[ mydante @ 11.10.2009. 08:37 ] @
Prije 15 dana sam kupio mini laptop "ASUS eeePC 1005H" i super sam zadovoljan njime do sada ali ima dosta stvari koje mi nisu jasne.
Na njemu su instalirani "windows home sp-3" a za spajanje na internet koristim bežični router Siemens "GigaSet sx763"
Kao prvo poznato je da sve one male ikonice koje se nalaze u systray, u nekoj mjeri, opterećuju memoriju compa a time i usporavaju rad. Htio bi isključiti one koje mi nisu potrebne te bi molio da mi neko pomogne savjetom, koje mogu ukloniti.
Evo ovo imam u systray a nisam siguran
1-dvije male ikonice(dva mala monitora) koje su prekrižene, na jednoj piše "local area connection-a network cable is unplugged" a na drugoj "local area connection 3-a network cable is unplugged" (koja od te dvije mi nije potrebna)
2-ee syper hybrid engine (super performance mode - high performance mode - power saving mode - auto mode)
3-ee docking (hide - automatically launches when the computer boots up - always on top - exit)
[ miroslavL @ 11.10.2009. 09:40 ] @
To ti ništa ne usporava jer je to normalno da stoji... usporavao bi se da ti je podešeno da pri podizanju sistema pokreće skype, msn, netlimiter, torrent, itd. tj. programi zauzimaju memoriju i usporavaju kao i antivirus.

Ovo pod jedan možeš isključiti ali nema potrebe a ako baš hoćeš onda klikni desnim dugmetom miša na taj monitor i odaberi Open Network Connections, zatim opet desnim dugmetom miša na Local Area Connection pa Propertis, tu odčekiraj Show icon in notification area when connected.

Edit: Ovo što sam napisao je ako je konektovan a nećeš da ti pokazuje (monitorčiće) a ako baš hoćeš da isključiš WLAN ili LAN možeš na disable ili u biosu isključiti.
[ mydante @ 11.10.2009. 11:40 ] @
Koja od ove dvije ikonice mi nije potrebna:
"local area connection"
"local area connection 3"

Može li ko pojasniti čemu služi "ee syper hybrid engine" i šta da odaberem (super performance mode - high performance mode - power saving mode - auto mode)

Zatim čemu služi "ee docking" i šta tu odabrati (hide - automatically launches when the computer boots up - always on top - exit)

[ mydante @ 15.10.2009. 15:57 ] @
Čemu služi "ee docking"
[ dragancesu @ 15.10.2009. 16:52 ] @
Pogledaj na http://eeepc.asus.com/global/product1005ha.html?n=0