[ anonimuss @ 26.09.2009. 02:33 ] @
intersje me sledece .... imam audigy 2 zvucnu karticu i koristim nuento 3 imam klavijeturu nebitna je ona za ovaj dio... najvise me interesuje posto snimam na neki shure mikrofon znaci nije studijski nego pjevacki bez gluve sobe... sta mi jepotrebno za obradu vokala sta mi je potrebno od plug inova i processa za to.. sta preporucujete da ima li neko iskasan da da neki savjet fala vi.... za sad... nedje sam procitao da deesser mice s,p..... njega rijetko koristim jer mi je dusa da ga podesavam..... sve vase prijedloge ..i upustva slobodno pisite.... svako je nekad bio pocetnik...
[ Kovacevic Vladimir @ 28.09.2009. 20:41 ] @
Ne volim da tako "vise" teme, pa zato pokušavam da Te usmerim, da ipak koliko-toliko ima svrhe postavljati pitanja na Forumu, bez obzira, koliko su ona nejasna ili se opravdavaju "početničkim".

- Ako taj Shure mic. nije vrhunska klasa za rad u Studiu, to još ne znači da na njemu ne možeš odraditi početničke korake u snimanju neke pesmice.
- Isto se odnosi na "gluvu sobu", jer nije ta soba jedini uslov za kvalitetan snimak.
- Za obradu vocala je bilo dovoljno tekstova i tutorijala, samo treba malo pretrage po Forumu i naći ćeš sve ono što Te interesuje.

Iskusnih ima da daju savet, ali on treba da služi za eventualne korekcije u procesu produkcije, koju Ti očigledno nisi doveo u neki finalni oblik, jer i sam tvrdiš ..."nedje sam procitao da deesser mice s,p..... njega rijetko koristim jer mi je dusa da ga podesavam....."
Cela tajna snimanja je baš u podešavanjima i probi, usklađivanju svih parametara software-a, pa do ulaganja u opremu...
i kada se misli da je sve "na okupu" tek onda i iskusni majstori često kreću od nule i osećaju se početnički

Dobro bi bilo, da uradiš nešto (par minuta muzike) i daš na slušanje, ili nekom iskusnijem, ili ovde, pa da vidimo kakav savet može biti smislen.
Naravno, da pre toga pročitaš već napisana uputstva.

Pozdrav