[ tassotti @ 14.09.2009. 19:23 ] @
Nadam se da ce neko od iskusnijih moci da pomogne. Naime u firmi koristimo moj programcic za otpremnice napravljen u excelu uz pomoc vb. Sve funkcionise korektno, medjutim sada treba ubaciti neke nove mogucnosti i tu nastaje problem. Evo o cemu se radi. Kada se otpremnica odstampa makro napravi csv fajl koji sadrzi sve podatke sa odstampane otpremnice i preko mreze ga posalje na kompjuter u knjigovotstvu. Kada treba da se naprave fakture, zena koja radi sa knjigovotstvenim programom obicno sutra dan samo "uveze" csv fajlove koje je moj program za otpremnu poslao i to je to. E sad je potrebno napraviti varijantu da kada se csv fajl posalje na kompjuter knjigovotstva, program za knjigovotstvo automatski odradi fakturu. Programer koje je napravio knjigovotstveni program je trazio od mene da moj program za otpremu kada posalje csv fajl samo startuje batch fajl koji je on snimio na kompjuter knjigovotstva i tu nastaje problem. Kada se na kompjuteru knjigovotstva taj batch fajl startuje iz komandne linije sve radi korektno ali kada se iz mog programa iz vb koda staruje taj batch fajl program javlja gresku: '\\kompjuter_knjigovotstvo\c\NOTES' CMD.EXE was started with the above path as the current directory. UNC paths are not supported. Defaulting to Windows directory. 'notes_sp' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. 'notes' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. C:\WINDOWS Press any key to continue . . . programer koji je napisao knjigovotsveni program kaze da je verovatno problem u tome da ja treba da direktorijum gde se nalazi taj batch fajl da proglasim difoltnim da tako kazem pa tek onda da startujem batch fajl, ja sam nasao neku komandu setdefaultdirectory ali se nesnalazim najbolje sa tim. posto sam i ja laik za vb kod moze li neko da pomogne? pozdrav |