[ freshman @ 12.10.2009. 19:27 ] @
Hteo bih da isecem nekoliko minuta sa DVD-a i dobijem kao zaseban fajl koji se moze poslati mejlom, uploadovati...

Kojim softwerom se to najjednostavnije moze postici?
[ vlada1970 @ 14.10.2009. 13:13 ] @
Ja koliko znam, a vise od ovoga ne znam a ujedno i kako bih ja uradio je:

Ripovao bih taj dvd i napravio od njega avi fajl, na primer. Imas gomilu dvd-rippera po netu. Ja na primer koristim Xilisoft DVD to DivX Converter. Kad dobijes film u jednom avi fajlu, onda ga ubacis i VirtualDub i odredis kompresiju u video tab-u, samo da ne bude RAW ( Uncompressed ). I onda u Edit tab-u odredis Set selection start i Set selection end. Znaci, dole pomocu horizontalnog lifta vidis gde je pocetak tog dela filma, odakle bi hteo da seces, i tu odredis da ti bude Start , i povuces lift udesno do kraja tog dela filma, i odredis End.

I kad si to uradio, taj deo filma, ce u horizontalnom liftu da ti bude zaplavljen. Samo onda ides na File - Save as avi i odredis gde ce VirtualDub da ga smesti. I sacekas da zavrsi konvertovanje i secenje. Prethodno si mogao i u Video tab-u da odredis filtere koji su ti zanimljivi ali to nisam objasnjavao.
[ deks007 @ 14.10.2009. 21:39 ] @
Prebacis sadrzaj na hard , otvoris Video_TS folder nades VOB info fajl prevuces ga na timeline ili otvoris u trimeru iseces sta hoces prebacis na timeline i renderujes u koji hoces format .Ovo ti je prica za rad u Vegasu . Pozdrav !
[ Stranger2 @ 20.10.2009. 15:37 ] @
Citat:
Ripovao bih taj dvd i napravio od njega avi fajl, na primer.

Ovo dugo traje.

Njpre probaj Free Video Dub on moze da sece razne video fajlove bez kompresije.
Ako je DVD enkriptovan onda ces morati da izvuces VOB fajlove sa programom DVD Decrypter pa onda da seces.

Ako Free Video Dub ne bude mogao d aga isece onda probaj MPEG Streamclip koji je malo slozeniji ali moci ce sigurno.
[ freshman @ 22.10.2009. 03:04 ] @
Konacno sam stigao da se pozabavim ovim mojim problemom.

Uradio sam sve u Premieru. Imam instaliran Adobe paket na racunaru pa sam probao prvo sa njim i uspeo.
Otvorio sam novi projekat i uvezao fajl. Onda sam pronasao pocetak dela koji hocu da isecem pa desni klik i Set Clip Marker In. Ponovim to za kraj dela samo sad ide Set Clip Marker Out i zatim prevukao na Timeline gde se pojavio samo taj deo. Onda File Export Media, odabrao format MPEG2 i gotovo. Exportovao mi je samo parce na Timelinu. Mozda postupak nije pravi ali radi.

Iako nisam koristio softwer koji ste predlozili hvala vam jer mi je pomoglo i to oko VOB fajlova i to oko prevlacenja u Timeline...