[ Black One @ 13.09.2009. 09:46 ] @
Pozdrav! evo ovako da objasnim moj problem i što bi htjeo napraviti.. Imam u bazi podataka tablicu računi di mi sprema datum u dateTime obliku broj blagajne i broj računa. Napravio sam sada jednu formu di sam dodao dateTimePicker i preko njega odaberem datum za koji želim napraviti zaključak dana.. e sad imam jedan list box te kako da iz baze izvadim ukupnu cijenu koliko se prodalo za taj dan za svaku posebnu blagajnu i da se doda u list box npr Zaključak napravljen dana: 13.09.2009 blagajna 1: 254,50 blagajna 2: 5551,00 blagajna 3: 489,00 blagajna 4: 00,00 broj blagajni vadik iz baze i recimo da je sada broj blagajni = 4 pa bi molio ako mi možete neki primjer napraviti ja sam pokušao ovako nešto al neradi i ne znam kako za svaku blagajnu posebno da ispišem Code: Dim dan, mjesec, godina As String dan = dtpDatum.Value.Day mjesec = dtpDatum.Value.Month godina = dtpDatum.Value.Year Dim conn As New OleDb.OleDbConnection Dim myCommand As New OleDb.OleDbCommand Dim myAdapter As New OleDb.OleDbDataAdapter Dim myData As New DataTable Dim SQL As String SQL = "SELECT * FROM racuni WHERE (MONTH(DATUM) = " & mjesec & " AND " & godina & " = YEAR(DATUM) AND DAY(DATUM) = " & dan & """" conn.ConnectionString = "********************************************************************************" Try conn.Open() Try myCommand.Connection = conn myCommand.CommandText = SQL myAdapter.SelectCommand = myCommand myAdapter.Fill(myData) Dim ukupna_cijena As String = "" For Each red As DataRow In myData.Rows ukupna_cijena = ukupna_cijena + red("cijena_ukupna") Next lbBlagajne.Items.Add("Ukupna Cijena: " & ukupna_cijena) Catch myerror As OleDbException MsgBox("There was an error reading from the database: " & myerror.Message) End Try Catch myerror As OleDbException MessageBox.Show("Error connecting to the database: " & myerror.Message) Finally If conn.State <> ConnectionState.Closed Then conn.Close() End Try te još jedno pitanje kako da napravim da nemoram u svakoj formi pisati ponovo podatke za spajanje na bazu jel postoji nešto jednostavnije da napišem jedanput samo i da onda samo pozovem nekako? hvala puno |