[ mvasicdo @ 24.09.2009. 15:50 ] @
pozdrav, postoji li mogucnost exportovanja sadrzaja div taga u pdf file. da budem precizniji, na jsp stranici imam vise div tagova (jedan u drugome) i sada treba da exportujem sadrzaj samo jednog unutrasnjeg taga. Da li je to moguce preko javascripta ili preko java code-a. isto tako me interesuje stampanje istog taga. probao sam sa css-om: Code: @media print { .Content { display: none; } .PrintDiv { display: block; } } nesto slicno tome, ali je problem sto hocu da stampam unutrasnji div, kada setujem display: none na vanjski div ne vidi se sadrzaj niti jednog div taga. probao sam i sa javascript finkcijom sadrzaj div taka nije stampan onako kako sam ocekivao, posto je sadrzaj kombinacija teksta i slika, tacnije mapa Code: function CallPrint(strid) { var prtContent = document.getElementById(strid); var WinPrint = window.open('','','left=0,top=0,width=1,height=1,t oolbar=0,scrollbars=0,status=0'); WinPrint.document.write(prtContent.innerHTML); WinPrint.document.close(); WinPrint.focus(); WinPrint.print(); WinPrint.close(); prtContent.innerHTML=strOldOne; } </script> web aplikacija je radjena u java programskom jeziku (EJB3, Seam, JSP, Richfaces itd.). zahvaljujem se unaprijed |