[ salci @ 13.10.2009. 18:30 ] @
imam desktop racunar na kome je win 7 i laptop na kome je vista, umrezio sam ih, vide se, internet na laptopu radi preko desktop racunara,medjutim, win7 moze da pristupi sharevanim fajlovima na visti, ali obratno se ne moze, ne mogu da udjem u sharevane fajlove na win 7,trazi mi user name i password, a to nisam ni postavio, sve sam probao ali i dalje nece, ako neko zna, molio bih ga da mi pomogne!!!!1
[ valjan @ 14.10.2009. 07:42 ] @
Jos od vremena nakon 98-ice i Milenijuma, za uspesan pristup sharovanim fajlovima je potrebno imati isti username i password na oba racunara, ili dozvoliti anonymous logon (sto je veliki bezbednosni rizik). Znaci, ili podesi na oba racunara isti username sa istim passwordom, ili preko lokalne polise dozvoli anonymous logon i istoimenom "korisniku" dozvoli prava pristupa nad tim folderom (vec smo pisali o ovome, pogledaj starije teme).
[ driver1001 @ 14.10.2009. 10:15 ] @
I meni se isto desavalo za username i password a nisam imao pa uradi sledece.
Na racunaru za koji ti trazi username i password udji u kontrol panel i u nalozima na bilo kom admin nalogu stavi neki password (bilo koji). zapamti ili zapsisi negde username i password koji si stavio. kada ti sledeci put bude trazio samo ukucaj to sto si zapisao ;) srecno.
[ salci @ 14.10.2009. 12:08 ] @
Citat:
driver1001: I meni se isto desavalo za username i password a nisam imao pa uradi sledece.
Na racunaru za koji ti trazi username i password udji u kontrol panel i u nalozima na bilo kom admin nalogu stavi neki password (bilo koji). zapamti ili zapsisi negde username i password koji si stavio. kada ti sledeci put bude trazio samo ukucaj to sto si zapisao ;) srecno.

Hvala ti druze k'o bratu, ovo je proradilo, extra!!!!! Hvala jos jednom!
[ driver1001 @ 14.10.2009. 18:52 ] @
nema na cemu ;-)
[ dragan.j @ 31.10.2009. 23:26 ] @
ne zaboravite da 7-ce imaju neki šerovan key, koji treba uneti na drugoj strani kako bi radio share (ukoliko su na obe strane 7-ce)
[ Catch 22 @ 01.11.2009. 01:35 ] @
^ To vazi samo za Homegroup (kada su svi racunari pod Win7), a naslov teme se odnosi na Win7 - Vista

[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 01.11.2009. u 02:57 GMT+1]