[ petarta @ 07.10.2009. 22:51 ] @
| Da ne bude da se ponavljaju razne stvari potrosio sam lepo vreme da bih nasao odgovor ali nisam uspeo. Dakle imam adsl sa promenjlivom IP. Na mrezu sam zakacio IP kameru koja u lokalnoj mrezi radi super. Sada treba da joj pristupim spolja, otvorim acountna no-ip, skinem No-IP Dynamic Update Client, instaliram ga i? On bi trebao da mi javlja koja je adresa na odredjenom ruteru (ako se promeni) i tada pristupam mrezi recimo sa 70.33.152.14 ali kako da pristupim kameri?
I da li je jednostavnije sa DNS-om i postoji li uputstvo za to? |
[ Miroslav Cvejić @ 07.10.2009. 23:03 ] @
Uključiš port forward sa 8880 na 80 za IP kamere. I kada pristupaš spolja na ime.no-ip.org:8880 trebalo bi da ideš na kameru dirketno.
(pod uslovom da se kameri u lokalu pristupa na port 80)
[ petarta @ 08.10.2009. 07:11 ] @
Hvala ti, ali me taj deo ime.no-ip.org najvise i interesuje (kako da registrujem to ime). Vidim da za registraciju domena se mora platiti? Ili ja tu nesto gresim?
[ Miroslav Cvejić @ 08.10.2009. 08:19 ] @
[ calexx @ 08.10.2009. 08:33 ] @
Nisam koristio no-ip ali je verovatno isto kao i dyndns. Ovo što je tebi potrebno je besplatno, idi na sajt i registruj No-ip free a usput skini i updater. Izaberi DNS po želji, recimo petarta.no-ip.org i to će da bude tvoja adresa. Kada pristupaš od spolja, ideš na petarta.no-ip.org a oni će već da preusmere na tvoju trenutnu IP adresu.
Drugi deo priče je kamera, za to ćeš da odradiš pomenuto forvardovanje portova.
[ petarta @ 08.10.2009. 10:15 ] @
Da to sam sada apsolvirao i odabrao zeljeno ime, a to se nalazilo pod opcijom HOST i dobio mojeime.no-ip.org. Probao, da pristupim sa spolja i odmah dobio ruter (sto je dobro). Dakle kada mi je racunar ukljucen imam Dynamic Update Client koji verovatno updateje trenutnu IP adresu, ali sta se desava kada je racunar iskljucen?
[ misk0 @ 08.10.2009. 11:41 ] @
Kad je racunar iskljucen ostaje stara adresa. Ukoliko se promjeni adresa a comp je ugasen, neces se moci osloniti na tu adresu.
[ petarta @ 08.10.2009. 13:48 ] @
A da li moze da se ruter negde podesi da nakon promene IP adrese "javi" novu. Nasao sam na TP-LINK ruteru jednu opciju koja bi mozda mogla da bude to:
Da li je neko ovo koristio?
[ Miroslav Cvejić @ 08.10.2009. 14:17 ] @
Tu upišeš podatke za dyndns (ima/šifra).
I obavezno uključi port forwarding.
Ako samo ukucaš tvojeime.no-ip.org ruter je na toj IP, ali ako ukucaš tvojeime.no-ip.org:8888 ruter će te baciti na kameru jer si namestio da se taj port forwarduje na kameru na portu na kom radi.
[ petarta @ 08.10.2009. 20:49 ] @
Dakle koliko sam shvatio ovde mogu da upisem u My host Name: mojeime.no-ip.org bez obzira sto ovde pise da je za servis
www.dyndns.com.
U port forwarding ukucam za 192.168.1.10 (to je lokalni ip kamere) start ip: 8080 end ip: 8080
I sada kada u browseru spolja ukucam mojeime.no-ip.com:8080 on ce me prebaciti direkt na kameru?
[ Miroslav Cvejić @ 08.10.2009. 21:14 ] @
Ako na ruteru ne možeš neki drugi da biraš, onda se registruj na onom koji je ponuđen (kod mene ima padajući meni pa sam izabrao no-ip.org, a tebi je izgleda onaj drugi suđen). Port koji pristupaš na kameri je obično 80, pa stavi forward sa 8880 (ili tako nešto) na 80 (ili koji je već) a pristupaćeš sa tvojeime.dynds.com:8880 (ili kako već).
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.