[ edo_lafina @ 28.09.2009. 23:28 ] @
Imam laptop acer 5730zg, da li neko zna da li mogu i kako promijeniti MAC adresu na njemu jer sam pokusavao sa par programa ali nece da promijeni! Na laptopu je instalirana Vista Ultimate SP 1.
Unaprijed Hvala!!
[ miroslavL @ 29.09.2009. 01:26 ] @
Za promenu MAC adrese ti uopšte ne treba neki program.

Uđeš lepo u Network Connections i tu odabereš Local Area Connection (kojoj kartici hoćeš MAC da promeniš) - desno dugme miša pa Propertis... pod General - klikni na Configure... klikni na tab Advanced i tu u Propertly odaberi Network Address, tu sad kad si odabrao samo sa desne strane pod Value: upiši MAC koju hoćeš i to ti je to.
[ edo_lafina @ 29.09.2009. 09:06 ] @
Ne moze na taj nacin, mislim ukucam ja mac adresu i kliknem ok ali opet je nije htjeo zamijeniti!
[ mmix @ 29.09.2009. 09:15 ] @
Mislim da moras da restartujes. Isto mislim da ne mogu sve eth kartice da menjaju MAC adresu.
[ miroslavL @ 29.09.2009. 09:56 ] @
Nije ti hteo jer ne možeš baš bilo šta pisati jer postoje određena pravila... probaj ukucati neku MAC adresu što znaš da postoji i promeniće ti sigurno.

Neke kartice nemaju mogućnost to da im upišeš i njima MAC ne možeš promeniti na taj način a pošto tvoja ima to znači da možeš... retke su kartice kojima ne možeš tako promeniti.
[ edo_lafina @ 29.09.2009. 10:56 ] @
Probao sam sa 4,5 programa koji su za to namijenjeni ali nikako ne mogu uspjeti,izmjene oni adresu ali ne prihvati mi u kartici!