[ Mister Big Time @ 03.10.2009. 19:43 ] @
Nesto mi pade na pamet. Malo je problematicno gde spada pitanje/tema, pa sam stavio ovde. Na drugom serveru (i domenu) sam postavio static dir u koji kacim bannere i i neke 'teze' stvari koje ce se brze ucitavati na blizem serveru. Elem, da li je moguce da pod odredjenim okolnostima (OS, browser, AV, antiSpyware SW itd.) referrer ne prikaze pravu vrednost vec vrednost URL-a na kome se fizicki nalazi slicica banera? Znaci primer: www.primarni.com je sajt na kome se nalazi IMG src bannera uz A href tag naravno. Fizicki banner je lociran na www.mojbrziserver.brzilink.rs. Sta se desava kada korisnik klinke na banner? Da li ce pokupiti referrer www.primarni.com kako se i ocekuje ili slucajno ovaj koji ne treba www.mojbrziserver.brzilink.rs ? Pitam jer sam primetio par referrer-a za koje ne znam odakle poticu, osim ako neko nije isao na www.mojbrziserver.brzilink.rs/baneri/ pa izlistao sve banere, i odatle kliknuo.... zato stavih tu index stranu uz poruku 'hebem ti mater radoznalu' Dakle da li je ovo dobra praksa, ili nosi i neke problema kao sto moze biti smanjen prikaz pravih klikova? |