[ laserica @ 29.09.2009. 20:09 ] @
dobio sam dvd recorder kucni i sad bi htjeo komp da spojim s njim kako i na koji nacin.
Spoj mi treba zbog toga sto hoce preko programa virtual dj da miksam neke spotove i onda direktno to sto radim da se snima na dvd recorder onako live u letu.
Dali je to moguce mnogi kazu da je e sad ako ima netko tako iskustvo neka podijeli s mnom
hhvala unaprijed
[ Stranger2 @ 01.10.2009. 13:24 ] @
Moguce je naravno.
Jedino je nuzno da graficka kartica ima video out izlaz. Nisam siguran ali mislim da sve kartice imaju. A DVD Recorder naravno ima video ulaz.

Taj video izlaz na grafickoj je S-Video konektor. Treba ti S-Video kabl da bi ih spojio. Uz graficke se obicno dobija i mali adapter S-Video u Composite tako da ga mozes spojiti i sa obicnim zutim cinc kablom.

Osim videa posebno moras jos pojiti i audio. Audio izlaz na racunaru je dzeck. treba ti adapter jack u cinch. I onda sa crvenim i belim cinch kablovima spojis audio.

Nakon spajanja kablova mozda jos treba u opcijama drajvera tvoje graficke akrtice da se podesi nesto sa video izlazom. To se razlikuje od kartice do kartice pa ne znam napamet.
Ali moguce je da sve radii bez ikakvog podesavanja. Uglavnom su podesavnja potrebna ako zelis da se taj drugi uredjaj ponasa kao secondary display tj. da se nije kopija monitora nego da daje daje posebne mogucnosti.

Ako si sve napravio mozes snimati sve sto vidis na ekranu racunara.
A za VirtualDJ treba posebno da u njemu podesis da se video prikaz usmerava direktno na video-out secondary display. Nemam ga sada instaliranog pa ne znam tacno koje opcije.
tako ces na izlazu dobiti samo rezulatat video miksanja a ne ceo skin programa. To je ono sto treba biti uskladjeno sa podesavanjima drajvera od graficke.

---
Za bolji kvalitet videa:
Ako DVD Recorder ima HDMI ulaz i ako graficka ima DVI ili HDMI izlaz onda je najbolja opcija da ih spojis HDMI kablom jer je HDMI digitalan i nema nikakvog gubitka kvaliteta. Ako graficka ima samo DVI izlaz onda se uz nju obicno dobije DVI u HDMI adapter koji omogucava da ipak koristis HDMI kabl.

---
Koju graficku karticu imas?
[ laserica @ 02.10.2009. 07:04 ] @
ati radeon hd 3400 mi je kartica
[ laserica @ 02.10.2009. 07:26 ] @
nikako ne mogu da manjestim da mi se slika pokaze na tv pokusao sam i na video projektor ne ide
[ Stranger2 @ 05.10.2009. 13:12 ] @
Aj instaliracu VirtualDj pa da pogledam opcije.
Koju verziju VirtualDJ imas?

U mejduvremenu proveri i kablove da li si spojio sve kako treba.

Citat:
ati radeon hd 3400 mi je kartica

Ako dugo nisi skidao drajvere, skini onda najbovije ATI Catalyst jer oni cesto unapredjuju bas te mogucnosti oko video izlaza. A i ja imam najnoviji catalyst pa cu ti onda moci pomoci oko podesavanja.
[ laserica @ 06.10.2009. 15:30 ] @
skinuti su driver ako moze neka slikica kako da podesima da imam sliku na tv
[ Stranger2 @ 30.10.2009. 02:01 ] @
izvinjavam se, skoro sam zaboravio ovo da ti javim.

Bitno je i koja verzija VirtualDj-a imas. Verzija Pro ima sve a verzija Home nema nista u vezi rada s hardverom.

...Bas veceras vidim da je izasao VirtualDJ 6 pa cu probati njemaga skinuti.. pa cu ti javiti ako jos uvek trebas...
[ Stranger2 @ 31.10.2009. 12:35 ] @
Evo podesavanja:Kao sto pise na slici, prethodno graficka kartica treba biti podesena da koristi dva displeja (dva monitora ili monitor i TV). Onda ce u polju iza TV output biti ponudjeno da video ide na video-out za sekundarni display.