[ madamov @ 12.10.2009. 12:32 ] @
http://news.cnet.com/8301-13860_3-10368709-56.html

Citat:
Users of T-Mobile's Sidekick have been suffering through a major outage over the past several days that left many without access to the Web or their address books.
Microsoft, whose Danger subsidiary powers the Sidekick service, said it is "working urgently" to deal with the problems, which interrupted data service for most Sidekick users starting at 1:30 a.m. PDT on Friday. The level of disruption has varied, though most users have been affected, Microsoft said.
"We are working around-the-clock to get all our services back online and will continue to post status updates to our valued customers as issues are resolved," Microsoft said. "We thank our customers for their patience and sincerely apologize for any inconvenience this disruption has caused."
(Credit: Corinne Schulze/CNET
Microsoft said that, as of 6 a.m. PDT Tuesday, it had restored service "for critical applications including address book and calendar, social media applications, IM, web browsing, media player and camera."
"Our goal is to have all services restored to 100 percent functionality by Thursday; however there may be some exceptions," Microsoft said. The software maker bought Danger last year.
T-Mobile offered an updated statement on Tuesday, apologizing for the outage and saying it would credit users for one month's service because of the interruption.
T-Mobile's Sidekick forums are filled with comments from users expressing their frustration over the issue.
Among those affected was Ariel Barco, who said he noticed his service out on Friday night and got his service restored last night. But not all of his friends have been so lucky, he said.
"Many of my friends have Sidekicks and one in particular is still waiting for her address book to be restored as we speak," Barco said.
He said the outage was frustrating since it limited the ability to access social networks and the Internet, which made it hard to plan for the weekend. Plus, Barco said, T-Mobile didn't do a good job of communicating what was going on. "The issue was not communicated to the user base," Barco said. "I found out about the outage on Saturday after checking blogs and T-Mobile forums and T-Mobile's Twitter. I also checked with acquaintances with Sidekicks."

[ madamov @ 12.10.2009. 12:33 ] @
http://www.engadget.com/2009/1...y-lost-all-your-sidekick-data/

Citat:
T-Mobile: we probably lost all your Sidekick data
by Chris Ziegler posted Oct 10th 2009 at 3:45PM

Well, this is shaping up to be one of the biggest disasters in the history of cloud computing, and certainly the largest blow to Danger and the Sidekick platform: T-Mobile's now reporting that personal data stored on Sidekicks has "almost certainly has been lost as a result of a server failure at Microsoft/Danger." They're still looking for a way to recover it, but they're not giving users a lot of hope -- meanwhile, servers are still on the fritz and customers are being advised not to let their devices power down because anything that's still on there will be lost the next time the device is turned on. Another communique is promised from T-Mobile on Monday to give everyone a status update on the recovery efforts, but at this point, it's not looking good at all.

Update: Apparently T-Mobile has paused the sale of new Sidekicks, as all models are now listed as "temporarily out of stock" on the company's site. Additionally, a warning as been added to the post on T-Mobile's forum which reads: "Sidekick customers, during this service disruption, please DO NOT remove your battery, reset your Sidekick, or allow it to lose power." Scary stuff, Sidekickers.

[ madamov @ 12.10.2009. 12:34 ] @
http://news.cnet.com/8301-17938_105-10372521-1.html

Citat:
Missing Sidekick data may be gone for good
by Matt Hickey

Most of them don't look like this today.
(Credit: CNET
It looks as though the current Sidekick outage is turning into a bigger mess for T-Mobile. The company has just published an apology to Sidekick users who've been without many important services for a few days--and says that because of a server error at Danger (a Microsoft subsidiary), affected users might not get their data back at all.
This is terrible news for some Sidekick users out there and is also one of the largest fails in cloud computing in recent memory. T-Mobile has already offered affected users a free month of service, but that was a few days ago when it seemed the problem was on its way to being resolved. Now, some users are looking at not having their data restored at all. Those whose data hasn't already been recovered will likely have to rebuild their contact lists, calendars, to-dos, and other personal content themselves.
The problem is that many users didn't back up that data. A friend of mine never backed up her Sidekick LX because Danger's server-side infrastructure made it redundant--or so she thought.
T-Mobile says they'll issue another update on Monday, October 12, which will communicate the current status of the repair.
One important point T-Mobile is communicating to affected users is not to power off your device. On its Web site, T-Mobile warns, "We continue to advise customers to NOT reset their device by removing the battery or letting their battery drain completely, as any personal content that currently resides on your device will be lost." Good luck on Monday.
[ madamov @ 12.10.2009. 12:35 ] @
http://news.cnet.com/8301-13860_3-10372525-56.html

Citat:
Sidekick outage casts cloud over Microsoft
by Ina Fried

The massive data failure at Microsoft's Danger subsidiary threatens to put a dark cloud over the company's broader "software plus services" strategy.
A key tenet of that approach is that businesses and consumers can trust Microsoft to reliably store valuable data on their servers.

T-Mobile Sidekick Slide
(Credit: Corinne Schulze/CNET
A week ago, though, Microsoft's Danger unit experienced a huge outage that left many T-Mobile Sidekick users without access to their calendar, address book, and other key data. That's because the Sidekick keeps nearly all its data in the cloud as opposed to keeping the primary copy on the devices themselves.
Things got even worse on Saturday, as Microsoft said in a statement that data not recovered thus far may be permanently lost. It's not immediately clear how many people lost their data. The outage earlier in the week affected a broad swath of Sidekick users, though many had data return during the week.
While outages in the cloud computing world are common (one need only look at recent issues with Twitter or Gmail), data losses are another story. And this one stands as one of the more stunning ones in recent memory.
The Danger outage comes just a month before Microsoft is expected to launch its operating system in the cloud--Windows Azure. That announcement is expected at November's Professional Developer Conference. One of the characteristics of Azure is that programs written for it can be run only via Microsoft's data centers and not on a company's own servers.
It should be pointed out that the Azure setup is entirely different from what Danger uses: the Sidekick uses an architecture Microsoft inherited rather than built (Microsoft bought Danger last year). Still, the failure would seem to be enough to give any CIO pause.
Update, 2 p.m. PT, 10/11/2009: I asked Microsoft for comment Saturday when I was writing this, in particular as to how the rest of its cloud might differ from the Danger set up.
Microsoft said Sunday that its the fabric controller that manages the Azure service is built with redundancy in mind.
"We write multiple replicas of user data to multiple devices so that the data is available in a situation where a single or multiple physical nodes may fail," Windows Azure general manager Doug Hauger said in a statement to CNET News.
That doesn't mean Azure is immune from data loss, though I'm told an entire data center would have to be wiped out, as opposed to just a server or collection of servers. I'd be interested to know whether Microsoft will also offer multiple location options so that users that want to can have their data in more than one physical spot as well.
But that's just one of many questions raised by this spectacular failure. Among the other questions still looming large in my head are:
1. What backup procedures did Danger have?
2. Just how many of T-mobile's Sidekick customers lost their data? (Feel free to let me know, Sidekick users.)
3. What impact will this have on the Pink project, which was largely seen as the evolution of the Sidekick, and some say was already in trouble?
4. Will this hurt Microsoft's efforts to build a brand around the notion of Windows Phone even though that uses a different architecture (with its own challenges, to be sure)?
[ combuster @ 12.10.2009. 12:44 ] @
Strasan koncept drzanja vitalnih podataka na nekom tamo M$ serveru... Serves 'em right :)
[ Stator @ 12.10.2009. 13:47 ] @
Jedna rec 4 slova F A I L :)
Mislim kakve su to oni backup procedure koristili ? Nikakve!
[ combuster @ 12.10.2009. 13:52 ] @
Citat:

Microsoft said Sunday that its the fabric controller that manages the Azure service is built with redundancy in mind.
"We write multiple replicas of user data to multiple devices so that the data is available in a situation where a single or multiple physical nodes may fail," Windows Azure general manager Doug Hauger said in a statement to CNET News.

Pa dobro, de su podaci? :) Imali su backup soluciju u vidu kada su dizajnirali, samo da li je implementacije bilo i ako jeste koliko je uspesna lol...
[ Ivan Dimkovic @ 12.10.2009. 14:23 ] @
Ako ako - cloud computing at its best, pogotovu u toj Microsoft Azure izvedbi :-)

Strasno - ovo je jos gore od ne-radjenja backupa, jer ce sada gomila ljudi da misli "moji podaci su u cloud-u, znaci da su sigurni".

Kakve bljuvotine - znaci imas telefone od 1 GHz, sa 256 MB RAM-a i sada ti uvaljuju "Cloud Address Book"... palite bre :)
[ Srđan Pavlović @ 12.10.2009. 14:27 ] @
Discharged Cumulonimbus computing :)

:))) - stvarno - tako im i treba.
[ Ivan Dimkovic @ 12.10.2009. 14:30 ] @
Najjace je sto gomila firmi sve vise i vise nudi te "cloud" servise - kako su korisnici po defaultu glupi i ovce, sve manje njih ce da radi adekvatan backup... a onda kada se desi ovako nesto, ili firmica ode u Chapter 11... jao jao, a moji podaci? Kukuu :)

Bar 3 nezavisna metoda backupa - na razlicitim geo-lokacijama su majka... A svako ko ne radi bar elementarni backup, nego veruje da ce neki T-Mobile ili Microsoft da mu cuvaju podatke bolje nego on sam... i zasluzuje da mu se desi ovo.
[ MladenIsakovic @ 12.10.2009. 14:49 ] @
Ovce su za šišanje, uvek bilo - i biće.
[ Ivan Dimkovic @ 12.10.2009. 15:37 ] @
Ej jbt, ali pazi ti tu gl00post:

http://www.sidekick.com/

Citat:

Regrettably, based on Microsoft/Danger’s latest recovery assessment of their systems, we must now inform you that personal information stored on your device – such as contacts, calendar entries, to-do lists or photos – that is no longer on your Sidekick almost certainly has been lost as a result of a server failure at Microsoft/Danger. That said, our teams continue to work around-the-clock in hopes of discovering some way to recover this information. However, the likelihood of a successful outcome is extremely low. As such, we wanted to share this news with you and offer some tips and suggestions to help you rebuild your personal content. You can find these tips at the T-Mobile Sidekick Forums (http://www.t-mobile.com/sidekick ). We encourage you to visit the Forums on a regular basis to access the latest updates as well as FAQs regarding this service disruption.

Zasto bi dodjavola neko drzao svoje kontakte na nekom carrier-tied serveru?

Zamisli odlucis da sutnes glupi T-Mobile i predjes na glupi Vodafone (ili, jednostavno, odlucis da budes prepaid da ne placas skotovima globu)...

Zasto bi uopste neko to drzao online na nekom "cloud" serveru u takvoj proprietary formi?

http://forums.t-mobile.com/tmbl/?category.id=Sidekick

Citat:

Sidekick customers, during this service disruption, please DO NOT remove your battery, reset your Sidekick, or allow it to lose power.

WTF?!?!? Sta ako iskljucim telefon, doci ce do gubitka mojih kontakata?

Sta je bre ovo... sad vise ni podaci nisu moji.. da nisu i oni "licensed, not sold"

More mrsh bre tamo gde sunce nikad ne sija.
[ Stefan Jocic @ 12.10.2009. 16:04 ] @
Ja sam uvek bio protiv cloud servisa. Sve je to lepo u teoriji, ali u prasi vidite kakve se stvari desavaju. A svakako su korisnici cloud servisa krivi sto ocekuju da ce drugi da brine o njihovim podacima.
[ combuster @ 12.10.2009. 16:08 ] @
Lol, pazi sad, ljudi sa preko 1K kontakata sad se tresu ko prutovi da im se ne daj Boze resetuje mob :) Ma ovo je za diskusiju... Jerks...
[ Ivan Dimkovic @ 12.10.2009. 16:14 ] @
Meni nije jasno KAKO i ZASTO bi kontakti NESTALI sa mog telefona ako ugasim isti?

WTF bre... nije valjda da inicira GPRS/UMTS/HSDPA konekciju svaki put ka tom serveru i fetchuje podatke? Sta ako na target serveru dobije NULL kao odgovor, odma' krene da brise lokalne kesirane podatke? Ili uopste ne kesira (sto da ne, da puknes jos malo za bandwidth)

Ako je tako.. stvarno treba doci u HQ i olupati im taj telefon o glavu i obesiti o kabl za punjenje.

Idealan primer retroaktivne tehnicke evolucije (u nazad) - i to sve zato sto neki Web programeri ne znaju gde im je mesto.

[Ovu poruku je menjao Gojko Vujovic dana 13.10.2009. u 10:43 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Gojko Vujovic dana 13.10.2009. u 10:44 GMT+1]
[ z@re @ 12.10.2009. 17:01 ] @
Cloud sucks.

Ne zelim svoju cetverojezgrenu bestiju pretvarat u terminal.
[ Pali zari @ 12.10.2009. 18:08 ] @
[ Danijel Krmar @ 12.10.2009. 18:28 ] @
Stvarno mi nije jasno zašto se toliko gura taj glupavi cloud. Ako dođe taj dan da moram da pređem na cloud, ima da se odreknem svakog kontakta sa računarima. Uvek mi je bila glupava ta koncepcija glupih terminala, i nadam se da će svi ti što guraju cloud tako da prsnu da im više neće pasti na pamet takve gluposti.

Clodu je debilizam par excellence, barem za većinu primena.
[ combuster @ 12.10.2009. 18:31 ] @
Citat:

Uvek mi je bila glupava ta koncepcija glupih terminala

Nekada je to imalo lepu i dobru primenu... Danas je however deprecated...
[ Tyler Durden @ 12.10.2009. 18:53 ] @
Svi cete vi na cloud jednog dana, nemojte mnogo da se frajerisete... :)
Ima da progutate sve sto ste ovdje napisali :)
[ combuster @ 12.10.2009. 18:59 ] @
Vazi, kada racunar bude kostao oko 100EUR-a i ovde u Srbiji kad budemo imali pristupacnu broadband internet konekciju od jedno 20Mbps onda ok... I ipak cu da imam neki eksterni usb hd od 1TB :D

Ali po svemu sudeci progurace oni cloud hteli mi to ili ne. Osim ako mi GNU-ovci ne budemo protestvovali opet :D
[ Ivan Dimkovic @ 12.10.2009. 19:00 ] @
Da da, suska se da Google radi na Web Clipboardu (a verovatno ce onda i Microsoft napraviti plagijat toga)

Eeeej - Web clipboard... umesto da se informacije procesiraju na mojoj 15+ GB/s memoriji koja ima latenciju reda nanosekundi, to ce ici preko nekog budjavog 12-16 mbit/s linka i 100-300 ms latencije... tako je kul, in, Web 2.0.

Cuj web clipboard... da se covek krsti levom i desnom nogom. Dzizs.

Neka, daj boze da bude jos nekoliko ovakvih "Epic Fail" momenata u sledecih godinu dana, cisto da se ljudi malo opasulje. Do sada je glavni Cloud argument bio nazivanje skeptika matorim i zaostalim u proslosti :)
[ Danijel Krmar @ 12.10.2009. 19:07 ] @
Citat:
Nekada je to imalo lepu i dobru primenu... Danas je however deprecated...

Jeste nekada, ali kada je to imalo dobru primenu, ja jos nisam bio ni u planu :).

Osim par primera, kada je dobro imato stalno pristup nekim podacima, kao što je recimo web mail ili slično, ne vidim kako bi cloud mogao imato primenu. Što kaže z@re, ne vidim zašto bi neko hteo da današnje računare pretvara u terminale. Pored terabajtnih diskova, ogromne memorije, brzih procesora, šta će mi silni servisi na netu.

Neću da obrađujem tekstove na netu, da držim backup na netu, itd. Ok mi je da imam pristup mailu, kalendaru, eventualno kontaktima i tome slično u svakom momentu i na svakom mestu, ali i te podatke želim da imam i na svom računaru ili mobilnom, a ne da mi nestanu skroz kontakti zato što je nekom tamo MS-u pukao server. Ako već gubim podatke, barem neka bude mojom greškom :).

Iskreno, iako mogu da vidim neke moguće primene cloud-a, nadam se da će taj hype koji guraju raznorazne firme i novinari splahnuti. Mislim da sve više ljudi vidi da cloud ipak samo na papiru izgleda kao dobra opcija za sve, a ove gluposti koje su se desile sa Sidekick-om će samo doprineti tome da se shvati da cloud nije bolje rešenje od standarnog sistema računarstva.

Sećam se da je sličan hype postojao i kada je izašla Java, kako ćemo imati računare veličine kutije za cigare i slično. Srećom, nije se obistinilo, te danas imamo četverojezgrena čudovišta ;D
[ Tyler Durden @ 12.10.2009. 19:45 ] @
Kako zamisljate racunare za 10, 20 i vise godina? Sve i dalje u zutim kutijama pored radnog stola?
Ja ne vjerujem da ce to tako da izgleda.
[ Ivan Dimkovic @ 12.10.2009. 20:07 ] @
E ja se secam 1996-te iste takve "vizije" - thin clienti, Java svuda...

Evo, mogu da se kladim - za 10 godina ce racunari biti vrlo slicni ovima danas. Vrtece se neki Windows 2019 ili Linux kojigod... unutra ce biti neki 16 nm Intel sa 256 core-ova i to je to. Web servisi mozda budu u "HD-u" jer ce vecina sveta biti na bar 20-tak mbit/s. Sudeci po tome kako je IT industrija usporila ove decenije nemam ni gram vere da ce se nesto promeniti - stavise, sve je teze - jer multi-core predstavlja ogroman problem za nalazenje "killer-app-a" za kucu, a i projektovanje softvera je znacajno teze.

Nego, zasto bih uopste hteo da imam "thin" client? To je samo jedan od nacina koriscenja IT sistema i, pravo da ti kazem, vise puta je zavrsavao u zapecku.

Sigurno ce se jedan deo funkcionalnosti seliti na servere, kako konekcije izmedju korisnika i servera budu vece - WPF podrzava "bogat" rendering na klijentu dok server moze da radi neke kompleksnije stvari... ali opet, nema tu previse killer app-ova pa da svi od srece skocimo na to.

U B2B segmentu - da, naravno... ali thin klijenti su odavno vec u B2B segmentu, nikad nisu ni nestajali...

A u kuci? Neka hvala, ja bih hteo da vidim augmented reality, jos mocniju 3D grafiku, real-time ray-tracing sa kompleksnim svetlosnim jednacinama.. a za sve to nam je potrebna SNAAAGA a ne neki flacidni jadni thin-client :)

[ Nedeljko @ 12.10.2009. 20:14 ] @
Ja sam kao đak osnovac 80-tih zamišljao računare budućnosti bez tastature i monitora veličine priveska, koji se nose u džepu. Izvadiš ga, projektuje ti hologram u prostoru. Čemu monitor. Upravljaš glasom i baratanjem prstima po hologramu. Čemu tastatura?
[ combuster @ 12.10.2009. 20:34 ] @
Pa sta znam, ja ne ocekujem da ikada budu manji od recimo Dell hybrid-a ali ocekujem da budu jeftiniji...

A sta znam, video sam i one info stolove ili kako se vec zovu ona cuda za cloud - ma ko zna sta ce buducnost doneti. Ali gotovo sam siguran da cu pored sebe imati jedan 13" ili 10" notebook/netbook na kome ce gcc cesto imati posla ;-)
[ the_tosic @ 12.10.2009. 20:44 ] @
@nedeljko http://www.virtual-laser-keyboard.com/

ontopic: ok je da kontakti postoje i na nekom serveru, zbog sinhronizacije izmedju mobilnog, laptopa, desktopa..... ali da stoje samo na serveru wtf sta kad odem na neku planinu bez 3G-a:)
[ Mister Big Time @ 13.10.2009. 05:33 ] @

Koliko vrede vasi podaci? 100$

Citat:
T-MOBILE STATUS UPDATE ON SIDEKICK DATA DISRUPTION, MON., OCT. 12

Dear valued T-Mobile Sidekick customers:

We are thankful for your continued patience as Microsoft/Danger continues to work on preserving platform stability and restoring all services for our Sidekick customers. We have made significant progress this past weekend, restoring services to virtually every customer. Microsoft/Danger has teams of experts in place who are working around-the-clock to ensure this stability is maintained.

Regarding those of you who have lost personal content, T-Mobile and Microsoft/Danger continue to do all we can to recover and return any lost information. Recent efforts indicate the prospects of recovering some lost content may now be possible. We will continue to keep you updated on this front; we know how important this is to you.

In the event certain customers have experienced a significant and permanent loss of personal content, T-Mobile will be sending these customers a $100 customer appreciation card. This will be in addition to the free month of data service that already went to Sidekick data customers. This card can be used towards T-Mobile products and services, or a customer’s T-Mobile bill. For those who fall into this category, details will be sent out in the next 14 days – there is no action needed on the part of these customers. We however remain hopeful that for the majority of our customers, personal content can be recovered.

Sidekick customers can continue to visit T-Mobile Sidekick Forums (http://www.t-mobile.com/sidekick) on a regular basis to access the latest updates, as well as FAQs regarding this service disruption. The Forums also offers tips and suggestions for rebuilding content on your device.

Close
[ Ivan Dimkovic @ 13.10.2009. 09:35 ] @
Ehm... gde ti vidis ovde $100?

Pise da ti daju nekakvo parce papira koje se zove "Customer appreciation card" sa kojim mozes da kupujes T-Mobile proizvode u vrednosti $100.

U mom recniku, to nema veze sa papirnom novcanicom sa slikom izvesnog Bendzamina Frenklina na njoj.

Takodje, mislim da bi trebalo da im daju $0 - sa parcetom papira "Mozemo vam dati onoliko koliko vi vrednujete svoje podatke - a to je $0" - posto svako ko svoje podatke drzi u nekakvom "Cloud-u" ocigledno ne ceni svoje podatke dovoljno.
[ Nedeljko @ 13.10.2009. 09:51 ] @
Citat:
the_tosic: @nedeljko http://www.virtual-laser-keyboard.com/

ontopic: ok je da kontakti postoje i na nekom serveru, zbog sinhronizacije izmedju mobilnog, laptopa, desktopa..... ali da stoje samo na serveru wtf sta kad odem na neku planinu bez 3G-a:)

Dobro, de, ne tvrdim ja da još kao osnovac nisam bio vizionar, ali hoću eliminaciju monitora preko holograma i mogućnost ne samo da čukam po virtuelnoj tastaturi, već i da pomeram rukama objekte na ekranu.
[ Horvat @ 13.10.2009. 10:25 ] @
koji je to smisao da imas mobilni telefon i da kontakte nemas na telefonu nego na "nekom tamo" serveru?!

i sta,dodjes u deo koji nije pokriven mrezom, a broj ti treba,nema sanse da ga saznas
ili odes u roming,moras da puknes dobru lovu da bi video imenik?

zasto to??
i zasto je to iko kupio!?

[ the_tosic @ 13.10.2009. 10:30 ] @
@nedeljko Meni je mnogo bolji mind-reader, i monitor u naocarima :)
[ newtesla @ 13.10.2009. 13:51 ] @
Citat:
the_tosic:...ok je da kontakti postoje i na nekom serveru, zbog sinhronizacije izmedju mobilnog, laptopa, desktopa..... ali da stoje samo na serveru wtf sta kad odem na neku planinu bez 3G-a:)

...pa onda koristi GPRS :) :) :)

Meni je ustvari nabezvezniji deo cloud koncepcije taj sto bi, teoretski, svako ko iole ima znanja i zivaca, mogao da procita moj imenik, i ostale meni bitne podatke...

...mislim da bi mi najteze palo kada bi ljudi uvideli koja sam im imena dodelio u imeniku telefona :))))
[ Mister Big Time @ 13.10.2009. 17:45 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Ehm... gde ti vidis ovde $100?

Pise da ti daju nekakvo parce papira koje se zove "Customer appreciation card" sa kojim mozes da kupujes T-Mobile proizvode u vrednosti $100.

U mom recniku, to nema veze sa papirnom novcanicom sa slikom izvesnog Bendzamina Frenklina na njoj.

Takodje, mislim da bi trebalo da im daju $0 - sa parcetom papira "Mozemo vam dati onoliko koliko vi vrednujete svoje podatke - a to je $0" - posto svako ko svoje podatke drzi u nekakvom "Cloud-u" ocigledno ne ceni svoje podatke dovoljno.

Pa dobro klasicno mazanje ociju kao 'evo izvinjenje'... barem da kupon vazi u nekim drugim firmama/mall-ovima nego samo kod njih
Citat:
Horvat: koji je to smisao da imas mobilni telefon i da kontakte nemas na telefonu nego na "nekom tamo" serveru?!

i sta,dodjes u deo koji nije pokriven mrezom, a broj ti treba,nema sanse da ga saznas
ili odes u roming,moras da puknes dobru lovu da bi video imenik?

zasto to??
i zasto je to iko kupio!?

Zato sto su to (staviti prefix po zelji) Ameri.
[ Nedeljko @ 13.10.2009. 21:01 ] @
Citat:
the_tosic: @nedeljko Meni je mnogo bolji mind-reader, i monitor u naocarima :)

Slažem se sa čitačem misli, ali koji će mi andrak naočari, ako mogu da gledam hologram bez njih.

Šalu na stranu, za čitač misli nisam siguran, ali ovo drugo je bar u principu ostvarivo.
[ icobh @ 13.10.2009. 21:18 ] @
@off
Kad već pominjete monitore... Pita mene jedan half: "Šta koristiš za gledanje slika?". Ja kao iz topa: "Monitor!".
[ combuster @ 13.10.2009. 21:22 ] @
Eh da mogu da uzmu tih 100$ i da kupe novi open moko gadget :D

http://news.slashdot.org/story...dia-In-Your-Pocket-99?from=rss

He's got the whole wiki - in his hands :)

Eto, dok MS drzi podatke u cloud-u GNU-ovci online dostupne podatke kao sto je wikipedia trpaju na flash :D
[ Nemanja Živanović @ 15.10.2009. 10:22 ] @
Microsoft recovers 'most, if not all' Sidekick customer data

Citat:
Steve Ballmer must have busted out his secret stash of magic dust, as Microsoft has just come out with the announcement that it has recovered "most, if not all, customer data" that was lost during the recent Sidekick debacle. Following the wildly embarassing fiasco attributed to a "system failure that created data loss in the core database and the back-up," T-Mobile and Redmond have "rebuilt the system component by component" and now promise to restore data to affected users in the most expedient fashion possible. Guess that means you won't be getting $100 from T-Mobile for losing your Tetris high scores after all.

http://www.engadget.com/2009/1...ll-sidekick-customer-customer/
[ degojs @ 15.10.2009. 16:39 ] @
E'o još par zanimljivosti..

Kako stvari sada stoje:

1. Sistem izgleda uopšte nije koristio MS tehnologije, niti njihovo cloud rešenje
2. MS je tu kompaniju kupio prošle godine, a sistem je i dalje terao izgleda servere sa Unixom (mada nebitno, jer problem je bio druge prirode, ne softverski)
4. Podaci su vraćeni

"Prodane duše mogu da nam puše," dodao je na kraju pres konferencije Steva Ćelavi :-)

[Ovu poruku je menjao degojs dana 15.10.2009. u 17:55 GMT+1]
[ Nedeljko @ 15.10.2009. 21:11 ] @
Citat:
degojs: 4. Podaci su vraćeni

Ovo je jedino bitno. Inače, korisnike zabole da li je UNIX ili MS i da li je problem softverski ili ne znam kakav.
[ Nedeljko @ 15.10.2009. 21:17 ] @
Da se poravim, bitne su tri sledeće stvari:

1. Da li su podaci izgubljeni ili vraćeni?
2. Koliko su dugo podaci i usluge bili nedostupni?
3. Koja firma stoji iza toga? Dakle, ne na čemu rade serveri, nego kome su kupci dali pare.
[ degojs @ 16.10.2009. 00:20 ] @
Izgleda da na ovom forumu imamo problema i sa čitanjem i/ili razumevanjem prostih rečenica..

Citat:
degojs: Podaci su vraćeni.

Nedeljko: Da li su podaci izgubljeni ili vraćeni?

Za dodatna pojašnjenja pitaj ove gore majstore što su se uprli da objasne kako je to šugavi cloud sistem, pa još iz MS-a, pa nije čudo.. itd.

Nego, šta je Apple uradio sa onim podacima što je "guest" nalog obrisao? Jesu našli neko rešenje da vrate podatke? Pošto ni to nije cloud, verovatno nije problem..?

[ Nedeljko @ 16.10.2009. 01:25 ] @
Biće da neko drugi ima problema sa čitanjem i/ili razumevanjem. Hajde, vrati tu rečenicu u kontkst tog posta, a taj u kontekst na koji se odgovara (da, tvoj post je u pitanju), pa će ti biti jasnije.
[ calimero @ 22.10.2009. 09:18 ] @
Evo sad će Sun i Oracle da reše problem:

Wednesday, October 21, 2009
Sun, Oracle save Microsoft's Pink after Danger data disaster

link
[ degojs @ 24.10.2009. 20:32 ] @
Pa njihov je softver i hardver sto je riknuo (navodno nakon firmware apgrejda).. Imaju i oni verovatno neke obaveze ili interesa da to radi.

Osim toga:

Citat:
Speaking as a "Sun technical guru who has been pulled into similar scenarios in the past,"...

LOL Sve jasno..