[ BaCkSpAcE @ 23.12.2003. 01:59 ] @
Znam da ovo nije bas najadekvatnije mesto za ovakav topic, ali ako moderator smatra da mu ovo nije mesto, i ako zna neko bolje, neka prebaci topic...

Imam jedan sors starog programa u FORTRANu... program je matematicke prirode, znaci obavlja neko slozeno racunanje na osnovu nekih ulaznih parametara... Problem je taj sto ne znam FORTRAN, a bilo bi dobro ako postoji neki dobar fortran2c konvertor jer bih onda mogao lakse da ga dogradjujem... Mrzi me da ucim sintaksu FORTRANa pa da pravim konvertor fortran->c, al' ako mi je to jedina solucija... sto se mora nije tesko ;)

[ jonathan @ 23.12.2003. 02:13 ] @
Naprimer
http://www.coffeecomputing.com/free/f2c.zip
[ MilošV @ 23.12.2003. 06:46 ] @
Cao :) Nijesam nikad to radio, ali evo ti nekoliko linkova
[ filmil @ 23.12.2003. 11:27 ] @
Citat:
BaCkSpAcE:
Problem je taj sto ne znam FORTRAN, a bilo bi dobro ako postoji neki dobar fortran2c konvertor jer bih onda mogao lakse da ga dogradjujem... ;)

Ako ti je dovoljno da mozes da pozivas potprograme pisane u FORTRANU, mozes probati da iskoristis GNU Fortran iz GCC-a.

Po meni je to najlaksi nacin za mesanje FORTRAN i C koda u jednom programu posto je u slucaju GNU Fortrana i GNU C-a prakticno u pitanju isti prevodilac.

f2c je dobar savet, samo je pitanje koliko je kod dobijen konverzijom lak za razumevanje i odrzavanje. FORTRAN jeste uzasan jezik za danasnje pojmove ali ga ipak vredi nauciti.

f
[ BaCkSpAcE @ 23.12.2003. 18:05 ] @
pokusao sam sa g77 da ga kompajliram, medjutim izbacuje mi mnogo gresaka... taj program je napisan 1987 godine za potrebe gradjevinara za racunanje otpora konstrukcije na odredjene sile... program je napravio jedan od glavnih baja sa fakulteta u Makedoniji, uradio je po svom matematickom modelu koji je dobio ispitivanjem odredjenih gradjevina... probacu jos malo da se zezam sa ovim, pa ako mi negde bash zapne, post-ovacu ovde...

hvala svim trojici na odgovorima...