[ zoki99 @ 13.10.2009. 17:49 ] @
| Imam problem sa bootanjem grafike na slaxu.
Mogu podići slax samo u konzoli, a kad pokušam startx izbaci mi
error "can't connect to server" i uz to Screen not found
[Ovu poruku je menjao Srđan Pavlović dana 17.10.2009. u 16:26 GMT+1] |
[ combuster @ 13.10.2009. 18:00 ] @
Zakaci ovde /var/log/Xorg.0.log
[ zoki99 @ 13.10.2009. 18:49 ] @
Evo u zipu imas Xorg.0.log i jos par fileova koji bi ti mogli pomoci.
Hvala puno unaprijed
Xorg
[ combuster @ 13.10.2009. 20:31 ] @
Pa ne znam sta da ti kazem, mnogo ti je mator ovaj xserver, 1.3 je u pitanju. E sad da bi ga konfigurisao pokreni xorgconfig i moras da odgovoris na par pitanja koje ti postavi, moras da znas i horizontalni i vertikalni opseg frekvencija itd... Preporucujem ti da ako ikako mozes instaliras najnoviju verziju slax-a ako si se za njega odlucio (nesto cisto sumnjam da je ovako matora verzija xservera u najnovijem slax-u)
Procitaj i ovo obavezno:
http://www.elitesecurity.org/t...avanje-Live-linux-USB-flash-CD
[ zoki99 @ 13.10.2009. 20:58 ] @
Pokušao sam i sa pokretanjem xorgconfig i odgovorio na pitanje i svejedno neće.
Da ti iskreno kažem, ja nisam "domaći" sa Linuxom. Pokušavam bootati Backtrack 3 sa CD-a
nisam uopšte znao kako da konfiguiram pitanje, imam nekog cimera koji je kao tata-mata za Linux i on mi je rekao da postavim pitanje ovako kako jesam.
Sad mi je više puna kapa njegovog prenamaganja i znanja tj. ne znanja.
pokušali samo da bootamo taj cd i kod njega na laptopu radi
ja imam laptop Toshibu Satellite 210
Ne radi site ni forum od Backtracka. već 2 dana pokušavam ga otvoriti i uvijek je isti odgovor taking too long to respond. Ovu verziju sam nabavio preko mininovinog torrenta.
Vidio sam da ima i backtrack 4, ali koliko sam skužio on ne može se sa CD/DVD-a bootati nego preko VMware Workstation, a on dopušta samo USB wirelles kartice, a ja je nemam
Jel mi možeš ikako pomoći?
[ combuster @ 13.10.2009. 21:18 ] @
Sacekaj da remote-exploit ponovo proradi i skini iso sa sajta, batali taj wm image sa torrent-a. Valjda ti se ne zuri toliko, moguce je da se potera taj bt3 ali to zahteva da imas poprilicno iskustva oko ovakvih stvari i mnogo vremena i mog i tvog, sa bt4 ti ne treba ni xorg.conf ni nista, prema tome moja preporuka je da sacekas...
[ zoki99 @ 13.10.2009. 21:29 ] @
Hvala, sačekat ću da im proradi sajt
[ zoki99 @ 17.10.2009. 11:26 ] @
Uspio sam da rješim problem. utipkam prvo fixvesa, a onda poslje toga startx i radi
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.