenje. Ali u svakom slučaju, videću šta čovek ima.
[ nessha @ 17.09.2009. 10:19 ] @
Ok, ok... mozes i manji... recimo 25 inch-a...i tu nema problema! Znaci 20, 21, 25, 28 inch-a sve to moze ...svi su OK jedino je 29-ka za izbegavanje !
Ta famozna 29-ka je A68ESF... kad valja-valja... daje najbolju sliku od svih ekrana...al" nazalost retko valja !!!
Ovi ostali su pouzdani...sasvim OK....
25-ica ti je obicno A59EAK...
28-ica A66EAK... ...Barem kad je Philips u pitanju.... kod Philipsa su obicno te vrste ekrana ugradjene, dok kod Nokie pretezno dominira Videocolor, kod Grundiga je sarenilo... najvise je ugradjivao Philipsove ekrane, ma da ima i Thomson-a, Videocolor-a itd !
[ MladenIsakovic @ 17.09.2009. 17:50 ] @
Hehehe, operacija uspela, pacijent umro 
Elem, bio sam u servisu, kaže majstor na Sony-u ekran prso, pušta vazduh, i zato riknjava, on namesti, on opet izgori za max 10 minuta. Kaže, najisplativije ti je da ga nosiš do prvog kontejnera. Što se tiče Phillipsa kojeg mi je rekao, ima ga, ali ekran 80 i nešto santimetara, traži 250 evra za njega. Zahvalio sam se i izašao.
Danas sam zvao radnje po Beogradu, za koje sam uspeo pronaći broj fona, niko nema ništa od CRTa sem Vivaxa, Foxa, e imaju i poneki Daewoo 
Ovamo gde su bili polovnjaci, onaj grundig otiš’o, ima neki drugi elegance, izgleda kao da mu je 50 godina, nema ni scart ni s-video, ništa.
Od onih na oko lepih, ima jedan mali Phillips 37cm dijagonale, on ih ima, al’ mi je mali, i ima neki Thomson, dijagonale oko 74-5cm, rekao bih odokativno, radnica ne zna tačno, a nisam imao metar pri sebi da izmerim, košta 10 000 dinara. Onako, sivi, lepo izgleda, ima 2 scarta, S-video, i konektore za kameru. Sad, šta je unutra, ne znam.
I tako, izgleda da će madeinle na kraju biti u pravu, moraću izgleda uzeti onog 74 cm Vivaxa TV-2921PF, evo ga pri dnu ove stranice a evo mu i slika u prilogu
Jeb'ga, ne znam, da uzmem ono što mi odgovara, izbor mi je sve manji, da ne kažem - nikakav.
[ Stolled @ 17.09.2009. 18:02 ] @
Ma ne sekiraj se, nisi ti ni prvi ni poslednji koji nije poslušao čoveka koji se razume u to što radi. 
[ MladenIsakovic @ 19.09.2009. 20:09 ] @
E pa, problem sam rešio 
Elem, uspeo sam pronaći novog Samsunga 71cm u Koceljevi (za one koji neznaju, varošica 40-ak km od Šapca) u jednoj privatnoj prodavnici mešovite robe, jedan jedini bio, ima još samo jedan Phillips 51cm, a u drugoj prodavnici ima jedan Gorenje 71cm dijagonale. Platio sam TV 21900 dinara, to je Samsung 71cm, 100 Hz, ima scartove, s-video i to kao činč i kao klasičan izlaz, levi i desni auto-in-out, meni na srpskom (između ostalog) i sve živo. Novo je novo, jedva ga nađoh, kao što mi i rekoše ljudi, da mogu naći samo tako negde u privatnim radnjama, ako je zaostalo na lageru, u veći tržnim centrima nema. Elem, podesio sam ga, sve radi, slika je odlična, zadovoljan sam 
Tako da, problem je rešen, hvala svima na pomoći i sugestijama, posebno tebi nessho, živ bio, svaka ti dala 
[ nessha @ 19.09.2009. 22:09 ] @
E nek ti je sa srecom, i da te lepo sluzi !
Dobro... kakva je situacija danas, to ti jos i nije tako los izbor !
A za ovo poslednje samo mogu reci: CUO TE BOG !!!
I ja tebi zelim isto !
[ madeinle @ 20.09.2009. 02:05 ] @
Steta sto nisi uzeo neki od tv-a iz halo oglasa, ima tu puno dobrih npr. onaj oglas koji pocinje: "tv u boji..."  p.s. da ne dodje do zabune, ne promovisem kineske proizvode, samo sam napomenuo da sam imao prilike testirati jedan vivax sa philips ekranom i philips procesorom koji je imao solidnu sliku, ali sam testirao i 3-4 vivaxa koji su imali ocajnu sliku (ukljucujuci 1 sa Huafei ekranom). Tacno je da je 95% skarta, ali...
[ madeinle @ 20.09.2009. 02:21 ] @
... nadje se i onih 5%. Secam se kad je poceo masovni uvoz polovnih monitora, smejao sam se ljudima koji su kupovali nove monitore i kupio sebi odlican hitachi monitor sa perfektnom slikom ALI pre toga sam zaobisao desetak zbog ocajnog stanja u kojem su bili. Tako da i dalje tvrdim nije svaki polovan tv (zna se na sta mislim) bolja kupovina od bilo kog novog kineza. Mogli bismo da prosirimo temu i pricamo o refurbished lcd tv-ima...
[ madeinle @ 20.09.2009. 02:33 ] @
...pri tome ne mislim na one iz TM-a vec na... ma znate i sami, bar vecina. Ipak je bolje da ne ulazimo u to jer nekim ljudima se ne bi svidelo sta imam reci. Bitno je da je Mladen "kupio" "nov" tv (proizveden jos dok smo bili svetski prvaci u kosarci) koji mu se dopada, to sto taj tv ne vredi ni 17k koliko kosta u TM-u nema veze, to je najmanje vazno.
[ MladenIsakovic @ 20.09.2009. 20:51 ] @
A ti shit-Vivaxi vredi više, jel' tako?
I šta ti znače ti navodnici, čemu tolika ironija? Jesam ja tebe možda nečim uvredio?
[ Stolled @ 20.09.2009. 22:48 ] @
Kakav god da je, izbor ti je ipak mnogo bolji nego "ono" gore na slici. 
[ MladenIsakovic @ 20.09.2009. 23:22 ] @
Citat: Stolled: Kakav god da je, izbor ti je ipak mnogo bolji nego "ono" gore na slici. 
Model je Samsung cw29mo64n, al' ne kapiram leskovčanina, on izgleda misli da flameujem kineze, pa me zato ne vari 
[ madeinle @ 21.09.2009. 01:22 ] @
Bitno je da si ti zadovoljan kupljenim televizorom kojeg je samsung proizveo specijalno za tebe cw29m064n na 100Hz !!!! Sto se tice mojih postova necu nista da komentarisem - ko razume shvatice. Toliko od mene.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|