[ DusanSukovic @ 17.10.2009. 13:42 ] @
Zelim da ga povezem preko izvora za napajanje (power supply), i proverim da li je ispravan..
Problem mi je gdje izvrsiti povezivanje plusa i minusa sa power supply na konektor od ovog auto radia.
Prilazem sliku konektora :)

Hvala unapred :)

[ PedjaZ @ 17.10.2009. 14:21 ] @
Proguglaj ISO ili EURO jack

Ustanes iz kreveta (lokacija) i odes do prve prodavnice auto delova i pazaris taj kabal (oko 100 din).
Na jednom konektoru imas crnu koja ide na - akumulatora,
crvenu i zutu spojis zajedno pa na + akumulatora
i jos neke zice koje te kod testiranja ne interesuju, a i retko gde se koriste.
Na drugom konektoru su uparene boje s' tim da jedna uvek ima crnu štraftu i ta ide na - zvucnika,
a ista boja bez štrafte na + zvucnika.

Onaj drugi konektor (skroz gore) je vec specifican ali ti za testiranje ispravnosti bas i ne treba
(audio ulazi, izlazi...)
[ DusanSukovic @ 17.10.2009. 14:30 ] @
Ustajem u ponedeljak iz kreveta, i kupujem konektor.

Hvala i pozdrav :)
[ shadow88 @ 17.10.2009. 16:35 ] @
mislim da ovo nije standardni EURO jack, i najlakse je povezati radio tako sto vidis koji kontakt ide na osigurac to ti je plus a masa ti je sigurno minus pa proveris koji ti je kontakt vezan za masu i resio si problem :)
[ shpiki @ 17.10.2009. 16:54 ] @
mozda nesto od ovog pomogne
jedan
dva
Google

u svakom slucaju trazi neki wiring diagram za taj radio..

Pozdrav!
[ DusanSukovic @ 18.10.2009. 00:06 ] @
Citat:
shadow88: mislim da ovo nije standardni EURO jack, i najlakse je povezati radio tako sto vidis koji kontakt ide na osigurac to ti je plus a masa ti je sigurno minus pa proveris koji ti je kontakt vezan za masu i resio si problem :)

Imam malo glupo pitanje..zasto kad provjeravam multimetrom (koji je kontakt vezan sa masu) neki kontakti daju kratak zvucni signal od sec, dvije i prestanu, dok kontakt od "masa" prikljucka daje u multimetru konstantan zvuk (prekidac multimetra je naravno u diode testing polju)?
[ PedjaZ @ 18.10.2009. 02:16 ] @
Zbog kondenzatora.
Kada je prazan,
unimer se oglasi kao da je kratak spoj,
ali se brzo napuni pa zato prestane da zuji.

Jeste Euro Jack
tako da slobodno spajaj kao sto sam ti rekao.
[ labla @ 19.10.2009. 17:37 ] @
pogledaj pp imam seme vezivanja MNOGO auto radia
[ ybeelsec @ 19.10.2009. 17:58 ] @
trebalo bi da pomogne
[ Makas1 @ 05.06.2012. 19:42 ] @
Pozdrav svima, interesuje me jel neko zna da li moze da se poveze pojacalo na ovom fabrickom CD plejeru, zbog toga sto nema izlaze za cinc kabal? U pitanju je Blaupunkt 194 CD, evo linka http://www.limundo.com/kupovin...ricki-cd-za-Fiat-Cromu/5298518 Hvala unapred...
[ ivan_sim @ 05.06.2012. 22:14 ] @
Moze!
Kupis:
http://www.elementa.rs/katalog...kontroleri/Konvertor%20signala
i prikacis bilo koji auto - radio na pojacalo.
[ Makas1 @ 05.06.2012. 23:41 ] @
Hvala puno, pozdrav