[ Reljam @ 22.12.2003. 08:35 ] @
Americka vlada ima sajt sa okvirnim platama u raznoraznim oblastima, i tu ima i svezih informacija o platama u ITu. Vredi pogledati, iako su ovo srednje vrednosti za celu Ameriku, ne uzimajuci u obzir geografsku lokaciju:

Programeri:
http://www.bls.gov/oco/ocos110.htm#earnings

Software engineers (definisani kao oni koju dizajniraju sisteme koji programeri implementiraju):
http://www.bls.gov/oco/ocos267.htm#earnings

System Analysts:
http://www.bls.gov/oco/ocos042.htm#earnings

System Admins:
http://www.bls.gov/oco/ocos268.htm#earnings

Dakle, eto dodatnih informacija za sledece pregovore o plati! :)
[ B o j a n @ 22.12.2003. 20:25 ] @
To nije nista novo, svako ko je bio na nekim sajtovima tipa just*jobs.com je mogao i sam da izvuce vise-manje slican prosek.

Poenta je, sto ovako nesto jako lepo imati kada se gistro "odlazi" sa sadasnjeg posla, pa se menadzment moze plasiti sa ovim. :P
[ irecevic @ 04.08.2004. 07:14 ] @
Veoma interantne cifre ali su skoro beskorisne u zemlji Srbiji.
Plata IT osobe/osoba zavisi (od kada su strane kompanije pocele sa poslovanjem kod nas) od proseka koji se deli medju kompanijama na ovim prostorima.

Realno, u proseku plata IT menadzera (ponavljam prosecna) u Srbiji je porasla 62% u periodu od 2002-2003 godine.
Sto delom zbog toga sto je vise kompanija ucestvovalo u ovakvom survey-u sto zbog toga sto su se odgovornosti povecale i plata realno povecala shodno tome.

Bilo je i onih koji su taj porez platili za 2003.godinu.

Ove godine (tj sledece) cemo imati veliki broj onih koji ce platiti onaj porez na dodatni prihod. Naravno, oni koji imaju prijavljene plate. :)
[ ipacid @ 04.10.2004. 00:47 ] @
Citat:
B o j a n: To nije nista novo, svako ko je bio na nekim sajtovima tipa just*jobs.com je mogao i sam da izvuce vise-manje slican prosek.


He, ali fora je sto je neko to vec uradi za tebe (hvala modratoru)! Pa ne moras da se juris po kojekakvim pretrazivacima, vec samo kliknes na link :-)