[ gatar @ 10.10.2009. 09:36 ] @
| Pozdrav!
Imam jednu ethernet karticu koja prima internet od access pointa putem automatskog dodjeljivanja ip adrese i dns.
To sam u mikrotiku uradio pomocu slijedece komande.: /ip dhcp-client add interface=ulaz use-peer-dns=yes disabled=no add-default-route=yes
Sada zelim da uzmem adsl , spojicu modem sa mreznom ulaz i sta da ukucam , koja komanda za to ide. Od adsl-a sam dobio pppoe user name i passwoord. Sta da ukucam da bi se spojio na internet.
Hvala! |
[ acatheking @ 10.10.2009. 16:34 ] @
Trebas da kreiras konekciju na racunaru:
http://support.microsoft.com/kb/283070
[ gatar @ 10.10.2009. 18:27 ] @
Pa dobro na racunaru da kreiram ali mi treba da povezem mikrotik sa modemom , da mi je mikrotik stalno konektovan na modem. Jer ja uzimam od drugog provajdera.
[ Predrag Supurovic @ 11.10.2009. 08:22 ] @
Dobro da nisi pitao gde se ukljucuje Mikrotik.
[ Kolins Balaban @ 11.10.2009. 12:55 ] @
kolega, vec sam ti rekao da neces nigdje rjesenje naci na tacni (jer ga ni mi na ovom forumu nismo nasli na tacni, nego smo naucili bar osnove).... oko osnova se moras sam potruditi. dao sam ti link na kojem ces naci opsirno uputstvo, pa citaj.... "problemi" koje ti imas su jednostavni za rijesiti. samo ako procitas uputstvo bit ce ti dovoljno da napravis to sto ti treba....
[ dhcp_max @ 11.10.2009. 16:37 ] @
Daj da iskucamo decku komande ili podesimo taj mtik i da zavrsimo sa tim. Poceo sam da se smaram od ponavljanja pitanja i njegovih postova :)
[ Kolins Balaban @ 11.10.2009. 17:23 ] @
ko da gledam da ce taj niz komandi biti divergentan :D ako ne u ovom postu, onda u narednim...
[ gatar @ 11.10.2009. 18:12 ] @
sve sam podesio samo mi treba ta komanda za pppoe konekciju kojom se mikrotik kaci na modem preko usera i passa pa tako ide na net.
[ gatar @ 11.10.2009. 18:28 ] @
samo da vas pitam , ovo sam nasao u manualu , da li je to ta komanda:
[admin@RemoteOffice] interface pppoe-client> add interface=ether1 \
\... service-name=testSN user=user password=passwd disabled=no
[admin@RemoteOffice] interface pppoe-client> print
Flags: X - disabled, R - running
0 R name="pppoe-out1" max-mtu=1480 max-mru=1480 mrru=disabled interface=ether1
user="user" password="passwd" profile=default service-name="testSN"
ac-name="" add-default-route=no dial-on-demand=no use-peer-dns=no
allow=pap,chap,mschap1,mschap2
[admin@RemoteOffice] interface pppoe-client>
kada se ocu konektovat sa modemom!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.