[ serbian_boy @ 19.10.2009. 12:28 ] @
Da li neko ima skriptu koja sluzi da korisnicima dodelim razlicite petocifrene brojeve, i da sa tim brojevima kad ukucaju u odredjeno mesto, automatski downloaduju pesmu ili bilo sta sta okacim na server.

Nesto kao ovo

[Ovu poruku je menjao serbian_boy dana 19.10.2009. u 15:10 GMT+1]
[ Milos911 @ 19.10.2009. 14:53 ] @
To mozes sam da uradis za 5 minuta. Dodas polje u bazi sa imenom code (naprimer) i onda upises u njega neki random broj kad korisnik uradi to sto bi trebao da uradi da bi dobio svoj broj. Onda kad klikne na download ti proveris da li taj broj postoji u bazi i ako postoji obrises ga i startujes download, a ako ne postoji onda izbacis poruku da je netacan broj...
[ serbian_boy @ 19.10.2009. 14:58 ] @
To zvuci zanimljivo hmm jel mozes samo malo da mi pojasnis gde sta i kako, jel moze da se ne ide preko baze nego ja koje sam odredjene brojeve uneo, primer 20 brojeva i kome dam da taj moze da skida sa tim
[ Nikola Poša @ 19.10.2009. 15:26 ] @
Čisto informacije radi, ja sam premestio ovu tvoju temu iz forum JS/Ajax ovde, a pre toga sam se dvoumio dal' da je zaključam. Al' onda sam se ipak smilovao i odlučio da je za početak najbolje da se ova tema premesti u PHP forum, pošto mi se nekako čini da je ono što ti tražiš vezano upravo za PHP/MySQL. (sad bi bila fora da ti kažeš da ti to treba za neki sajt rađen JSP-om ili ASP-om. )

Uglavnom, za takve stvari, "skripta" ne postoji tek tako. Ako hoćeš gotov kod, otvori temu na IT berzi poslova, a ako hoćeš da pokušaš da ga sam odradiš, onda najpre prouči malo PHP i MySQL.
[ dakipro @ 19.10.2009. 15:29 ] @
Kako mislis bez baze, sam si napisao "...nego ja koje sam odredjene brojeve uneo..." Gde si/bi uneo te brojeve?
[ serbian_boy @ 19.10.2009. 16:17 ] @
pa znaci da u tom fajlu koji ubacim na host postavim bazu borjeva, i ta skripta bi vukla brojeve odatle ako se poklope sa unesenim
[ Nemanja Avramović @ 19.10.2009. 17:51 ] @
Naravno da možeš da koristiš i fajl kao skladište podataka ali mnogo je brže i efikasnije ako koristiš bazu podataka. Uz bazu može da se napravi i interfejs preko kojeg ćeš lako dodavati nove kodove (brojeve)
[ serbian_boy @ 19.10.2009. 18:42 ] @
Evo sta sam ja uradio
Code:
http://www.podgoricacafe.com/

ovde na slici ubacujem kodove i saljem putem programa u skriptu, sa kojima se moze skinuti posl

dobicete neku test stranu pise vvvv :D

e sad samo kako da ogranicim da moze 5 puta sa jednom lozinkom
[ madcama @ 19.10.2009. 19:12 ] @
Mislim da ti je to najelegantnije da uradis pomocu kolacica, a ako ces malo vise da se 'igras' moze i da upisujes u fajl koliko je kome ostalo downloada i da nakon svakok se smanjuje ta cifra. Kada vrednost preostalih downloada bude jednaka nuli porucis im puj pike ne vazi.
[ Milos911 @ 19.10.2009. 19:12 ] @
Dodas i downloaded kolonu i stavis da ti default vrednost bude 0. Svaki put kad korisnik skine fajl ti vrednost povecas za jedan. Ako je vrednost 5 onda zabranis download. Znaci nesto ovako:
Code:

$code $_POST
Code:
;

if (code != mysql query(nadji red sa ovim kodom)
 {
 echo "netacan kod";
 }
else
 {
  if (5 == mysql_query(nadji koliko je puta fajl skinut))
     {
      skinuli ste fajl 5 puta i ne mozete vise
     }
  else 
     {
     echo "starting download";
     }
 }

i onda ako je skinut 5 puta mozes da stavis da se obrise vrednost u bazi da je dzaba ne opterecujes viskom podataka.
[ Milos911 @ 19.10.2009. 19:15 ] @
Citat:
madcama: Mislim da ti je to najelegantnije da uradis pomocu kolacica, a ako ces malo vise da se 'igras' moze i da upisujes u fajl koliko je kome ostalo downloada i da nakon svakok se smanjuje ta cifra. Kada vrednost preostalih downloada bude jednaka nuli porucis im puj pike ne vazi.

Mislis najelegantnije je rucno upisati broj downlada u kolacice(mislim sa korisnicke strane) :D
[ Man-Wolf @ 19.10.2009. 19:51 ] @
Mislim da autor teme treba da prouci osnove PHP-a i MySQL -a za pocetak ... I cini mi se da je svaki komentar nakon Posinog sasvim suvisan ...
[ Mister_rap @ 19.10.2009. 22:15 ] @
Upravo sam od autora teme dobio PP sledece sadrzine:

Citat:

Ako nije problem da se iybrise moja tema. hvala unapred
http://www.elitesecurity.org/t379005-0#2417173

Imajuci u vidu da i tema nije nesto korisna ja bih mu udovoljio, al vi modovi vidite sta cete...

Ps.
Stavljam samo privremeni lock i sorry zbog toga!
[ Nemanja Avramović @ 20.10.2009. 00:45 ] @
I ja sam dobio sličnu poruku, ali koliko sam upoznat pravilo je da ne brišemo poruke, tako da - ništa od toga. Možemo je ostaviti zatvorenu a ako autor nekada bude hteo da je otvorimo, neka javi.