[ raxy80 @ 14.10.2009. 21:36 ] @
Digao sam kubuntu na drugi hdd a na prvi mi je windows, intalacija je protekla bez problema i posle par dana sam se cak i privikao na linux iako sam mislio da ce to da ide mnogo teze.

Medjutim pojavio se i prvi problem: playeri koji su po defaultu instalirani bez problema pustaju pesme i filmove a kada instaliram neke nove playere ili kada pokusam na youtube-u da nesto pustim nema tona.

Sa playerima sam uspeo nekako da se snadjem, morao sam output da namestim na oss jedino se tako cuje ton ali i dalje nema zvuka na flash player-u.

Inace kada odem u <system settings> pa <multimedia> za audio output mi je prikazan: HDA Nvidia (ALC 888 analog) i PulseAudio. Kada testiram HDA radi, a kada testiram PulseAudio javlja se neko pucketanje isto kao kad pustam flash player. Isti problem je i sa igricama.

Ima li neko neki predlog?

[Ovu poruku je menjao Srđan Pavlović dana 17.10.2009. u 16:25 GMT+1]
[ Srđan Pavlović @ 14.10.2009. 22:56 ] @
Sledece komande odradi u konzoli:

sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/jaunty.list --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list

sudo apt-get update && sudo apt-get install medibuntu-keyring && sudo apt-get update

(odgovri sa "y" kad te pita za keyring)

sudo apt-get install kubuntu-restricted-extras

To bi trebalo da ti sredi najveci deo multimedije, flash, javu.... mozes i ovo:

sudo apt-get install libdvdcss2

Inace, za 15 dana izlazi Ubuntu 9.10 Final, pa preporucujem prelazak na njega.
[ raxy80 @ 15.10.2009. 00:34 ] @
Po uputstvu sa jednog sajta sam instalirao odredjene pakete a komande su prilicno slicne:

sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/`lsb_release -cs`.list --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list; sudo apt-get -q update; sudo apt-get --yes -q --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring; sudo apt-get -q update

Instalirao sam i ova druga 2 dodatka koja si ti naveo ali i dalje nema zvuka. Ne znam koliko si pazljivo procitao moj post jer sam ja uspeo da pokrenem zvuk na playerima koje sam naknadno instalirao birajuci kao output oss, a ne znam kako se ovo podesava za flash player ili za igrice.

Medjutim dok ovo pisem menjajuci izmedju oss i alsa drivera u KMplayeru javila mi se poruka da mi ne radi HDA NVidia (ALC 888 Analog) i da je prebaceno na PulseAudio tako da sada ne mogu da pustam multimediju ni na jednom playeru (odnosno ne cuje se zvuk vec neko pucketanje). Sad sam gluv ko top.
[ raxy80 @ 15.10.2009. 00:58 ] @
Zvuk je ponovo proradio sam od sebe (u playerima) ali i dalje se nista ne cuje u flashu. Zasto li se ovo dogadja??!!!
[ raxy80 @ 15.10.2009. 01:23 ] @
Ovo je slika iz <system settings> <multimedia>

Ovaj prvi driver (device ili sta vec...) prolazi ovaj test a kada testiram PulseAudio cuje se tiho pucketanje.
[ raxy80 @ 16.10.2009. 16:35 ] @
Na netu sam nasao ovo uputstvo za flash player

ali kada dodam: kdesudo kate /etc/firefox-3.0/firefoxrc
otvori mi se kate ali je prazan i ne znam kako da promenim: FIREFOX_DSP=""
u FIREFOX_DSP="aoss"
[ raxy80 @ 17.10.2009. 15:08 ] @
Reseno pazi kad je samo trebalo podici slajdere u Kmix-u (LFE,PCM i Digital) ne znam koji je od njih resio problem. Gledao sam mixer odmah na pocetku i nije mi palo na pamet da pojacam ove kanale ili sta su vec.Jebiga
[ Srđan Pavlović @ 17.10.2009. 15:24 ] @
Obicno bude nesto tako banalno, ali ko ce ga znati :)
Dobro je da je reseno :)