[ Lule_moc @ 27.09.2009. 21:49 ] @
| Pozdrav,
Imam televizor marke crown model 21N07 i daljinski mi ne radi, u sred menjanja kanala odjednom je prestao da radi. Kako da poverim da li je u pitanju kvar na tv-u ili na daljinskom?
Takodje imam i 2 univerzalna daljinca od ranije pa bih bio zahvalan ako bi mi neko rekao kako da ih podesim da rade sa ovim tv-om, ako je to moguce.
Jedan ima oznaku 3051 a drugi 1655
|
[ zmajtv @ 28.09.2009. 09:21 ] @
3051 ti je daewoo,a 1655 samsung i mnogo drugih televizora.Ispravnost daljinskog mozes da vidis na kameri mobilnog.
[ Lule_moc @ 28.09.2009. 13:11 ] @
Hvala ti za ovo za mobilni, nisam to znao odlicna fora, proverio sam i stvarno mi ne radi daljinski znaci nije tv u pitanju a to sam i potvrdio tako sto sam iz zezanja probao da ukljucim tv daljinskim od beko tv-a i na moje iznenadjenje uspeo sam.
Da li znas gde mogu da kupim zamenski daljinac za crown i koliko kosta??
[ Hakija1710 @ 28.09.2009. 13:30 ] @
Da li si probao da zemenis bateriju u daljincu, ili da ocistis kontakte za bateriju, proveri da ti se diodica nije odspojila?
[ C0r130n3 @ 28.09.2009. 14:02 ] @
Za univerzalne daljince imas kodove koje mozes vrlo lako naci na netu Googlovanjem... Ja imam Crown, doduse ne znam koji model, ali sifra za moj je 127.
U user manual-u za moj daljinac stoje sifre 254, 094 i 105 za Crown. Probaj, pa ako ne uspes potrazi na netu kodove, izbacuje ti sve same pdf fajlove sa kodovima za razlicite tipove daljinca, tako da nije tesko, samo treba imati strpljenja dok ne "nabodes" pravi kod.
[ Lule_moc @ 28.09.2009. 14:12 ] @
Naravno prvo sto sam uradio bilo je da zamenim baterije. Otvorio sam daljinski i nista ne deluje kao da se odlemilo ni dioda ni kontakti za bateriju, ali je stampana ploca prekrivena nekom kao mascu ili tako necim ne znam tacno kako bih to nazvao a takodje i dugmici sa unutrasnje strane koja naleze na plocu. Da li bih trebao da obrisem tu mast ili da je ostavim??
[ Lule_moc @ 28.09.2009. 14:18 ] @
@ C0r130n3
Kako da unesem sifru u daljinski??
Citao sam teme o tome ali ovaj moj nema diodu ni SET dugme tako da ne znam kako da unesem.
[ tomazo @ 28.09.2009. 14:38 ] @
Kod originalnih daljinaca nema šifre .
Znači lepo alkoholom očisti štampanu ploču i gumenu foliju, zatvori ga, stavi nove baterije i treba da radi . 
PS-Ono o univerzalnim daljincima su priče za u kafanu i u mesari ili u parku ili jednom rečenicom "babine priče za decu"... 
[ Lule_moc @ 28.09.2009. 15:06 ] @
Obrisao sam sve lepo i stavio nove baterije ali i dalje ne radi
Ne razumem sta si mislio kada si rekao da su univerzalni daljinci price za decu
[ Hakija1710 @ 28.09.2009. 15:10 ] @
Jesi li proverio nozice diode da nije naka odspojena, hoce tu da popusti ili lem ili da pukne sama nozica.
[ Lule_moc @ 28.09.2009. 15:30 ] @
Proverio sam diodu zalemljena je dobro i nisu pukle nozice
[ tomazo @ 28.09.2009. 15:44 ] @
Citat: Lule_moc: Obrisao sam sve lepo i stavio nove baterije ali i dalje ne radi... Da nisi okrenu gumenu foliju ili stavio neispravne baterije (treba da su sigurno ispravne) ili iste okrenuo naopačke itd..itd Citat: Lule_moc: Ne razumem sta si mislio kada si rekao da su univerzalni daljinci price za decu pa kad bi univerzalni daljinci bili ono što bi bilo potpuno kompatabilno sa "aparatom" koji koristi daljinsko upravljanje onda ne bi bilo mali milon daljinskih namenjeni za pojedine aparate...Da ne dužim previše po meni samo desetak procenata od tih "uni" može da odradi osnovne funkcije a ostalih devedesetak uvek če nešto nedostajati u smislu pritisneš recimo na dugme za memoriju a na ekranu ispiše bilo šta...   
[ Lule_moc @ 28.09.2009. 16:05 ] @
Baterije su nove i ispravne probao sam ih u drugom daljinskom a imam bar toliko pameti da ih ne okrenem naopako :)
Nisam okrenuo foliju, stavio sam je kako treba
[ novicaobodin @ 28.09.2009. 16:48 ] @
postavi sliku daljinskog verovatno zna neko gde se moze kupiti novi .
[ Lule_moc @ 28.09.2009. 17:05 ] @
Da li neko zna gde u beogradu mogu da kupim ovakav daljinski??

[ Lule_moc @ 28.09.2009. 18:02 ] @
Mislicete da vas zezam ali daljinski je proradio ni sam ne znam kako!!
Dok sam sedeo za kompom daljinski mi je bio na stolu i ucinilo mi se kao da osecam miris zagrejane plastike, pomislio sam da mi se komp ugrejao pa sam ga onjusio ali nije se odatle osecao miris pa sam ga ignorisao, posle nekog vremena uzeo sam daljinski u ruku i osetio da je vruc, pipnuo sam baterije koje su bile toliko vrele da je plasticni omotac na njima poceo da se topi izvadio sam ih i kada su se ohladile ponovo sam ih vratio i daljinski je proradio :D
Hvala svima na pomoci!!!
[ tomazo @ 28.09.2009. 18:22 ] @
Znači nisi doro namestio baterije, ne mislim naopačke nego metalne kontakte u daljinskom nisi ubacio u žljebove pa tako je došlo do kratkog spoja , zato pogledaj dobro one metalne priključke na samom daljincu dali su postavljeni u žljebovima jer ti može opet "zagrejati baterije" 
[ C0r130n3 @ 28.09.2009. 21:43 ] @
Isti daljinac imam i ja za moj Crown. Sifra ti je 127 za univerzalni daljinac.
Ako ti opet zatreba.
Sto se kucanja sifre tice, zavisi sve od daljinca do daljinca. Ne mora da ima set dugme. Na mom univerzalnom treba da stisne dugme "TV" drzis, stisnes "OK" dugme, drzis, i kad se ugasi lampica na "TV" dugmetu ukucas kod, i to je to. Probas da li kod radi sa vol +- i gasenje\paljenje...
pogledaj po netu kako se ukucava kod za te tvoje uni daljince, sigurno ima negde.
PS @tomazo
Univerzalni daljinci mogu da imaju sve funkcije koje ima i originalni daljinac, bitno je samo ukucati pravi kod... A da nisu idealni kao originalni - nisu. Oni su zamena, i nista drugo, ali sluze svrsi. (paljenje\gasenje, vol+-, CH+-. Teletext) I sta ti jos treba u tehnoloski naprednoj Srbiji??? 
[ Tamara_K @ 28.09.2009. 22:14 ] @
Ne znam iz kog si mesta u Bgd. na Bulevaru imaš dobar servis daljinaca preko puta Taša, sad ne znam tačnu adresu, ali tu je i "Bagat" servis i uvek im je napolju ona stara šivaća mašina koja radi non - stop.
Ja sam tamo nosila daljinski marke Philips, pojedine tipke koje se načešće koriste +/- za zvuk i za promenu kanala su propale, kupila sam neki turski na Buvljaku ( ne znajući za ovaj servis ) i bukvalno mi se raspao prvog dana, otpali su šrafovi, pa sam morala da stavim gumice da drži gornji i donji deo.
Ne znam jel sme da se stavi broj telefona, ja ću da stavim, a moderator neka briše, ako nije po pravilima, imam ga na nalepnici koju su mi stavili na daljinac 011/ 32 39 825 . Daju i tri meseca garancije.
Nadam se da ti neće trebati, ali informacija je korisna.
Pozdrav 
[ tomazo @ 28.09.2009. 23:34 ] @
Ako imate vremena za čitanje evo vam materijal pa sami donesite zaključak
http://www.google.com/custom?d...000FF%3BFORID%3A1%3B&hl=en
[ zmajtv @ 29.09.2009. 08:43 ] @
Bas me zanima koliko je to Tamara platila posto znam o kojoj radnji je rec? Ovaj link ce zanimati mnoge kolege
http://www.daljinski-vava.com/...&limitstart=0&limit=20
[ Stefan1011 @ 29.09.2009. 19:14 ] @
Kupio sam VAVA daljinski ( link) za Kamacrown televizor
i interesuje me kako unosim kod? Nasao sam da se unosi kod 177 (univerzalni) ali me interesuje koja je procedura unosenja, posto ne vidim dugmad tipa CODE i DEVICE SELECT vec samo RECALL (kao sto se vidi na slici iz linka)...
[ alexa_pg @ 29.09.2009. 23:53 ] @
Ovo nije univerzalni daljinski upravljac vec tipski, sami tim nema unosenja koda.
[ Stefan1011 @ 30.09.2009. 10:01 ] @
Da li je onda moguce da postoji vise vrsta ovakvih daljinaca za Kamacrown, da nisam uzeo pogresan tj. za pogresan model? Daljinski sam proverio sa kamerom mobilnog telefona i on radi ali tv ne reaguje. Kako proveriti televizor? Cemu sluzi RECALL dugme? hvala
[ tomazo @ 30.09.2009. 13:50 ] @
Postoji više vrsta "Kamacrown" i najčešći je onaj sa 32 programa i za njega treba da radi RC1654, mđutim možda je kod tebe neki drugi "Kamacrown" ili problem je u samom TV-u da ne prima signale sa daljinskog, a to se ne može utvrditi na "neviđeno".
Dugme RECALL nije ti problem i ono služi da kad ga pritisniš pojavi ti se "nešto" na ekranu recimo broj kanala na kojim si trenutno itd
Ako si vičan "tehnici" otvori pa ispiši elemente (oznake integralnih kola) i na osnovu toga može se razmišljati koji ti daljinac odgovara 
[ C0r130n3 @ 30.09.2009. 16:19 ] @
Recall dugme prebacuje na poslednji korisceni kanal... tj ako si gledao npr RTS1 i prebacis na B92, pritisnes recall i tv prebacuje na RTS1, pritisnes opet on prebaci na B92... Eto, to je funkcija. 
[ Stefan1011 @ 30.09.2009. 23:30 ] @
Resen je problem...
Zamenio sam daljinski tj. uzeo drugi primerak istog modela i sad sve radi kako treba. Nesto nije valjalo sa prethodnim. Hvala svima na pomoci.
[ Plesacica @ 06.04.2010. 21:22 ] @
Meni je potrebna sifra za TV CROWN....Imam univerzalni daljinski PILOT URC2002 i ne znam kako da ukljucim tv....pomagajte............
[ zmajtv @ 07.04.2010. 06:45 ] @
Pa ukljuci ga u uticnicu? 
TV mora da ti radi da bi izabrala kod,naravno automatski,ako gadja taj TV.
Sisnes SET i TV1 u isto vreme- upali se lampica i svetli
zatim SET - lampica krene da blinka
onda ga uperis u TV i stiskas dugme za gasenje. Kad ti se ugasi TV,potvrdis kod na TV1.
Tako se bira,ako ti se posreci...
[ Plesacica @ 11.04.2010. 16:38 ] @
E hvala  a ovo za uticnicu moram da probam  )  )  )
[ miki78ns @ 29.07.2010. 10:21 ] @
Pitanje za elektronicare kako bi mogao saznati koje su ir diode upotrebljene u ovim vava tipskim daljincima tj. zanima me na kojoj talasnoj duzini rade jer pravim neke ir prijemnike za racunar pa mi super radi sa ovim daljincima a neradi sa nekim drugim pa pokusavam ustanoviti sta je u pitanju.
[ DRAGAN AR. @ 20.11.2011. 18:19 ] @
Dali mozda neko ima semu za ovaj tv crown 21n07, unapred hvala...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|