[ Cr0W @ 01.10.2009. 11:48 ] @
Prijatelji moji imam ovaj problem: Dakle do sada sam iskljucivo koristio win xp i resih da probam nesto od drugih operativnih sistema.Na netu naidjoh na gore pomenuti OS Mandriva eXtreme 3 2009,konsultovao sam prijatelje koji koriste linux (a malo ih je u mom okruzenju) i u principu ukapirao sam kako sta treba da se radi.Napravio sam jednu particiju u ext3 fajl sistemu (10GB) i jednu swap particiju (oko 520 mb) bootovao DVD lepo se sve pokrenulo (ima cak i srpski jezik) instalacija protekla u najboljem redu,bootloader (Grub) sam postavio u MBR HDD-a (ne particije vec HDD,jer mi je tako i objasnjeno) restartovao sam comp vratio da bootuje sa HDD-a,pojavile su se tri opcije 1.da pokrenem Mandrivu 2.da pokrenem Mandrivu (safe mode) 3.da pokrenem(bootujem)windows xp naravno pokrenem Mandrivu zeljno iscekujuci da mi se pojavi KDE 4 kad ono black screen sa "trepcucom" crticom u gornjem levom uglu ekrana !!!! E sad moje pitanje(a) je da li sam negde pogresio u instalaciji (a nije mi se prijavila ni jedna greska pri podizanju i instalaciji pomenutog OS-a) ili sada treba nesto upisati da bi se starovalo ili jos nesto konfigurisati ?!? Molio bih ,posto sam nov u linux svetu,da mi se narodski objasni,ako i sta treba da radim tj upisem. Svima u napred hvala! |