[ virtualVoid @ 23.09.2009. 10:38 ] @
Ucinio sam veliku glupost. Brisao sam tabele u novom projektu preko genericke skripte i nisam upisao ime svoje baze (use moja_baza) tako da mi je skripta pobrisala sve tabele iz MASTER baze. Kako povratiti tabele koje se nalaze u ovoj bazi?

Pronasao sam skriptu za povrat tabela, ali ona datira iz 2006 godine.

Ima li pomoci??

PS. koristim MSSQL server 2008
[ Koce @ 23.09.2009. 13:28 ] @
Tabele iz master baze? Jel to znaci da si imao tvoje (user) tabele u toj bazi, sumnjam da si uspio tek tako obrisati systemske?!
A recovery je u tvom slucaju isti kao i za ostale baze, ako imas backup, restoruj u novo ime, ne preko postojece (mada to i ne mozes tako lako), pa vrati tabele iz te privremene baze, ili ako ti je ukljucen Full recovery mod na master bazi (a po def nije) onda da sad uradis backup loga i vratis, opet u privremenu bazu, do trenutka prije brisanja..... (restore from log with stopat)
[ virtualVoid @ 23.09.2009. 21:43 ] @
Nisam ja nista kreirao. Samo sam skriptu pokrenuo bez selektiranja moje baze i vidio sam da se brise nekih 5-6 tabela. Na netu sam pronasao nacin povrata master baze (srecom da sql server 2008 ima template master tabelu) preko ovoga linka http://myitforum.com/cs2/blogs...rver-2008-master-database.aspx i uspjesno sam je povratio, medjutim ona je i dalje prazna. sad sam zbunjen. je li to znaci da je master baza po defaultu prazna? jos jednom kazem, ja nista nisam kreirao u njoj.

smijem li nastaviti dalje raditi ako nisam kreirao niti jednu tabelu u master tabeli?

mozda moja pitanja zvuce pocetnicki, ali nikada do sada nisam imao potrebe kreirati ista u master tabeli niti sam ikada imao slicnih problema.
[ Koce @ 25.09.2009. 10:37 ] @
pa ako nisi nista kreirao, teko da si imao sta i obrisati ;), osim ako nisi slucajno, kao i brisanje, prethodno krirao nesto. Daj mi taj tvoj genericki skript da pustim ja na mojoj master bazi. a ti slobodno guraj dalje...
[ virtualVoid @ 27.09.2009. 09:50 ] @
Ne mogu ti dati moju verziju skripte, jer je dosta modificirana. Ali dajem ti originalnu iz koje vrlo lagano mozes kreirati svoju, a mozes je koristiti i ovakvu za brzo brisanje svih tabela (npr. kad kreiras svoju bazu pa unosis neke testne podatke).

Code:
USE "ime_baze"

SELECT name INTO #tables from sys.objects where type = 'U'

while (SELECT count(1) FROM #tables) > 0

begin

declare @sql varchar(max)

declare @tbl varchar(255)

SELECT top 1 @tbl = name FROM #tables

SET @sql = 'drop table ' + @tbl

exec(@sql)

DELETE FROM #tables where name = @tbl

end

DROP TABLE #tables; 
[ virtualVoid @ 27.09.2009. 09:56 ] @
Zaboravih reci. Kada budes brisao tabele, ne daj se zbuniti sto javlja gresku da nesto ne moze izbrisati zbog FK-a. Samo pritisci F5 dok se ne pojavi poruka "(0) rows affected" ;)