[ biske86 @ 04.10.2009. 10:30 ] @
Instalirao sam drajver za bežični adapter preko ndiswrappera, i na kraju sam u fajlu /etc/rc.d/rc.local dodao liniju koja učitava drajver pri svakom podizanju sistema: /sbin/modprobe ndiswrapper. Zatim sam u fajlu /etc/rc.d/rc.inet1.conf otkomentarisao određene linije koda a neke izmenio. Evo na primer kako izgleda: IFNAME[4]="wlan0" IPADDR[4]="" NETMASK[4]="" USE_DHCP[4]="yes" #DHCP_HOSTNAME[4]="icculus-wireless" #DHCP_KEEPRESOLV[4]="yes" #DHCP_KEEPNTP[4]="yes" #DHCP_KEEPGW[4]="yes" #DHCP_IPADDR[4]="" WLAN_ESSID[4]=HG520s WLAN_MODE[4]=Managed WLAN_RATE[4]="54M auto" WLAN_CHANNEL[4]="auto" Nakon ovoga sam samo stavio promenio prava prstupa ovom fajlu /etc/rc.d/rc.inetd: Code: chmod +x /etc/rc.d/rc.inetd Internet mi normalno radi, kao što vidite javljam se sa Linuksa. Međutim prilikom podizanja sistema malo mi se usporava ovaj proces zato što on zastane kad lapotop nema pristup bežičnoj mreži, pošto samo imam internet dok stavim laptop na prozor. Ovo je u studentskom domu, pošto je lik iz okolne zgrade, pretpostavljam ostavio otvoren pristup ili ne zna da postavi šifru svejedno. Evo dela teksta koji mi prajavljuje prilikom podizanja sistema a koji se odnosi na bežičnu mrežu: Code: /etc/rc.d/rc.M/: wlan0 information: 'Any ESSID' Error for wireless request "Set Frequency" (8B04): Set failed on device wlan0; Invalid argument Polling for DHCP server interface wlan0: Jasno je meni šta se ovde dešava, da on ne može da nađe mrežu sa datim ESSID i onda se tu malo zaglupi. Mene interesuje samo da li je moguće da se ovaj proces izbegne da recimo prepravim /etc/rc.d/rc.inetd tako da ukoliko nema ove mreže da nastavi što pre dalje, da se ne gubi vreme. Razmišljao sam da je možda rešenje da napišem jednu malu skripu koju bi pokretala i zaustavljala ovaj servis. |