[ Dinja123 @ 25.09.2009. 20:20 ] @
E ovako imam problem... Citao sam slicne teme ali nisam nasao resenje... Imam Vistu i stavio sam sifru prilikom podizanja sistema... Sad ne znam koja mi je sifra i nikako ne mogu da pristupim racunaru... Jel zna neko kako da resim ovaj problem???
Hlava unapred
[ segamegacar @ 25.09.2009. 22:20 ] @
hirens boot cd downloaduj bootaj sa njega nadjii nadji meni password & registry tools u njemu odaberi active password changer ostalo ce ti se samo kasti
[ RADOVAN IV @ 26.09.2009. 12:12 ] @
Ili uloguj se u Save mode ( pritisni F8 prilikom butovanja ) i tu kao administrator mozes da obrises nalog koji si napravio u visti a samim tim i sifru. Pre toga prekopiraj dokumenta sa C na D particiju. Restartuj racunar i nema vise sifre.
[ calexx @ 26.09.2009. 13:48 ] @
Ako se već uloguje kao administrator (tj ako nije stavio šifru za admin nalog ili je nije zaboravio), dovoljno je da samo promeni šifru na postojećem.
[ RADOVAN IV @ 26.09.2009. 14:11 ] @
Citat:
calexx: Ako se već uloguje kao administrator (tj ako nije stavio šifru za admin nalog ili je nije zaboravio), dovoljno je da samo promeni šifru na postojećem.

koliko sam ja razumeo, on je sifru zaboravio ... a ako se dobro secam da bi je promenio mora prvo da je zna, tj. da upise staru , pa tek onda novu ... u ostalom nek proba pa ako nece, da je obrise sigurno moze .
[ calexx @ 26.09.2009. 14:58 ] @
Davno nisam koristio Vistu pa nisam siguran da li mora da se upiše i stara ili može direkt da se menja. To je manji problem, veći je kako da se uloguje kao administrator ako je i tu šifru zaboravio. Osim ako nije ili ako mu admin nalog nije bez šifre. Ako već uspe, onda može i da obriše šifru sa svog naloga, to može i bez stare.
[ RADOVAN IV @ 26.09.2009. 15:04 ] @
Bas tako.
Mada ne verujem da je stavio sifru i na admin nalog u SM , bar 95% ljudi je nema ( a vecina i ne zna za nju ). U svakom slucaju nemojte ovako "desifrovanje " zloupotrebljavati.