|
[ peca89bg @ 11.10.2009. 01:25 ] @
| Nisam znao gde da stavim moj problem pa sam ga stavio u laptopovi jer imam problem oko lap topa...
Ovako, imam lap-top MSI VR610x, kada sam ga kupio imao sam instaliran XP, radio je lepo, brisao sam ga, instalirao ponovo svoj koji mi radi odlicno na drugom kompu, formatirao particije, pravio nove i sve je lepo radilo, kasnije imao sam potrebu za linuxom zbog faxa, napravio particiju instalirao ga i imao dva os-a, radilo sve super, i onda poceo XP da mi baguje, verovatno zbog virusa, radio sporije, duzeo otvarao programe, sredio sam to antivirusom I jos nekim alatima, i lepo je radio jedno vreme, medjutim posle nekog vremena opet isto, pa kasnije mi se zamrzne slika pa moram da ga ugasim na dugme pa ponovo sve tako i tako u nedogled, trebao sam tada da ga podignem ali me mrzelo pa nisam i da napomenem da mi je tada linux radio SUPER kao i sto dan danas radi, onda sam popizdeo i izbrisao XP i formatirao c, nisam ga ponovo podigao i imao sam samo linux koji radi BESPREKORNO!
Nakon nekog vremena javila mi se potreba za XP-om, uzmem CD butujem sa njega i pojavi se ono plavo, pocne da se ucitava i ugasi mi se komp! Nekad kopira one fajlove pa se ugasi na pola ili ih sve iskopira pa kad treba da se odabere particija meni stoji poruka: "no hard-drive" ili dodje do toga i ugasi se pa onda mi se pojavi c ja enter na nju i opet se ugasi... Probao sam sa svimi svacim, preko boot flopija da formatiram, pa preko linuxa i njegovih parttion tools-ova i sve lepo prodje sto se tice formatizacije c diska, medjutim kad sve to obavim i ubacim cd sa xp-om opet isti problem sa gasenjem i tako u nedogled! Brisao sam c i pravio vece ili manje particije i opet sve isto, tako je i sa WinMe, Win98, Win95, WinServer, Win2003, Win7, Vista (ako sam zaboravio neki microsoftov os, molim vas podsetite me), svaki sam probao da podignem i uvek isto dok mi linux radi ODLICNO i nema NIKAKVIH PROBLEMA SA BILO CIME!
Jel moze neko da mi kaze o cemu se radi? Neki savet, nesto? Sta da radim?
MOLIM VAS POMOZITEEEEEEEEEEEE.........
|
[ Binary Mind @ 11.10.2009. 14:48 ] @
Laptop je pod garancijom jos uvek ili nije? Ako je laptop jos uvek pod garancijom, najpre backupuj sve sto ti treba na drugo mesto (hard disk ili sta god) i reklamiraj laptop. Backup podataka koji ti trebaju je vazan zbog toga sto ce u servisu, pod uslovom da je laptop jos pod garancijom, sigurno obrisati ceo sadrzaj hard diska kao deo dijagnostike (MSI kao i vecina domacih dilera koji bi evenualno radili dijagnostiku ne garantuju za podatke na hard disku jednom kada laptop prime na servis.).
U slucaju da laptop nije pod garancijom opet bi najbolje bilo da sve vazne podatke sa laptopa prebacis negde drugde ako ih imas, onda, posto je koliko se secam WD-ov hard disk u tom MSI-u (to treba da proveris pre nego sto ista pocnes), lepo uzmes i ubijes sve particije na hardu preko WD-ovog DATA Lifeguard alata preko brzog upisivanja nula i onda sve jovo na novo (definisies nove Windows i Linux particije i ponovo instaliras operativne sisteme), naravno ako moze, posto postoji mogucnost da nesto sa laptopom nije hardverski u redu.
[ peca89bg @ 11.10.2009. 14:59 ] @
jeste u garanciji je, a sto se tice ovog DATA Lifeguard kako on radi? jel se instalira preko os-a i tu cakcam ili se baci na cd pa se butuje? Hvala puno
[ Binary Mind @ 11.10.2009. 15:27 ] @
U ovom slucaju treba ti Data Lifeguard na bootabilnom CD-u. Moze se naci na ultimatebootcd. Program ima jako jednostavan interfejs tako da ne bi trebalo biti tesko provaliti ga jednom kad pocnes da prckas po njemu.
[ peca89bg @ 11.10.2009. 15:45 ] @
ima ga na sajtu mada ne moze da se skine ili ja ne znam, jel mozes da mi pomognes kako i gde da ga skinem a posle da ga narezem na cd i da bude butabilan? Verovatno mi treba program u *.iso fajlu samo sto nikako da ga nadjem :( :( :(
[ Binary Mind @ 11.10.2009. 16:04 ] @
Evo ti link za skidanje UBCD-a. Sto se tice rezanja imas na netu tutoriale kako da rezes ISO image tako da bude bootabilan... Proguglaj.
[ peca89bg @ 11.10.2009. 16:20 ] @
hvala ti puno, samo jos uvek nisam uspeo da nadjem ovaj lifeduard u iso fajlu a i da je namenjen za boot :( :( :( :( :( :(
[ Binary Mind @ 11.10.2009. 16:26 ] @
Ovaj ISO image UBCD-a, ako ga skines i narzez kako treba, jeste butabilan, i ima WD data lifeguard tools i data lifeguard diagnostics...
[ peca89bg @ 11.10.2009. 17:06 ] @
ahaaa, ok pa super onda... hvala ti puno jos jednom!!!!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|