[ CallMeSaMaster @ 15.10.2009. 09:56 ] @
Pozdrav, u sustini ovo i nije neki kalsicni problem, vise neka manja diskusija. Sledeca je stvar: Napravio sam neki test web site koji se kaci na bazu(SQL Server 2005) i prikazuje neke podatke iz baze. U sustini sve radi normalno, ali imam pitanje u vezi exceptiona: Htio bih da korisnik dobije prouku o greski na srpsko-hrvatskom jeziku i da mu se to prikaze na site-u. Mislim naravno na gresku tipa: dijeljenje sa nulom nije dozvoljeno, ili greska u konekciji ili slog vec psotoji(ako postoji), etc. Sad me interesuje koje solucije imam na raspolaganju? Moze li se ovo recimo rijesiti sa lokalizacijom? Da li ima support za to? Naima ovo pitam zbog toga sto sam ja, cisto onako iz svog zanimanja, imao namjeru napraviti neku klasu koja ce sve te greske hendlati i varcati poruku na nasem jeziku. Sad nisam siguran da to nije suvisno ako vec postoji... Znaci ovako nesto: .. Proslijedim exception nekoj klasi Klasa je obradi Vrati mi gresku na nasem jeziku .. Samo da napomenem da imam namjeru obraditi sve greske, ne ovisno od gresaka koje se mogu javiti u aplikaciji i ne vezano za ovu apliakciju. Znaci nesto sto bi moglo da se ubaci u svaki projekat... |