[ mala39 @ 15.09.2009. 19:12 ] @
| Pozdrav svima!
Sve sam forume i savete probala, ali problem sa stampacem nisam resila.
Imam Canon i250 i "lepo smo se druzili tokom proteklih godina"- dopunjavala sam boju , par puta promenila i ketridz, a po savetu i ocistila glavu kad nije htela crvena da stampa.
Sad je stanje sledece:
AKo stampam u boji sve je OK, stampam li tekst u indigo boji ili grafitnoj odstampa super ( word doc), ali ako je u pitanju crna boja stampa svaki drugi red ( tj stampa samo u jednom smeru). Da nagovestim i to da je kvalitet ta dva reda sto odstampa odlican, ali onda ne stampa dva reda, pa tako... .Probala sam da stampam i u drugim formatima i proogramima isti problem.
Pored svih mogucih ciscenja ( cak i sa 3% H2O2- hidrogen) i izopropilaalkoholom ( koji se koristi za ciscenje hromatografa) , i brisanja i ponovnog instaliranja programa , stanje je nepromenjeno.
Da li je neko imao slican problem i da li ga je resio?
Hvala unapred ,
A |
[ crowder @ 16.09.2009. 08:25 ] @
Je li to beše kertridž BCI-24?Moguće je da je glava za štampanje delimično zasušila(ona se nalazi na štampaču).
Ako je to slučaj to se teško može očistiti..Ako možeš proveri sa drugim(novim)kertridžem.
Ako je i sa novim isto onda je to-to.
[ mala39 @ 16.09.2009. 17:39 ] @
Hvala puno,
upravo sam isprobala sa novim crnim ketrdzem ali stanje je ostalo neprommenjeno- stampa samo u jednom pravcu, a kad se vraca glava u nazad ne stampa.
A
[ Binary Mind @ 16.09.2009. 18:49 ] @
Ipak probaj, za svaki slucaj, da ocistis glavu na stamacu pomocu cackalice za usi i izopropil alkohola...
[ mala39 @ 16.09.2009. 20:04 ] @
To sam prvo probala, pa kad nije uspelo sa stapicem ostavila sam da prenoci u izopropil alkoholu. Jedino nisam probala sa UZ kadicom. Sve sumnjam da nije neki kontakt ili nesto drugo,mada je mehanizam zaista prost.
A
[ Binary Mind @ 16.09.2009. 23:05 ] @
Kao sto rece crowder galva za stampanje postoji i na samom stampacu. Da li si probala tu glavu da cistis?
[ mala39 @ 17.09.2009. 12:28 ] @
Imam kanon i-250, i sem na glavi koja se vadi ne vidim nikakvu drugu glavu za stampanje. Cistila sam glavu koja se vadi i u koju se smestaju ketridzi. Zar postoje 2 glave? gde se nalazi i kako da dodjem do nje?
Hvala u napred
A
[ crowder @ 17.09.2009. 17:15 ] @
Ta glava je ona koja nosi kertridž na štampaču,i ona da bi se skinula mora se
rasklopiti štampač,a i onda je pitanje da li se to može očistiti..Mislim da je najbolje
kupiti novi štampač.
[ crowder @ 18.09.2009. 08:34 ] @
Ja molim za izvinjenje,"pobrkao sam lončiće",naime taj štampač je dosta stara verzija pa sam i zaboravio
kako izgleda,odnosno zamenio sam ga sa epsonovim..Videh sada na netu kako izgleda,tako da si u pravu:
glava je na onoj kutiji koja se vadi i gde su crni i kolorni kertridž.
Ako ne možeš doći do UZ kade,probaj da glavu sa kertridžima staviš u provrelu vodu,dovoljno je
pola santimetra da udje glava u vodu i neka odstoji tako 2-3sata.
[ dendic @ 21.09.2009. 14:48 ] @
Ima li taj Canon kakav self test,ono pritisnes neko dugme na njemu pa upalis,moze li se kako resetovat na taj isti nacin?
[ mala39 @ 21.09.2009. 20:42 ] @
Hvala na savetima,
probala sam malo da "kuvam" glavu, opet stampa samo u jednom pravcu.
Sto se tice self testa sve sam uradila, cak sam detaljno procitala help ( mada kada i kome je to pomoglo) i nista.
Mislim da je ovaj stampac zaista odradio svoje, a da nije u pitanju glava, jer koliko sam je cistaila i sa svim i svacim, sad kad je stavim u vodu vise ni ne pusta boju. Posle cisccenja sam je ostavila lepo da prenoci da se nakvasi bojom iz ketridza, i opet stampa samo u jednom pravcu.Resetovala sam sve, obrisala drajver i ponovo instalirala i opet nista, tj stampa polovicno.
Jos neka ideja ( sem da kupim novi?) jer ja odustajem-predajem se.
Pozz
A
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|