[ kan042 @ 26.09.2009. 12:41 ] @
Pozdrav svima

Imam uzorak barkoda ali ne znam koja je vrsta. Trebao bih takve da generiram pomoću CorelScript programa. Interesira me koja je vrsta bar koda jer nijedna od ponuđenih u CorelDRAW programu ne odgovara. Na koji način se može generirati u corelu? Može li na neki drugi način? Da li postoji neki font, plug-in ili program za to. Postoji li možda neka specifikacija tog barkoda? Ovo mi je dosta hitno a imam previše obaveza da bih istraživao pa molim sve koji mogu da mi pomognu u riješavanju problema. U prilogu je uzorak barkoda a ja bih trebao da ispisujem 6 cifara.

Hvala unaprijed!
[ missortr @ 07.10.2009. 17:49 ] @
Corel/Edit/Insert Barcode/

otvorice ti se Barcode Wizard/


izaberes neki od standardnih formata, Pharmacode je najbliza onom barcodu sto si ti postavio, vidi imas li nesto od tih 6 cifara, mada nisam siguran da se on uklapa u standarde.

[img][/img]
Ako ne upali, vektoriziraj, stavi text ispod barkoda i ukucaj sta ti treba, tj. precrtaj barkod.
[ kan042 @ 12.11.2009. 22:31 ] @
@missortr, Hvala na odgovoru. Dosta sam radio sa barkodovima u Corelu i nije mi nepoznat Barcode Wizard. U pocetku sam preko skripti njega pozivao ali je procedura dosta komplikovana. Kako većinom radim sa EAN13 i EAN8 koristim fontove i to ide dosta dobro i jednostavno pa sam mislio da će se moći takvo nešto i sa ovim. S obzirom na hitnost ipak sam riješio problem drugim programom koji sam imao ali mi je puno glavobolje zadavao jer je na njemačkom jeziku a i malo je čudan. Na kraju ispalo je da je to barkod 128 ali corel nema tu inačicu.