[ domotek @ 05.10.2009. 15:35 ] @
kako bih mogo da napravim invertorski aparat za varenje 160A 200A potrebna mi je šema, i gde bih mogo da nadjem komponente. kako naći ili napraviti odgovarajući trafo. hvala vam u napred. |
[ domotek @ 05.10.2009. 15:35 ] @
[ robert63 @ 05.10.2009. 16:24 ] @
Teško,,
Da radi 8 sati dnevno,da se ne greje previse ali da vrsi zavarivanje besprekorno,, -Sema nije problem, Problem je u izradi,jer je to vise "Bravarija" nego elektronika, mora da se naviknes na savijanje bakra od "pola-cola" preko kolena ![]() -Sve mora da bude " k'o ruski Tenk",pa jos da mu ne smeta prasina,da ima dovoljno hladjenje, da sve bude veoma dobro izolovano od "220V-ne mreze". -Ako se ipak odlucis za samogradnju,,,kupi dobre turpije-svih vrsta, treba ce ti za finalno "doterivanje" skalamerije da bi ona konacno -bila prenosiva,stabilna i sigurna za rad. [ domotek @ 05.10.2009. 17:31 ] @
volja je tu, šeme nema a za sad tražim kako ću napraviti štampanu ploču.
[ JECHAM @ 05.10.2009. 17:32 ] @
Za pocetak bar neka shema.
[ JECHAM @ 05.10.2009. 17:39 ] @
I jos jedna.Malo bolja i slozenija.
[ domotek @ 05.10.2009. 19:34 ] @
hvala ti puno, reci mi, gde bih mogo te šeme pretvoriti u štampanu ploču.
[ JECHAM @ 05.10.2009. 19:41 ] @
Prvo treba da resis koju shemu ces da koristis, pa onda ako ne znas sam(probas neki program za izradu PCB- npr EAGLE ili sl.) postavis oglas( u rubrici oglasi ) sa zeljom i cekas da ti se neko javi ili kontaktiras neku firmu koja se bavi sa tim.
[ Darko_zed @ 05.10.2009. 20:30 ] @
Au nije da ovim hocu da te obeshrabrim ali ima tu jos dosta stvari na koje treba obratiti paznju i proracunati da bi to radilo kako valja zbog toga sto svaka greska kosta bas mnogo novcano, a za opasnost tek da ne pricamo .PCB za taj aparat mora da se odradi profi i lepo smisli zbog hladjenja i odvajanja dela elektronike koji radi na 220V i dela koji radi na 55V za varenje.Kazem ti ovo zato sto servisiram ove aparate vec duze vremena pa i tu ponekad zapne i pukne a sve lepo zamenim proverim izmerim nastelujem i bum ode par hiljada.Kazem ti ovo da bi shvatio u sta se upustas i ako nisi bas upoznat sa ovom vrstom elektronike a moze se lako naci dosta literature za procitati i nauciti ,onda ce ici tezim putem ali to ne znaci da neces moci napraviti jer smo mi tu naravno da pomognemo .Imas na ruskim forumima seme i gotove plocice ovih aparat u kucnoj radinosti samo sto ih trebam naci jer sve adrese drzim u favorits a kompis mi flesirao i sve otislo u p...m... ali naci cu i okacicu ovde da vidis pa mozes da krenes.pozdrav
[ Darko_zed @ 05.10.2009. 20:36 ] @
evo ti za pocetak ovo da malo pregledas
http://www.smps.us/power-inverter.html [ Darko_zed @ 05.10.2009. 20:54 ] @
evo setih se gde ima svega sto ti treba za pocetak samo napred.
http://www.elitesecurity.org/t...ski-aparat-za-varenje-VARSTROJ [ robert63 @ 05.10.2009. 21:34 ] @
Razvuci taj Text na vise zareza,,misljenja,,
Da bude lakse citljiv,,,,, Sve ostalo je OK !!!!,, Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|