[ miko.s @ 23.09.2009. 15:49 ] @
imam linksys wrt54gl sa zadnjim dd-wrt gore, ali situacija je bila ista i sa verzijom 23.
imam u mreži puno kompjutera, ali svi su na manualnim podešavanjima jer glupi router ne dodijeli dns servere.
kad god želim nekim komp spojit na svoju mrežu, moram ić u podešavanja mreže i manualno ukucat dns servere za mog isp-a.
danas sam prekopao cijeli menu od wrt-a, podesio sve kako mislim da treba biti, ali ništa se nije promijenilo.
evo vidite,

šta trebam još podesit?
dns serveri su ukucati čak i u modemu, ali to nije pomoglo.
85.114.32.7 je dns mog providera.
[ Kolins Balaban @ 24.09.2009. 15:48 ] @
sve zavisi kako se taj router spaja na internet. u vecini slucajeva, se na routeru ne stavlja gateway i dns (posto to dobija od internet providera, ali opet kazem, sve zavisi od moda u kojem radi router tj. kako se spajas s njim na net). kao jedan od staticnih DNS-ova mozes navesti i adresu routera. ne znam kako si podesio taj modem, jer i on moze raditi kao router..... daj malo vise informacija.
[ miko.s @ 25.09.2009. 12:11 ] @
ok, pojašnjenje.
adsl modem radi u bridge modu i spojen je na wan port linksys-a, koji onda diže pppoe liniju i dobije internet adresu.
gateway znam da se ne mora pisat, ali ja sam ga upisao nek se nađe. brisanje ne pomogne rješavanju mog problema.
isto tako, i ako izbrišem upisane dns-ove iz linksya-a, to opet ne riješi moj problem.
može bit da je neka sitnica, ali stvarno nemam pojma koja.
čemu služi onaj dnsmasq, ima li potrebe to palit?
evo podešenja modema i linksys-a.

[ miko.s @ 26.09.2009. 15:01 ] @
na ovom forumu vas ima barem 100 koji imate ovaj router sa dd-wrt gore, šta vam je toliki problem pomoći čovjeku na konkretno pitanje? na ona pitanja "Kako da spojim laptop i router" odgovarate sa ne znam koliko postova iako ima barem 200 takvih istih tema...
[ ZLAtu @ 18.03.2010. 21:29 ] @
eee znam da je ovo malo zastario slucaj al imam jedno pitanje nemogu nikako da ga rjesim mozeli ko da mi postavke objasni malo kako da napravim ovo?

AP----->Linksys WRT54GL----->Comp.

S tim da ap dodjeljuje ip adresu Linksys uredjaju, a da pri tome uredjaj daje adresu racunaru i da tamo nastimam ono automatic ip ovo ono.

I jos jedna caka da mogu na racunaru mjenjati svakih pola sata mac adresu. (kod nas u tz ima fol to za net besplatno gradski)

bio bi mu jako zahvalan da napise koji firmware treba da nabacim i kako to da odradim