[ kuki87 @ 07.10.2009. 11:53 ] @
kao sto naslov kaze treba mi pomoc , ja sam uradio zadatak, dobro je to sve samo sam trebao uradit izuzetak a to ne znam nikako. Dole cu postaviti text zadatka i kod koji sam ja uradio pa ko moze nek mi pomogne Treba napisati klasu Lift koja opisuje ponasanje lifta u nekoj zgradi. Jedan od atributa je br spratova, a drugi je kapacitet lifta. Lift se na pocetku nalazi u prizemlju (0 sprat) i u njemu nema putnika. Obezbediti sledece metode: void popniSe(int k) - lift se penje za k spratova: ako bi presao preko zadnejg sprata proizvesti izuzetak ->e ovaj izuzetak kao i sve ostale ne znam uraditi void spustiSe (int k) - lift se spusta za k spratova. Ak oide ispod nultog sparta isto treba izuzetak sprovesti void ulazi (int k ) ulazi k putnika. Ako udje preko dozvoljenog isto treba izuzetak void izlazi (int k) izlazi k putnika. Ako izadje vise nego sto je bilo treba izuzetak void gdeJe na kojem se speatu nalazi lift void brojPrutnika vraca br putnika u liftu evo link ka zadatku sto sam uradio http://docs.google.com/Doc?doc...cmMycjlfMmZmM2RzZ2Zu&hl=en |