[ marinbnm @ 05.10.2009. 22:14 ] @
Imam problem da mi Outlook Express neče šalje mailove, imam dva accounta i neče da šalje na oba. Inače prima ok i isto tako mogu pratiti news grupe kao i postati na njih.
Accounti su u redu jer sa webmaila mogu slati, isto tako probao sam kod kolege podesiti svoj account na outlook i radi ok. Zanima me što bi mogao biti uzrok? Inače sve je podešeno ok i probao sam par puta ali ništa.....ne znam ima li ADSL router kakve veze sa tim, jer mi je prije par dana počeo nešto štekati nakon čega sam ga resetirao i ponovo podesio postavke, ADSL radi ok, sad ne znam jeli slučjanost da je Outlook i ADSL zaštekali u isto vrijeme ili bi moglo imati kakve veze sa postavkama u routeru? Isto tako sam probao ugasiti firewall ali ništa ne pomaže, jedino dobijem ovaj error dolje:

Code:
Your server has unexpectedly terminated the connection. Possible causes for this include server problems, network problems, or a long period of inactivity. Account: 'pop.t-com.hr', Server: 'mail.t-com.hr', Protocol: SMTP, Port: 25, Secure(SSL): No, Error Number: 0x800CCC0F

Hvala
[ iMiki @ 06.10.2009. 13:10 ] @
Pogledaj u Outlooku da li je port za odlazeci meil (SMTP) podesen na 25, mozda si pokusao da namestis Gmail nalog u Outlooku pa ti je promenio port.
Pogledaj na rutere da taj port mozda nije blokiran.

U Outlooku u nalogu ponovo otkucaj user i pass.

[ marinbnm @ 07.10.2009. 08:44 ] @
Probao sve i ista stvar...ne radi slanje i dalje.

[ Catch 22 @ 07.10.2009. 12:08 ] @
Sudeći po ovom uputstvu

Mail serveri kod tvog ISP su:

POP3: pop.t-com.hr
SMTP: mail.t-com.hr

Proveri da li ti je u opcijama za tvoj nalog (account) potvrđena opcija za
Outgoing mail server: My server requires authentication / Settings: Use same setting as my incoming mail server

?
[ marinbnm @ 07.10.2009. 20:19 ] @
Sve sam to provjerio XX puta već, također imam i druggi account i tamo sam sve provjerio ali jednostavno ne ide....i nitko koga sam pitao nema pojima...
[ Catch 22 @ 07.10.2009. 22:29 ] @
Ako je sve pravilno podešeno a i dalje ne možeš da pošalješ email, jedino rešenje je da pozoveš podršku svog internet providera pa da oni provere tvoj nalog kod njih na serveru
[ calexx @ 07.10.2009. 22:42 ] @
Ako mu kod kolege radi, onda je ok. Meni je čudno ono što pominješ za autentifikaciju, nisam video da se to pominje u onom uputstvu a nije mu uključeno.
[ amlap @ 27.10.2009. 07:56 ] @
Ni meni nije radio Outlook express za slanje i slao je stalno ovu poruku:

The message could not be sent because one of the recipients was rejected by the server. The rejected e-mail address was '[email protected]'. Subject 'XXXXXXX', Account: 'mail.t-com.me', Server: 'mail.t-com.me', Protocol: SMTP, Server Response: '553 sorry, that domain isn't in my list of allowed rcpthosts (#5.7.1)', Port: 25, Secure(SSL): No, Server Error: 553, Error Number: 0x800CCC79

Treba uraditi sljedeće:
Otvoriti Outlook Express - Tools - Accounts - kartica Mail - Properties - kartica Servers - na dnu kartice ima opcija Outgoing Mail Server ; štrikirajte opciju My server requires authentication - OK.

Poslije ovog će da radi slanje pošte!