[ anon68680 @ 18.09.2009. 15:26 ] @
Blizi se 130god postojanja moje skole pa se organizuje proslava, docek ucenika iz drugih skola etc. Izmedju ostalog, organizovacemo i prezentaciju o svakom predmetu, pa tako i iz informatike. Pozvali su me da odrzim prezentaciju na neku temu iz te oblasti, samo sto ja nemam pojma sta prezentovati pa vas molim za neku ideju :)
Naime, treba prezentovati nesto sto ce u isto vreme biti interesantno i za nas geek-ove a i za skolarce koji ne provode toliko vremena za racunarom. Nije neophodno da to bude striktna prezentacija, tipa da se oni pojave a ja samo da izdeklamujem uz par slajdova. Moze i neka demonstracija ili sta vec. Kljucna rec je ono, INTERESANTNO, poshto ja stvarno ne znam sta bi moglo da bude interesantno u informatici nekome ko se time ne bavi :)
[ Zoran Rodic @ 19.09.2009. 07:54 ] @
Nađi neku sunđerastu podlogu, pa na njoj sastavi ceo računar (bez kućišta, naravno) i upali ga na šrafciger :) ili na prekidač iščupan iz nekog starog kućišta.

Sve u svemu, uz neku laganu priču možeš izgurati 15 minuta .... a 10 je taman.

A lagana priča?
Paaa, recimo donesi sve to u kesi i kreni priču da te je bivša devojka izbacila iz stana jer si stalno visio na računaru i radio ... pa sad nabrajaš šta sve može da se radi na njemu, (a da je to recimo zanimljivo deci uzrasta kome držiš prezentaciju) .
I onda ti sad kao sklapaš računar da bi radio ... to i to ... pa opet nabrajaš ... skajp, fejsbuk ... filmovi ... igrice ... šta ti ja znam.

Deca vole takve prezentacije i zapamtiće je sigurno.
[ anon68680 @ 21.09.2009. 12:26 ] @
Interesantna ideja Zorane, razmislicu o tome :)

Voleo bih, uz to, da nekako i njih ukljucim u celu prezentaciju, da i oni nesto urade.. Nije valjda da niko drugi nema ideju? :)
[ 93 Stefan @ 26.10.2009. 23:06 ] @
Citat:
krza: Voleo bih, uz to, da nekako i njih ukljucim u celu prezentaciju, da i oni nesto urade..

Nas uključuju u razne prezentacije tako što ili stave neki test sa zanimljivim pitanjima (dakle ništa od toga) ili u toku pričanja naprave pauzu i postave pitanje oko toga. U oba slučaja će nastati muk. Baš će neko da se javlja među tom gomilom učenika i da ispada ko zna šta (mada možda se nađe...) i što je najgore možeš da postaviš samo takva pitanja na koja će biti težak odgovor (ili oko istorije kompjutera ili ko zna čega...), pa onda stvarno niko neće znati.
Dakle ništa od toga, bolje ti samostalno da pokušaš to da učiniš zanimljivijim i da ih nasmeješ. Samo sa što manje dosadnih činjenica, ako ih natrpaš svi će odlutati negde, ionako je svima prisustvovanje tim raznim stvarima samo mučenje i nisu došli da bi slušali nego zato što moraju...
I naravno što kraće, to se podrazumeva, znam da misliš za svoj predmet da je najvažniji (kao i svi profesori ), ali ipak mora da se sluša o desetak predmeta, a to će trajati.
Nego sada je to sigurno završeno, i kako je bilo?
[ anon68680 @ 31.10.2009. 20:38 ] @
Danas je zavrseno... Ja sam imao gomilu obaveza oko nekih drugih stvari pa sam taj posao predao nekim drugim likovima koji su napravili nesto tipa "PC vs Mac" komparaciju, pokazali hardware, etc... kazu da je bilo interesantno.
Uzgred Stefane, nisam ja profesor, ucenik sam :)