[ Sokrat Hasanu @ 14.09.2009. 01:13 ] @
Traba mi pomoc !
Probao sam zameniti S79 na Linksys wrt54g i uspeo sam da zalemim ali opet problem. Posle lemenja opet ima kratak spoj izmedzu nozice 1 i 3 kako da ceo chip je u spoju. Ponovo sam uzeo drugi S79 i merio sam ga pre lemenja sve je ispravno, no cim ga zalemim opet kratak spoj i kratak spoj ostje i posle skidanja sa ploce. Dali moze ovaj chip da se pokvari od elektricitet lemilice i dali ima neki poseban nacin lemenja? sigurno ga ne pregrejavam tokom lemenja.

Pozdrav,
[ Darko_zed @ 14.09.2009. 21:39 ] @
Moguce je da ga probije elektricitet lemilice, nego ti probaj sa lemilicom koja ima uzemljenje metalnog dela gde je vrh i grejac to jest celog stapa ili probaj duvaljkom tako da nema kontakta sa cipom.
[ mulaz @ 14.09.2009. 22:14 ] @
probaj ti bez cipa da vidis da li ima kratak spoj izmedju kontakta za pin 1 i 3 (znaci izmedju 'pad'-ova za 1 i 3 )
[ Sokrat Hasanu @ 14.09.2009. 22:59 ] @
Kad izvadim chip i probam, nema kratak spoj izmedzu 1 i 3. Merio sam chip pre montaze na ploci nije bilo kratak spoj posle lemenja nastao je kratak spoj i kad je chip skinut sa ploce na njega izmedzi 1 i 3 ima kratak spoj, a na ploci nema.
Hvala za info
[ Darko_zed @ 15.09.2009. 20:56 ] @
Ako ne mozes naci takvu lemilicu onda ti sam uzemlji metalni deo(stap) klasicnom pvc licnastom zicom.
[ Sokrat Hasanu @ 16.09.2009. 22:15 ] @
Hvala za sve informacije, i ja mislim da je lemilica problem ali nisam siguran. Jedan moj drug ima lemilicu sa duvanje i probacu da zalemim sa nju, bez dodira. Ako opet se ponovi isto onad ne znam sta mu je i onda cu da skinem skroz taj cip i napravicu premostavanje sa komad zice, ali boim se naredni put ne ode onaj naredni cip koi menja RX/TX.

Pono pozdrava, hvala
[ dejan_osipaonica @ 16.09.2009. 22:21 ] @
Plasio se ne plasio ima kartica koje nemaju taj s79 pa rade bez problema,a kada crknu boze moj pa moraju i trgovci od necega da zive.Nista nije vecito.